SCUT -- Oficialii militari afirmă că ei cred că problemele pot fi depăşite şi continuă planurile. Dar soluţiile propuse s-ar putea dovedi dificile. O posibilitate a fost deja exclusă ca fiind imposibilă din punct de vedere tehnic. O alta, care presupune relocarea interceptorilor de rachete din Polonia şi posibil România pe nave în Marea Nordului, ar putea fi explozivă din punct de vedere diplomatic, relatează Fox News. Planul a fost criticat pe mai multe fronturi. Republicanii susţin că acesta a fost întocmit în grabă în încercarea de a calma Rusia, dar şi aceasta critică planul, pe care îl consideră îndreptat împotriva rachetelor sale. O serie de rapoarte guvernamentale şi ştiinţifice au emis îndoieli cu privire la funcţionarea acestuia aşa cum a fost plănuit.
Într-o perioadă în care armata se confruntă cu tăieri bugetare uriaşe, studiile ar putea determina Congresul să se mai gândească dacă merită să cheltuiască miliarde de dolari pentru un sistem care ar putea să nu îşi îndeplinească scopurile iniţiale.
Studiile secrete au fost rezumate într-o informare pentru congresmeni de către Government Accountability Office, aripa nepartizană a Congresului care se ocupă de investigaţii şi audit. Această informare, care nu a fost clasificată, a fost obţinută de Associated Press. Oficialii care au discutat cu AP au subliniat că interceptorul care ar urma să protejeze Statele Unite se află în primele stadii de dezvoltare şi capacităţile lui nu sunt cunoscute. Ei susţin că Statele Unite sunt deja protejate de alte sisteme de apărare antirachetă. Chiar dacă interceptorii din Europa nu pot apăra direct Statele Unite, aceştia ar proteja nu numai aliaţii europeni şi trupele americane staţionate pe continent, ci şi radarele americane din Europa, necesare pentru toate planurile SUA de apărare antirachetă. Anchetatorii GAO susţin că rapoartele secrete ale Agenţiei de apărare antirachetă au conchis că România nu este o locaţie suficient de bună pentru un interceptor care să protejeze Statele Unite.
Anchetatorii GAO au criticat administraţia pentru că nu a realizat mai devreme studii care ar fi putut dezvălui problemele. Rapoartele GAO şi ale organismelor ştiinţifice care consiliază administraţia au ridicat alte probleme în legătură cu scutul antirachetă, citând erori de producţie, depăşirea costurilor, probleme cu radarele şi unii senzori care nu pot distinge între focoase şi alte obiecte. Un raport al Academiei Naţionale de Ştiinţe recomandă anularea fazei a patra a sistemului şi mobilizarea interceptorilor pe coasta de est.
4 comentarii:
Scandalul comercializării cărnii de cal drept vită a ajuns în mai multe state europene, care au decis să retragă de pe piață produsele contaminate. În paralel cu investigațiile demarate de autoritățile britanice și române, corespondenți din presa engleză au venit în abatoarele din România. Sky News prezintă documentele care exonerează de vină cele două abatoare românești. O factură a abatorului CarmOlimp din Brașov arată că pachetele de carne de cal care au plecat pentru prelucrare spre Luxemburg au fost etichetate corect: "Carne Cal Integral".
Citiţi mai mult: Stiri si Actualitate > Ultimele stiri si stirile zilei online > Evenimentul Zilei > EVZ.ro http://www.evz.ro/index.php#ixzz2KlkI9xVh
EVZ.ro
Joi, INS va publica estimarile semnal privind evolutia PIB in ultimele 3 luni din an validand sau invalidand ipoteaza intrarii in recesiune a economiei romanesti, dupa ce anul pornise cu estimari de crestere care urcau pana la 2%. HotNews.ro va prezinta cu 24 de ore inainte de cifrele INS, estimarile economistilor sefi din bancile romanesti cu privire la evolutia in 2012 a economiei dar si cu asteptarile pentru 2013. In esenta, cei mai multi spun ca 2012 a fost un an in care politicile fiscale si monetare au adus zero crestere economica confirmand astfel intrarea in recesiune, iar 2013 ar putea aduce un avans al PIB-ului de 1,2%. Cu foarte multi "daca...".
