joi, 7 februarie 2013

 Departamentul de Justiţie din SUA a acţionat în instanţă agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's (S&P), pretinzând că aceasta a avut un comportament ilegal în timpul crizei financiare. Acţiunea în instanţă priveşte calificativele acordate de S&P obligaţiunilor garantate ipotecar înaintea crizei financiare.
Potrivit documentelor depuse în instanţă, procurorii americani vor să obţină plata unor penalităţi financiare de către grupul "McGraw Hill" Cos. şi divizia S&P. Procesul se referă la mai multe zeci de instrumente financiare evaluate cu rating "A" începând din prima jumătate a anului 2007, iar Departamentul Justiţiei vrea un acord amiabil de peste un miliard de dolari şi recunoaşterea încălcării regulilor, conform unor surse apropiate situaţiei, citate de presa străină.
S&P consideră, însă, că un proces din partea Departamentului de Justiţie al SUA "ar fi complet nefondat şi ar ignora faptul că S&P a evaluat aceleaşi date despre ipotecile subprime precum restul pieţei, inclusiv oficiali ai statului american, care în 2007 au afirmat că problemele pieţei suprime par să fie sub control". În plus, S&P arată că instrumentele financiare vizate de Departamentul de Justiţie au primit acelaşi rating şi din partea altor agenţii. sursa...bursa.ro

2 comentarii:

Anonim spunea...

Liberalul Dinu Zamfirescu, unul dintre refondatorii PNL, a declarat, cu ocazia unei dezbateri organizată de Fundaţia Horia Rusu, că "ar fi de dorit desfiinţarea CSAT, ANI şi DNA", potrivit Mediafax.

Zamfirescu este în prezent membru al Colegiului CNSAS, funcţie asimilată celei de secretar de stat.

"În opinia personală ar fi de dorit desfiinţarea unor instituţii parazitare, care, la instigarea unei anumite instituţii, au devenit adevărate puteri în stat, precum CSAT, DNA sau ANI", a spus Zamfirescu, citat de Gândul.

Zamfirescu a participat la lansarea volumului "'Reforma constituţională: analiză şi proiecţii"', care cuprinde raportul "Comisiei pentru o nouă Constituţie", aparţinând Fundaţiei Horia Rusu.

El a precizat că există tendinţa subminării puterii judecătoreşti de către autoritatea prezidenţială. Zamfirescu a adăugat că a devenit o "urgenţă imperativă promulgarea unei noi Constituţii" sau amendarea celei aflată în vigoare.

"Este necesar să se stopeze actualele interpretări, mai mult decât hazardante ale actualei Constituţii, abuzuri de putere din partea unor instituţii ca cea Prezidenţială şi cea a Curţii Constituţionale, devenită ilegal cea de-a patra putere în stat", a precizat liberalul.

Potrivit acestuia, se remarcă o renunţare exagerată la principiul de suveranitate naţională, chiar dacă "România a aderat la UE".

"Este, de asemenea, de deplâns lipsa de reacţie faţă de alegaţiile unui fost ambasador străin care, încălcându-şi statutul, preferă să se amestece în treburile interne ale României, acest fapt cu atât mai inexplicabil faţă de o ţară care a îmbrăţişat principiile lui Jefferson, Franklin sau Ronald Reagan", a subliniat Zamfirescu.

Anonim spunea...


Dosarul "mita la PSD". Ioan Niculae: Am dedus de la procurorul DNA ca miza dosarului meu ar fi Hrebenciuc


19:41 Dinu Zamfirescu: Ar fi de dorit desfiintarea unor institutii parazitare precum CSAT, DNA sau ANI


19:32 Disputa intre liberalul Sorin Frunzaverde si PSD-istul Liviu Dragnea pe tema regionalizarii: "proiect facut de un functionaras din Banat". Frunzaverde vrea ca Iasi, Constanta si Pitesti, mari fiefuri PSD, sa nu fie capitale de regiune.


19:25 Forza Rossa a inchis showroom-ul Lotus din Otopeni, dar nu renunta la marca sport britanica


19:23 Perchezitii in opt judete, intr-un dosar privind fraudarea examenului de licenta


18:58 Parlamentul European vrea sa impuna autovehicule mai putin zgomotoase. Proiectul nu ar urma sa se aplice inainte de 2019


18:55 ​​FOTOGALERIE Cum se transforma