vineri, 22 februarie 2013

Germania vrea sa ia masuri pentru a combate numarul tot mai mare al imigrantilor romani si bulgari, relateaza Euronews. Guvernul german cere impunerea de sanctiuni la nivel european, intrucat, arata acesta, resursele sale sunt secate de fraudatorii de beneficii sociale, iar legile interne actuale nu sunt suficient de severe.
Ministrul german de Interne, Hans-Peter Friedrich, a declarat: "Luam masuri impotriva atribuirii abuzive a ajutoarelor sociale".
Zeci de mii de familii de romani si bulgari s-au mutat in Germania de cand cele doua tari au aderat la UE in 2007, insa problemele de integrare sunt numeroase, potrivit celor care lucreaza cu cele doua comunitati.
Franziska Giffey, consilier al sectorului berlinez Neukolln, a declarat: "Avem intre 20 si 30 de copii lunar care imigreaza din Romania si Bulgaria. Ii includem in structura scolara existenta. Incercam sa eliberam cat mai multe locuri pentru ei, dar am ajuns la limita capacitatii noastre de gazduire. La un moment dat, toate locuri din scoli vor fi ocupate".
Potrivit datelor oficiale prezentate in ultimul an, aproape 150.000 de cetateni romani si bulgari s-au mutat in Germania

3 comentarii:

Anonim spunea...

Fostul ambasador SUA la Bucuresti Mark Gitenstein ii recomanda noului secretar de stat american John Kerry sa aiba in vedere sustinerea statului de drept si initiativelor anticoruptie din Romania, afirmand ca fara sprijinul SUA si UE nu este "deloc sigur" ca reformele in acest sens vor fi continuate, scrie Mediafax.

Anonim spunea...

Patriarhia Romana sustine ca legislatia romana si practica europeana sunt in favoarea mentinerii orei de religie in scolile publice. "Religia are caracter obligatoriu in oferta curriculara a scolii, dar optiunea pentru frecventarea acestei discipline apartine elevului major, respectiv parintilor sau tutorilor legali instituiti pentru elevii minori. Prin urmare, opiniile unor pretinsi experti din Romania in respectarea drepturilor omului nu au nici o legatura cu realitatea din Europa. Romania, prin traditia si istoria ei europeana, se numara printre statele care asigura libertatea invatamantului religios, datorita contributiei educatiei religioase la formarea si educarea tinerei generatii in spiritul valorilor autentice", se arata intr-un comunicat al Patriarhiei.

Anonim spunea...

Zona Euro va fi din nou in recesiune in acest an, cu o reducere de 0,3% a produsului intern brut, urmand sa revina la crestere in 2014, a anuntat luni Comisia Europeana, care si-a revizuit in scadere previziunile, vineri, scrie AFP.