Salutare prietene! Ştiu că acest mesaj este o surpriză pentru tine, deoarece nu mă cunoşti. Numele meu este Abdul Al-Shallah şi sunt fiul unui om înstărit din Nigeria. Vă sună cunoscut? Aceasta este introducerea folosită pentru una dintre cele mai celebre înşelătorii folosite de scammeri (escroci cibernetici): „Scrisorile nigeriene“ sau „Frauda 419“. Povestea este întodeauna aceeaşi, fiul unui dictator nigerian a moştenit o avere de ordinul milioanelor de dolari, pe care e dispus să o împartă cu tine dacă îl ajuţi să o ascundă în Europa. Acesta are nevoie să îi trimiţi anumite sume de bani pentru diferite comisioane, de exemplu taxa de deschidere a unui cont bancar. Deşi este o schemă veche de când internetul, escrocii reuşesc în continuare să păcălească mulţi naivi. „Scrisoarea nigeriană“ le-a adus, până acum, impostorilor cinci miliarde de dolari.
Pe măsură ce utilizatorii de internet devin din ce în ce mai precauţi, scammeri trebuie să găsească metode mai eficiente şi mai inteligente pentru a câştiga bani uşor. Experţii în securitate au observat că noile metode folosite de scammeri le fac pe cele vechi să pară infantile. „Faţă de acum câţiva ani, contează mai mult calitatea decât cantitatea. Escrocii preferă să folosească inginerii sociale, să se împrietenească online cu utilizatorii vizaţi, să îi abordeze pe site-uri de cumpărături sau licitaţii. Pe plan internaţional, s-a remarcat o creştere a spearphishingurilor, adică phishingurile targetate către o anumită organizaţie sau anumit grup de persoane. Astfel, oamenii sunt convinşi să cadă în capcana unor fraude“, spun experţii Bitdefender. Un scenariu de spearphishing arată în felul următor: un hacker obţine acces la e-mailul victimei şi, în loc să adune cât mai multe informaţii în timp-record, acesta procedează altfel. Alcătuieşte o listă cu informaţii preliminare, apoi trimite un e-mail oficial în numele unei instituţii serioase şi oferă câteva informaţii private pentru a părea de încredere. Apoi, informează victima că trebuie să-şi schimbe datele contului accesând un link pregătit de hacker. Dacă victima ajunge să instaleze software de tip malware pe calculator, de acolo nu mai e decât un pas până la obţinerea banilor.
Creșterea constată a cheltuielilor de întreținere a locuințelor, coroborată cu scăderea veniturilor, a condus la situația ca jumătate dintre români să aibă restanțe la plata utilităților.
Cu excepția liber-profesioniștilor, toate categoriile socio-profesionale au translatat scăderea veniturilor în întârzieri la plata cheltuielilor de întreținere. Conform Econtext, după șocul din anul 2008, când nici unul din cinci patroni nu își achita întreținerea la timp, s-a înregistrat un reviriment, în anul 2010, când aproape 64% dintre patroni au făcut față acestei cheltuieli. Însă, un an mai târziu, indicatorul a coborât la 44% și, deși datele oficiale nu sunt cunoscute încă, se pare că 2012 va arăta chiar mai prost.
Și în cazul pensionarilor se vede, clar, efectul crizei. Tot mai puțini vârstnici au putut să se dispenseze de sumele pe care le aveau / au de plată la întreținere. 70% dintre pensionari reușeau această performanță în anul de referință 2007, iar în prezent mai puțin de jumătate achită întreținerea constant. Totuși, numărul pensionarilor rău-platnici este mai mic în comparație cu al patronilor.
Trimiteți un comentariu