sâmbătă, 18 august 2012

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale şi Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) vor demara discuţii privind extinderea implementării limitei de viteză de 70 kilometri pe oră în localităţi, se arată într-un comunicat de marţi al MTI. Potrivit reprezentanţilor ministerului, vor fi analizate proiectele de semnalizare rutieră pentru drumurile europene aflate spre finalul lucrărilor de reabilitare....Tronsoanele pe care se are în vedere ridicarea limitării de viteză sunt E 81 (Halmeu - Livada - Satu Mare), E 58 (Livada - Baia Mare - Dej), E 578 (Sărăţel - Reghin), E 581 (Bârlad - Albiţa) şi E 70 (Craiova - Caracal - Alexandria)."În anii care au trecut de la ridicarea limitei de viteză la 70 kilometri pe oră în localităţile de pe DN 1, între Bucureşti şi Predeal, şoferii români au dat dovadă de maturitate şi nu au abuzat, în marea lor majoritate, de această prevedere. Dacă în localităţi precum Comarnic, Azuga sau Buşteni se circulă în condiţii bune cu limita de 70 km/h, nu văd de ce nu am putea extinde această prevedere şi pe alte drumuri", susţine Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, citat în comunicat.MTI are în vedere implementarea acestei măsuri şi în alte coridoare de drum european, cum ar fi E 671 (Satu Mare - Timişoara), E 60 (Oradea - Braşov), E 81 (Satu Mare - Piteşti), E 58 (Dej - Suceava), E 85 (Suceava - Bucureşti), E 583 (Săbăoani - Iaşi), E 68 (Nădlac - Braşov), E 578 (Reghin - Chichiş) şi E 70 (Moraviţa - Craiova), mai precizează sursa citată.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Crin Antonescu: Sansele lui Basescu de a reveni la Cotroceni sunt infime/ In cursa pentru prezidentiale, intre MRU si Oprescu cel mai tare ma tem de Departamentul de Stat al SUA

de R.M. HotNews.ro

Vineri, 17 Aug 2012 Actualitate | Esenţial

Presedintele interimar, Crin Antonescu, s-a declarat vineri seara increzator intr-un "verdict corect al Curtii Constitutionale, care va da intaietate legii si realitatii", si ca sansele lui Traian Basescu de a reveni la Palatul Cotroceni sunt infime.

Anonim spunea...


23:01 Preşedintele Turkmenistanului, decepţionat, l-a concediat pe responsabilul pe probleme de spor



22:54 Sportivii nord-coreeni, primiţi ca nişte eroi la revenirea de la Londra



22:43 Premierul Vlad Filat i-a premiat pe olimpicii moldoveni



22:28 Preşedintele Antonescu:CSM trebuie să înţeleagă că lucrează în slujba românilor



22:06 Oraşul Tokyo îşi moblizează cetăţenii pentru susţinerea candidaturii la organizarea JO 2020



21:44 Medicul de la Maternitatea Bucur prins luând mită va fi cercetat în libertate



21:27 Sportivii bistriţeni participanţi la Olimpiada de la Londra, premiaţi de autorităţile locale



21:08 Ponta, într-un interviu acordat WSJ: Pentru binele ţării, CCR trebuie să ajungă la un verdict



20:39 Ambasadorul Marii Britanii a felicitat lotul olimpic al României



20:24 USL pune subiectul anchetelor privind referendumul pe masa Comisiei Europene

Anonim spunea...

Europarlamentarii Uniunii Social Liberale au trimis o scrisoare Presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si Comisarului UE pentru Justitie, Viviane Reding, in care solicita o pozitie oficiala privind modul in care mai multi cetateni romani sunt anchetati de catre procurorii Parchetului General si cei ai Directiei Nationale Anticoruptie in legatura cu votul de la referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu, anunta biroul de presa al PSD.

Anonim spunea...

Fonduri Franklin Templeton au cumparat actiuni OMV Petrom de 2,6 milioane lei. Fonduri administrate de Franklin Templeton au cumparat vineri pachete de actiuni reprezentand cumulat 0,012% din titlurile OMV Petrom (SNP), pentru 2,6 milioane lei (580.000 de euro). Titlurile au fost cumparate la un pret mediu de 0,378 lei/actiune, cotatie foarte apropiata de nivelul de la finalul sedintei de joi, rezulta dintr-o raportare transmisa Bursei de intermediarul operatiunii, ING Bank, potrivit Mediafax. Cea mai mare parte a actiunilor au fost achizitionate prin trei deal-uri, iar restul direct din piata principala. Fonduri administrate de Franklin Templeton au reinceput sa cumpere actiuni OMV Petrom in luna mai, iar de atunci au achizitionat cumulat 0,094% din capitalul social al companiei petroliere, pentru aproape 19 milioane lei (4,3 milioane euro), scrie Bursa.ro

Anonim spunea...

