miercuri, 22 august 2012

Curtea Constitutionala a constatat, in hotararea adoptata marti, ca procedura de organizare a referendumului a fost respectata, ca nu s-a intrunit conditia de cvorum pentru ca scrutinul sa fie valabil si a mentionat ca la data publicarii deciziei in MO Traian Basescu isi reia atributiile. "Pare ca decizia Curtii Constitutionale este un fel de sabie cu doua taisuri. Pe de o parte, faptul ca decizia Curtii Constitutionale este impotriva Guvernului poate reduce criticile din partea Comisiei Europene (care a avertizat guvernul fata de presiunile asupra Curtii) si reduce perspectiva ca CE sa suspende acordul preventiv. Pe de alta parte, nu ofera o solutie la conflictul politic care a afectat Romania in ultimele cateva luni", a declarat William Jackson pentru Mediafax. El a aratat ca deocamdata reactia pietei a fost aproape inexistenta, leul nu s-a depreciat fata de euro, dar in viitor aceasta reactie va depinde in mare masura de evenimente. "Daca premierul si presedintele vor putea ajunge rapid la un modus vivendi, increderea din piata se poate imbunatati. Totusi, avand in vedere divergentele dintre Ponta si Basescu, precum si comentariile premierului, faptul pare improbabil", a apreciat William Jackson.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Peste 200 de persoane au participat, miercuri seară, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, la un miting împotriva lui Traian Băsescu, dar şi a Curţii Constituţionale (CC) care a invalidat referendumul privind demiterea preşedintelui suspendat. Protestatarii au ocupat carosabilul, traficul pe bulevardul Nicolae Bălcescu fiind blocat.

Anonim spunea...23:26 Aspazia Cojocaru ar fi fost şantajată cu microfilmele din 1984 ale Securităţii23:11 Antena 3: Judecătoarea Aspazia Cojocaru, dosar penal ?23:04 Victor Ponta, la "Sinteza zilei": Băsescu este golan. Cu cvorumul a fost ca la fotbal, am dat gol23:01 Copil agresat la Suceava22:53 Căldură mare. Află în funcţie de regiunea ta cum va fi VREMEA în următoarele 3 zile22:01 Ce va aduce aderarea Rusiei la OMC21:36 Incidente în Piaţa Universităţii. "Curtea Constituţională este Băsisto-penală"21:30 Şeful Eurogrupului: "Mă opun categoric ieşirii Greciei din zona euro"21:16 Conducerea PNL îi mandatează pe deputaţi să nu voteze începerea urmăririi penale în cazul Dobre21:03 Situaţia romilor grăbeşte ridicarea restricţiilor impuse românilor pe piaţa muncii din Franţa