vineri, 10 august 2012

Pragul tinta de incasari la bugetul de stat pe acest an a fost rectificata negativ cu peste 2,1 miliarde lei (0,4% din PIB), cu scaderi de incasari estimate din accize si fonduri de la UE si cresteri din TVA, impozit pe venit si taxa pe utilizarea bunurilor, iar prognoza de cheltuieli va fi redusa cu 753 milioane lei. Proiectul de rectificare,  arata ca Guvernul si-a revizuit in scadere prognoza de incasari din accize (cu 918,6 milioane lei, 0,2% din PIB), venituri nefiscale (cu 1,8 miliarde lei), sume primite de la Uniunea Europeana in contul platilor efectuate (cu doua miliarde lei), venituri din capital (cu 432,7 milioane lei), contributii de asigurari sociale (cu 179,6 milioane lei) si impozitul pe profit (cu 91,8 milioane lei).  Prin promovarea rectificării bugetului de stat pe anul 2012 se pot rezolva, în principal, următoarele probleme, se arata in Nota de Fundamentare:
• asigurarea sumelor necesare plăţii corespunzătoare a salariilor potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind aprobarea unor măsuri pentru recuperarea reducerilor salariale, nr.19/16.05.2012;
• asigurarea sumelor necesare restituirii unor contribuţii de asigurări sociale de sănătate potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind stabilirea unor măsuri de restituire a unor contribuţii de asigurări sociale de sănătate, nr.17/16.05.2012;
• reducerea cheltuielilor bugetare ca urmare a aplicării prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice şi întărirea disciplinei financiare şi de modificare şi completare a unor acte normative, nr.26/06.06.2012;
• asigurarea fondurilor necesare desfăşurării în bune condiţii a activităţii unor instituţii.  Potrivit aceleiasi Note, bugetul de stat pe anul 2012 aprobat prin Legea bugetului de stat pe anul 2012, nr.293/21.12.2011 a fost elaborat in conditiile evolutiilor internationale estimate la acea data, luand in calcul o crestere a produsului intern brut intre 1,8% si 2,3% pentru acest an.  Proiectia veniturilor si cheltuielilor bugetare a fost realizata pe baza indicatorilor macroeconomici estimati la data elaborarii legii bugetului de stat pe anul 2012 si pe baza reglementarilor in domeniul fiscal, aplicabile pentru anul 2012. Estimarea indicatorilor bugetari a avut in vedere atingerea unui nivel al deficitului bugetar initial de 1,9% din produsul intern brut, in cash, cu posibilitatea de a fi majorat, in cursul anului, in concordanta cu conjunctura interna.

8 comentarii:

Anonim spunea...

ACCIDENT GRAV ÎN TULCEA: Şapte morţi şi opt răniţi în urma unui accident petrecut pe DN 22. Patru răniţi, aduşi cu elicopterul la Bucureşti
Socialieri, 23:52

Anonim spunea...

Demisia din Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a Monei Pivniceru nu rezolvă problema incompatibilității funcțiilor de ministru - judecător.

Sursa: CODRIN PRISECARUChiar dacă CSM aprobă transferul fostei colege către Ministerul Justiţiei, acest lucru nu se poate legaliza, deoarece se opune Constituţia. În articolul 125 alineatul 3 se arată, fără echivoc , faptul că "Funcţia de judecător este incompatibilă cu orice altă funcţie publică sau privată, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior".

O altă problemă o ridică un articol din statutul magistraţilor, potrivit căruia "magistraţii nu pot să facă parte din partide sau formaţiuni politice şi nici să desfăşoare activităţi cu caracter politic".



Citiţi mai mult: BOMBĂ: Mona Pivniceru nu poate fi ministru! - Guvern > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/bomba-mona-pivniceru-nu-poate-fi-ministru-995835.html#ixzz235chnebV
EVZ.ro

Anonim spunea...

Profitabilitatea Antibiotice, in crestere cu 11% comparativ cu semestrul I 2011, pe fondul majorarii exporturilor cu 33% si a optimizarii costurilor


Acum o zi JO 2012 Usain Bolt, campion olimpic si la 200 m


Acum o zi MAE precizeaza ca va respecta solicitarile CCR privind actualizarea listelor electorale


Acum o zi EurActiv.ro: Comisia Europeana recomanda inspectii la toate reactoarele nucleare din UE


Acum o zi Politia franceza a desfiintat taberele de tigani de langa orasul Lille. Acestia s-au intors in Romania


Acum o zi Steaua invinge la Trnava cu 3-0 si se califica in play off-ul EL/ Rapid-Heerenveen 1-0


Acum o zi Ion Predescu, judecator al Curtii Constitutionale: Publicarea eratei a fost o decizie politica


Acum o zi Ion Iliescu: Guvernul sa sprijine INS pentru finalizarea recensamantului privind structura populatiei

Anonim spunea...

