marți, 19 februarie 2013

DE O CINSTE EXEMLARA ??? - Un bărbat din California a pledat vinovat, recunoscând că a conspirat cu angajaţi ai "Bank Leumi Le-Israel" Ltd. şi "Mizrahi Tefahot Bank" Ltd. ca să ascundă conturi offshore şi venituri de autorităţile fiscale din SUA, conform unor documente judiciare şi afirmaţiilor persoanelor apropiate situaţiei, informează Bloomberg.
Zvi Sperling a fost acuzat la data de 14 februarie de procurorii federali din Los Angeles că a conspirat cu angajaţi de la cele două bănci cu sediul în Tel Aviv, numite doar "Banca A" şi "Banca B".
Documentul de acuzare şi acordul de recunoaştere a vinovăţiei nu identifică băncile, însă sursele spun că "Banca A" este "Mizrahi", iar "Banca B" - "Bank Leumi".
Orit Reuveni, un purtător de cuvânt al "Bank Leumi" din Tel Aviv, a refuzat să comenteze cu privire la implicarea instituţiei de credit în acest caz, potrivit Bloomberg, care mai arată că oficialii "Mizrahi" nu au putut fi contactaţi.....
 
MINCIUNILE SI DEZINFORMAREA : Una dintre problemele majore pe care niciun guvern nu a reusit sa o rezolve in ultimii 6 ani este gradul redus de absorbtie a fondurilor europene. Pe scurt, situatia se prezinta in felul urmator: Romania plateste anual 1,3-1,5 miliarde de euro sau aproximativ 1% din PIB la bugetul Uniunii, suma platita pana acum insumand putin peste 8 miliarde de euro; in acelasi timp, UE ne-a pus la dispozitie circa 33 miliarde de euro in perioada 2007-2013, respectiv 5,5 miliarde pe an, aici fiind cuprinse atat fondurile structurale, in valoare de aproape 20 de miliarde, cat si cele pentru agricultura si dezvoltare rurala. Cu alte cuvinte, intre 2007 si 2013, Romania va contribui cu maximum 10 miliarde de euro, si ar putea primi in schimb peste 30 de miliarde, scrie Cristian Orgonas pe blogul BusinessDay.ro.... ERONAT !!!!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Premierul Victor Ponta a declarat luni seara, la Realitatea TV, ca exista un blocaj privind desemnarea procurorilor sefi la DNA si Parchetul General si daca presedintele Traian Basescu si ministrul Justitiei Mona Pivniceru gasesc o solutie in acest sens, el o sustine. "resedintelui i s-au facut doua propuneri, le-a respins. Se porneste din nou o procedura. Problema este, daca in urma procedurii transparente facute de ministrul Justitiei, nu iese dl Morar, iar sunt respinsi", a declarat Ponta.