joi, 23 august 2012

Prin unicitatea incapacităţii de a înlătura numeroasele bariere din calea absorbţiei fondurilor europene, ţara noastră a trezit uimirea autorităţilor europene, a statelor membre, a investitorilor străini, a instituţiilor financiare internaţionale şi a provocat o imensă nedumerire în rândul cetăţenilor europeni, manifestându-se ca participant mediocru la construcţia şi integrarea europeană, ne-a declarat, într-un interviu, Vasile Puşcaş, fostul negociator-şef al României la Uniunea Europeană (UE).   "România nu a fost primită cu braţele deschise în Uniune, mulţi preferând un soi de asociere de vecinătate care să ofere liderilor europeni posibilitatea utilizării contextuale a procedurilor compensării, în funcţie de interesele lor regionale ori globale", ne-a spus domnia sa, adăugând că amânarea aderării României la spaţiul Schengen vine pe fondul îndoielilor pe care statele membre, Comisia şi celelalte instituţii europene le păstrează, cu privire la funcţionalitatea statului de drept.  Ţara noastră, aflată într-o fază vizibilă de disoluţie a autorităţii instituţiilor publice centrale, s-a dovedit incapabilă să se adapteze la caracteristicile globalităţii şi să urmărească linii de evoluţie-dezvoltare strategice, a arătat un slab potenţial instituţional şi administrativ de operare în sistemul integraţionist al UE, incoerenţă a sistemului politic şi slăbiciuni ale statului de drept, fiind acum expusă la o criză triadică - internă, europeană şi globală -, potrivit fostului ministru pentru Afaceri Europene, care mai subliniază că marea noastră problemă o reprezintă lipsa voinţei liderilor politici autohtoni de a lucra pentru binele public.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Caricatura cocoţată în Dealul Cotrocenilor a făcut, timp de o lună, numai gafe. A apărut toată ziua la conferinţele de presă şi pe posturile de televiziune, cum n-a făcut-o Traian Băsescu în toţi anii lui de mandat. El s-a lăudat că va atrage bunăvoinţa Germaniei, făcînd eforturi supraomeneşti să îl imite pe Kennedy: „Ich bin ein Berliner!“.


Hodoronc-tronc, ca proasta-n tîrg, numai pentru că aceste cuvinte fuseseră rostite de John Fitzgerald Kennedy. Expresia respectivă poate să aibă şi valoare de bumerang, traducîndu-se şi prin: „Şi eu sînt o gogoaşă cu gem“. Mireille Mathieu nu le are nici cu franceza, nici cu germana. Dar nu le are, mai ales, cu politica, unde s-a dovedit a fi un zero barat. Expresia potrivită în cazul lui este: „Ich bin ein Kretiner“.

Anonim spunea...

Hotărârea prin care CCR a invalidat referendumul de demitere a lui Traian Băsescu prezintă elemente clare de neconstituţionalitate. Un conflict legislativ dă posibilitatea Parlamentului să ia decizia finală în ceea cel priveşte pe Traian Băsescu.