duminică, 19 august 2012

Se instaureaza ....


Comisia Europeană va propune luna viitoare ca Banca Centrală Europeană să supervizeze toate băncile importante din zona euro, inclusiv băncile de economii şi băncile cooperatiste, informează un articol publicat vineri în cotidianul german Handelsblatt, transmite Reuters, citat de Agerpres. Citând surse din interiorul Comisiei Europene, Handelsblatt susţine că executivul comunitar va propune ca autorităţile naţionale să supervizeze operaţiunile de zi cu zi, iar BCE ar urma să intervină numai acolo unde vede "riscuri periculoase". În cazul statelor din afara zonei euro, autorităţile naţionale de supervizare vor fi responsabile în continuare cu supervizarea băncilor. "Este greu de definit ce este o bancă importantă, ce este o bancă de importanţă sistemică, astfel încât trebuie să fim siguri că în uniunea bancară sistemul de supervizare va fi în măsură să acopere toate băncile", a declarat Stefaan de Rynck, purtătorul de cuvânt al Comisarului european pentru servicii financiare Michel Barnier, cel care elaborează propunerea. Proiectul Comisiei riscă însă să se lovească de opoziţia Germaniei, care vrea ca BCE să supervizeze doar cele mai mari 25 de bănci europene, exceptând însă casele de economii (Sparkassen) şi băncile cooperatiste (Genossenschaftsbanken) care asigură aproape 40% din finanţarea companiilor germane. "Nu văd necesitatea de a supune unei supervizări europene bănci care nu au o masă critică pentru stabilitatea sistemului financiar european şi nici activităţi internaţionale", a declarat parlamentarul german Michael Meister, unul dintre liderii CDU, partidul cancelarului Angela Merkel. La finele lunii iunie liderii Uniunii Europene au căzut de acord să înfiinţeze o autoritate unică de supervizare bancară în Europa. Comisia Europeană ar urma să-şi prezinte pe data de 11 septembrie propunerile privind înfiinţarea unui organism de supervizare bancară în zona euro.

2 comentarii:

Anonim spunea...


BURSA 19.08.2012


Aceeasi sectiune ( International )* 19.08.2012 - Noul mediator internaţional pentru Siria, puţin încrezător în încheierea conflictului* 18.08.2012 - Comisia Europeană vrea ca BCE să supervizeze toate băncile importante din zona euro* 18.08.2012 - Metro se luptă pentru un loc în indicele de top* 18.08.2012 - Spania nu doreşte limită la achiziţia de obligaţiuni a BCE* 18.08.2012 - Cazul Libor arată că Barclays greşise* 18.08.2012 - Acţiunile Facebook coboară la jumătate din preţul IPO* 18.08.2012 - Wen cere Coreei de Nord să lase piaţa să refacă economia* 18.08.2012 - Încrederea americanilor în economia SUA a atins maximul ultimelor trei luni* 18.08.2012 - Ministrul de externe francez: Regimul sirian trebuie înlăturat urgent* 17.08.2012 - Merkel se gândeşte să relaxeze condiţiile impuse Greciei în acord* 17.08.2012 - Ministrul de externe francez: Regimul sirian trebuie înlăturat urgent* 17.08.2012 - Rusia avertizează Marea Britanie să respecte principiile diplomatice în cazul lui Julian Assange* 17.08.2012 - Încrederea ruşilor în Putin, la cel mai scăzut nivel din istorie* 17.08.2012 - O navă maritimă a eşuat din cauza unei furtuni puternice* 17.08.2012 - Crucea roşie britanică: Unele din cele mai violente lupte se desfăşoară în prezent în SiriaŞeful Eurogrupului, premierul luxemburghez Jean-Claude Juncker, a dat asigurări într-un interviu difuzat sâmbătă că ieşirea Greciei din zona euro este "tehnic" posibilă, însă din punct de vedere politic este neviabilă şi prezintă "riscuri imprevizibile", semnalează EFE.
"De aceea nu are sens să se fabuleze pe asemenea scenarii", a declarat Jean-Claude Juncker, în interviul publicat de ziarul austriac Tiroler Tageszeitung, citat de Agerpres.
Deşi este "tehnic" posibilă, "o ieşire a Greciei din zona euro nu face parte din ipoteza mea de lucru", a subliniat şeful Eurogrupului.
Potrivit acestuia, Grecia nu va fi expulzată din zona euro, cu excepţia cazului în care această ţară "ar încălca toate normele şi ar nesocoti toate acordurile".
"Situaţia nu este simplă. Problemele sunt complexe, iar zgomotul făcut de schimbul de declaraţii este prea puternic. Întrebările cu privire la Grecia necesită linişte", a afirmat Jean-Claude Juncker, care îşi petrece vacanţa în Austria.

Anonim spunea...


Acum o zi Emil Boc: Viata bate blogul, ar fi bine ca Ponta sa ii intrebe pe romani cat costa un euro


Acum o zi Cehia: Politia a arestat un barbat, simpatizant al lui Breivik, care planuia un atac cu bomba


Acum o zi VIDEO Traian Basescu: In Harghita si Covasna dezvoltarea economica este slaba din cauza nationalismului


Acum o zi Site-ul eBay interzice comertul cu potiuni magice, blesteme si vraji


Acum o zi VIDEO Mihai Nesu isi poate misca ambele maini: "In sfarsit, un progres real. Sunt atat de fericit"


Acum o zi Cutremur cu magnitudinea de 3,9 grade in zona Vrancea


Acum o zi Raport BNP Paribas: Romania va recastiga investitorii, pe fondul scaderii riscului privind obligatiunile guvernamentale


Acum o zi Ministrul filipinez de Interne, dat disparut dupa ce avionul sau s-a prabusit