vineri, 31 august 2012

Un adevarat Presedinte de tara - VIKTOR ORBAN !

După ce a promis că va face din distribuţia de energie către gospodării o afacere "nonprofit", premierul Viktor Or­ban s-a angajat să răscumpere "imediat" de la nemţi divi­zia locală a E.ON, unitate care furnizează, indirect, gaze naturale fiecărei familii ungare, scrie Ziarul Financiar.
Orban a readus sub controlul statului MOL, cea mai ma­re companie ungară, şi producătorul de piese auto Raba, în efortul de a consolida poziţia statului în sectoarele strate­gi­ce ale economiei.

"Am cumpărat acţiunile MOL de la ruşi, mai multe com­panii de apă de la francezi, Raba de la malaisieni, Ferencváros (club de fotbal) de la englezi şi foarte curând vom răscumpăra E.ON de la germani", a declarat Orban.

Divizia E.ON Foldgaz Trade este cel mai mare trader de gaze naturale din Ungaria, iar compania îi apro­vi­zio­nea­ză pe toţi distribuitorii de gaze, scrie Thomson Reu­ters. Limi­tarea preţurilor la utilităţi a fost una din­tre prin­cipalele pro­misiuni făcute de partidul lui Orban, Fi­desz, înaintea ale­ge­rilor din 2010. Sec­torul ungar al dis­tri­buţiei de energie este deţinut în mare parte de jucători stră­ini, între care do­mină E.ON, RWE, EDF şi GDF Suez din Franţa.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Premierul Victor Ponta a fost ales vicepresedinte al Internationalei Socialiste,

Anonim spunea...

Ponta, LOVITURĂ DIN FAMILIE. Preşedintele PE, social-democratul Martin Schulz: "Înlocuirile rapide care au avut loc în fruntea mai multor instituţii din România sunt cel puţin stupefiante"
Socialistul Hannes Swoboda, reacţie la decizia CCR: Trebuie să acceptăm că decizia poporului român împotriva lui Băsescu NU ESTE VALIDĂ
VICTOR PONTA cedează după întâlnirea cu Martin Schulz: REFERENDUMUL se face aşa cum a zis Curtea Constituţională
Liderul socialiştilor din PE, Hannes Swoboda, pentru Gândul: "Traian Băsescu are dreptul să rămână în funcţie. Întrebarea este dacă simte că mai are şi legitimitate"