Termen final: Luni se scot la licitatie noi autostrazi de 1 miliard de euro. Licitatiile de un miliard de euro, pentru proiectarea si executia a aproape 100 de kilometri din Autostrada A1, parte a Coridorului IV paneuropean, si a 9 kilometri din Autostrada Transilvania A3, va avea loc in cele din urma luni, 20 august, potrivit ultimei programari in vigoare. "Acesta este termenul final, nu se mai schimba nimic", ne-au declarat surse oficiale din cadrul CNADNR. Licitatiile au fost amanate de mai multe ori pana acum, fie din cauza unor contestatii, fie pentru ca a fost nevoie de o serie de modificari si completari la documentatia aferenta. Astfel, CNADNR a scos la licitatie, in martie aprilie 2012, lotul 2 din Autostrada Timisoara - Lugoj, trei loturi din Autostrada Lugoj - Deva si, inca din ianuarie, o sectiune din Autostrada Transilvania, intre Gilau si Nadaselu, prima care ar urma sa fie construita dupa limitarea contractului cu Bechtel,

Anonim spunea...

Pana la 9 septembrie, toti europenii isi pot exprima parerea cu privire la intrebari precum "In ce directie ati dori sa se indrepte Uniunea Europeana in viitorul apropiat? Cum arata Uniunea Europeana in care ati dori sa traiti in 2020?"

Peste 5 500 de cetateni ai UE au participat la una dintre cele mai ample consultari online din istoria UE privind drepturile cetatenilor si viitorul Europei, dupa ce la 9 mai (Ziua Europei) Comisia Europeana a invitat cetatenii UE sa contribuie la stabilirea agendei de politica pentru anii urmatori si la conturarea viitorului Europei, scrie Adevarul.

La ultimul Consiliu European, din iunie, liderii au analizat necesitatea ca uniunea economica si monetara (EMU) sa intre intr-o "noua etapa".Cu toate acestea, aprofundarea integrarii in domeniul economic si fiscal trebuie sa fie legitima, apreciaza CE. Din acest motiv, raportul "celor patru presedinti" (presedintele Consiliului European, al Comisiei Europene, al Eurogrup si al Bancii Centrale Europene), publicat la 26 iunie, prevede in mod expres ca: "Per ansamblu, o mai mare integrare in cadrul EMU va necesita o baza democratica mai puternica si un sprijin larg din partea cetatenilor. Din acest motiv, este esential ca procesul de realizare a acestei viziuni sa se bazeze pe o consultare si o participare pe scara larga. Integrarea si legitimitatea trebuie sa avanseze in paralel."

Comisarul pentru justitie si cetatenie, Viviane reding, apreciaza ca actuala criza actuala a declansat o dezbatere publica foarte necesara privind directia in care se indreapta Europa. "Pentru ca uniunea economica si monetara sa devina cu adevarat ireversibila si pentru a se recastiga increderea, este important sa li se ofere cetatenilor si intreprinderilor posibilitatea de a avea o perspectiva asupra modului in care va arata Europa in 2020. Constat cu satisfactie ca, in acest context, propunerile de <>, <> sau chiar de <> au devenit din nou un subiect de dezbatere", a declarat Viviane Reding, vicepresedinte al Comisiei.

In consultarea lansata de Comisie "Drepturile dumneavoastra, viitorul dumneavoastra" cetatenii sunt intrebati, de asemenea, care sunt obstacolele efective pe care le intalnesc in viata de zi cu zi atunci cand isi exercita drepturile in calitate de cetateni ai UE.

Comisia doreste sa afle care sunt dificultatile pe care le intampina europenii atunci cand calatoresc in Europa, cand se muta in strainatate, cand voteaza sau cand candideaza la alegeri ori atunci cand efectueaza cumparaturi online. Raspunsurile primite vor fi utilizate direct in agenda de politica a Comisiei pentru urmatorii ani si va constitui baza pentru Raportul din 2013 privind cetatenia UE, care urmeaza sa fie prezentat la 9 mai 2013, cu ocazia Zilei Europei de anul viitor.