Jean-Philippe, un activist pentru drepturile romilor, a precizat că 240 de persoane au fost transportate la aeroportul Saint-Exupéry din Lyon, aceasta fiind cea mai importantă expulzare de la începutul anului şi de la începerea mandatului preşedintelui socialist François Hollande.

Oficiul francez pentru Imigraţie şi Integrare (OFII) nu a comunicat numărul exact al românilor repatriaţi.

"Toţi au acceptat expulzarea de bunăvoie. Doar că iniţiativa intervine după două săptămâni de presiuni în taberele de romi", a explicat Jean-Philippe.



Imigranţii care au acceptat repatrierea primesc 300 de euro dacă sunt adulţi şi 150 de euro dacă sunt minori.

De altfel, două tabere de romi situate în apropiere de Lille, unde locuiau aproximativ 200 de romi, au fost evacuate joi.

Anonim spunea...

După săptămâni de caniculă, vom avea parte de temperaturi mai scăzute în acest sfârşit de săptămână. Vineri vremea va fi normală din punct de vedere termic, dar în regiunile extracarpatice va fi şi instabilă. Regimul termic revine în preajma normelor climatologice pentru data din calendar - asta înseamnă maxime agreabile de la 23...24 de grade în nordul Moldovei, până la 32 de grade în sudul Olteniei, potrivit Realitatea.net.

Cerul se înnorează temporar în sudul şi estul ţării, dar până la căderea serii, averse cu tunete, fulgere si vânt intens se anunţă mai ales in Carpatii Meridionali si Carpatii Orientali.

Bucureşti
Şi locuitorii Capitalei se vor bucura de o temperatură confortabilă, când se vor înregistra cel mult 28...29 de grade. Vor fi condiţii pentru ploi de scurtă durată, iar vântul va sufla de la slab până la moderat.

Anonim spunea...

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a susţinut, joi, că cetăţenii români cu domiciliu în străinătate trebuie să fie parte a cvorumului la referendum, precizând că aceştia ar fi în lista electorală permanentă, chiar dacă îşi completează datele la momentul votului pe tabele separate, potrivit Mediafax.


Preşedintele suspendat a fost întrebat dacă îşi menţine poziţia potrivit căreia în cvorumul pentru referendum, respectiv pe listele permanente trebuie să fie incluşi cetăţenii români cu domiciliul în străinătate. Băsescu a precizat că îşi menţine aceeaşi idee, arătând că aceştia fac parte din listele permanente pentru referendum, prin similitudine cu cele pentru alegerile prezidenţiale.

Anonim spunea...

Întrebat în legătură cu faptul că, potrivit Ordonanţei de Urgenţă 95 din 2009, care a modificat legea alegerilor prezidenţiale înainte de scrutinul pentru alegerea preşedintelui României, nu sunt prevăzute liste electorale permanente pentru străinătate şi că în 2009 cetăţenii cu domiciliul în străinătate nu puteau fi contabilizaţi de BEC la stabilirea numărului alegătorilor în funcţie de care se decide validitatea sau invaliditatea scrutinului, Băsescu a răspuns: "Nu-i adevărat, dacă vă uitaţi, aceeaşi precizare vine şi în Legea 35 (privind alegerile parlamentare - n.r.), care spune foarte clar că alegerile prezidenţiale şi la fel şi referendumul se organizează din punct de vedere organizatoric similiar alegerilor parlamentare, creând condiţii ca cetăţenii care au domiciliu sau rezidenţa în străinătate să voteze acolo. (...) Asta înseamnă că acolo vor fi nişte tabele albe, iar cei care vin la vot îşi vor scrie numele şi prenumele şi vor semna, după care primesc buletinul de vot. Acei oameni se includ în cvorum. Mai mult decât atât, toţi cei 471 de mii de cetăţeni români cu domiciliu în străinătate sunt în lista permanentă pentru alegerea şi demiterea preşedintelui".

Anonim spunea...

Parchetul de pe lângă Înalta Curte s-a sesizat în legătură cu numărul persoanelor de pe listele permanente. Cauză penală privind referendumul
Titus Corlăţean, noi presiuni la adresa CCR
Parchetul ȋncepe anchetarea falsurilor savârşite la Curtea Constituţională, descoperite de România Liberă
Se reaprinde fitilul în USL
Mona Pivniceru şi-a dat demisia din CSM. NU poate depune JURAMANTUL ca MINISTRU - vezi de ce
Un interimat cât mai lung pentru Crin?
Ce anchetează procurorii în cazul manechinelor lui Mazăre
Judecătorii USL ai Curţii Constituţionale CONTRAATACĂ. Tudorel Toader: Am solicitat preşedintelui CCR convocarea de urgenţă a Plenului
OFENSIVA procurorilor. Trei dosare penale legate de referendum
Noul consilier a lui Crin Antonescu din oraşul elfilor: sunt monarhist şi am votat cu Băsescu