joi, 30 ianuarie 2014

Un consultant financiar francez a declarat pentru Financial Times că măsurile anunţate de Hollande, prin care reducerea impozitării muncii va fi însoţită de reduceri ale cheltuielilor publice şi nu de compensarea prin alte taxe, reprezintă o noutate absolută pentru Franţa. Valul de optimism al antreprenorilor se va lăsa, însă, aşteptat destul de mult, deoarece "credibilitatea guvernului este zero".  Realizarea faptului că reducerea impozitelor trebuie să vină la pachet şi cu reducerea cheltuielilor publice reprezintă "un vaccin împotriva socialismului pentru francezi", după cum a mai declarat consultantul citat de FT.
Dar campania de imunizare a Franţei, împotriva promisiunilor electorale rupte de realitatea economică, este abia la început. Ultimele date de la Markit Economics arată o nouă contracţie a sectorului privat din Hexagon în ianuarie 2014, în condiţiile presiunilor tot mai mari asupra marjelor de profit. Costurile au înregistrat cea mai rapidă creştere din ultimele 21 de luni, mai ales în sectorul serviciilor, în timp ce preţurile cerute clienţilor îşi continuă tendinţa de scădere, mai ales pe fondul scăderii puterii de cumpărare. Iar situaţia companiilor franceze, care se confruntă cu inflaţia accentuată a costurilor şi deflaţia veniturilor, nu este, nici pe departe, unică în Europa. Aceasta este situaţia cu care se confruntă Arnaud Montebourg, iar diatribele sale sunt irelevante în lipsa unor măsuri cu adevărat revoluţionare, care să pornească de la eliberarea economiei de sub jugul elitelor socialiste crescute de ENA (n.a. École nationale d'administration), adepte ale "campionilor economici", atât de dragi fasciştilor de pretutindeni. Însă adevărata dimensiune a problemelor cu care se confruntă autorităţile franceze este ilustrată cel mai bine de Bill Bonner, autor şi antreprenor de succes, care a scris recent despre experienţa sa de 15 ani din Franţa. "Dacă eşuezi, te pedepsesc cu taxe, probleme administrative şi contracte sindicale înşelătoare, iar dacă ai succes te recompensează cu taxe, probleme administrative şi contracte sindicale înşelătoare", arată americanul de origine irlandeză. "Cu toate acestea, antreprenorii dinamici şi bine educaţi din Franţa nu pot fi opriţi. Ei deschid, în continuare, afaceri de succes, dar în Marea Britanie şi Statele Unite", mai scrie Bonner.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Băncile apreciază că trebuie efectuată o analiză a nivelului de acceptare a plăţii cu cardul şi a gradului de utilizare coroborate cu costurile de dezvoltare, în ceea ce priveşte limitarea comisioanelor interbancare, a declarat preşedintele executiv al ARB, Florin Dănescu, citat de mediafax.ro.




De asemenea, instituţiile de credit consideră că este necesară o perioadă de consultare pentru analiza impactului costurilor asupra utilizatorilor.

"Proiectul de ordonanţă pentru întărirea disciplinei financiare privind operaţiunile de încasări şi plăţi în numerar supus dezbaterii publice în data de 27.01.2014 de Ministerul Finanţelor Publice (MFP), care vizeză inclusiv limitarea comisioanelor interbancare la tranzacţiile cu cardurile de debit şi credit, se află în analiza instituţiilor de credit, opinia comunităţii bancare urmând să fie remisă MFP până la încheierea perioadei oficiale de consultare publică", a mai spus preşedintele executiv al Asociaţiei Române a Băncilor.

Citiți și: Guvernul limitează la 0,2 şi 0,3% comisioanele interbancare percepute la plăţile cu carduri

Anonim spunea...



Declarația directorului general al FMI vine la doar câteva zile după anunțul făcut de președintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim, la Forumul Economic Mondial de la Davos, unde a precizat că Sudul Europei riscă să piară o întreagă generaţie din cauza şomajului cronic, un motiv special de îngrijorare fiind şomajul extrem de ridicat în rândul tinerilor.
"Printre cele mai mari motive de îngrijorare este şomajul extrem de ridicat în rândul tinerilor, întrucât are implicaţii nu doar pe termen scurt, ci şi pe termen mediu şi lung", a spus Jim Yong Kim, citat de CNBC. Şeful BM a arătat că în unele ţări se poate vorbi despre generaţii pierdute. "Este de neconceput că vom pierde o întreagă generaţie în unele ţări din sudul Europei", a spus Jim Yong Kim.

Comentariile sale au venit după ce Enda Kenny, premierul Irlandei, a declarat că şomajul care afectează tinerii este cea mai mare criză din UE.

Organizaţia Internaţională a Muncii a publicat recent un raport în care se arată că circa 74,5 milioane de tineri cu vârste de 15-24 de ani erau şomeri în 2013, la nivel mondial. Numărul şomerilor este cu 1 milion de persoane mai mare decât în 2012 şi aduce rata şomajului în rândul tinerilor la 13,1%, la nivel global.

Anonim spunea...

Mai mult de jumătate din populaţia României locuieşte în case supra-aglomerate, indică datele (valabile pe 2011) ale institutului de statistică al UE, Eurostat. Astfel, 54% dintre concetăţenii noştri trăiesc înghesuiţi, urmaţi fiind în clasament de bulgari, polonezi şi unguri (cu circa 47% din populaţie în aceeaşi situaţie). Media europeană a acestui indicator este de 17%. La polul opus se află olandezii şi belgienii, cu doar circa 2% din locuitori încadrându-se în definiţia europeană a supra-aglomerării.

Mai exact, potrivit normelor de la Bruxelles, pentru a nu intra în această categorie, o casă ori un apartament ar trebui să aibă o cameră comună (sufrageria sau livingul) şi apoi, de la caz la caz, ar trebui să beneficieze de o cameră separată fiecare cuplu, fiecare adult singur de peste 18 ani, fiecare pereche de adolescenţi (12-18 ani) de acelaşi sex, fiecare adolescent (12-18 ani) neinclus în categoria de mai sus şi fiecare pereche de copii sub 12 ani (indiferent de sexul acestora). Datele Eurostat ar putea fi interpretate şi altfel: cei mai mulţi români beneficiază de un nivel scăzut de intimitate în propria casă. Este posibil ca acest fapt să aibă efecte greu de cuantificat asupra comportamentului social sau profesional al concetăţenilor noştri.

Anonim spunea...

Descoperită în Israel, vatra cu pricina are nu mai puţin de 300.000 de ani vechime, cu mult înainte de „data oficială de naştere" a lui Homo Sapiens. Are aproximativ doi metri în diametru, iar straturile de cenuşă confirmă faptul că aceasta a fost folosită în mod repetat de-a lungul timpului, scrie stiintasitehnica.com.

Conform arheologului Ruth Shahack-Gross de la Institutul de Cercetare Weizmann din Israel, liderul echipei de cercetători implicaţi în proiect, este cert că vatra a fost folosită de un grup mare de oameni ai peşterilor. Mai mult, el susţine că poziţia vetrei implică o planificare atentă, implicit un nivel de inteligenţă superior al celor ce o creaseră şi folosiseră.

Misterele însă de abia acum încep. Vatra a fost descoperită în peştera Qesem, peşteră descoperită întâmplător acum circa 10 ani lângă Tel Aviv.