miercuri, 15 ianuarie 2014

Adevarul, pe surse: zilele acestea a avut loc o schimbare in ponderea fortelor politice (subterane) din Romania. Ponta a suferit cateva infrangeri (nu din partea lui Antonescu care nu e in stare), terminate cu ignorarea lui de catre Noland. Noland nu a venit in Romania, pentru 14 ore, cu treburi importante. Era in trecere cand, la ordinal lui Biden (indatorat lui Basescu pentru nenumaratele si consistentele tainuri), I-a dat oarecare oxygen lui Basescu, ignorandu-l pe Ponta (desigur prostii de romani sunt intoxicati cu minciuna ca Ponta a refuzat intalnirea-imensa minciuna).A contactat cateva canalii ale poporului roman (cei care sunt in slujba, sub controlul unei puteri straine, fie si prietene, sunt tradatori de tara), cum ar fi Geoana si Kovesi. In schimb, s-a intamplat ceva cu Ponta. Acesta a incercat sa contracareze lovitura plecand in strainatate unde a incercat sa-l contacteze telephonic pe Blair pentru ajutor. Blair nu a raspuns la telefon. Ponta s-a reintors in tara cu imaginea terfelita (are dificultati si fata de politicienii de la UE pentru ultimile declaratii) si cu manifestari din interiorul PSD, mai ales privind tradarea lui Nastase, cunaoscuta multora. Cei care-l manipul;eaza au decis sa intrerupa cursul razboinic inceput in decembrie pentru ruperea USL si pozitionarea pe fata a lui Ponta ca prezidentiabil. Antonescu a profitat de situatie si I-a fortat mana sa semneze noua intelegere cu nominalizarea candidatului USL. Evident intelegerea va putea fi rupta daca conditiile o vor permite, ceece e putin probabil, Ponta fiind in pierdere de viteze ca politician, mai ales mediatica (incercare de intoxicare cu “sondaje” false, slugarnicii bashinoase tip Gadea si Ciuvica-doamne ce nulitati umane !. Despre sinceritatea lui Ponta privindu-l pe Antonescu, imaginile TV de azi au surprins, un scurt moment, nedifuzat decat o singura data, cand Ponta asezandu-se la masa conferintei de presa, il invita, in gluma cu ranjetul hermafrodit cunoscut, pe Constantin sa se ajeze alaturi de el, pe locul lui Antonescu, ranjetul fiind evident ironic. Deci dezvoltarile ulterioare vor arata ca Ponta pandeste posibilitatea aburcarii la prezidentiale, dar, din fericire pana la urma pentru romani (Ponta e o catastrofa gen Basescu, dar si mai periculoasa), forta politica a lui Ponta e in scadere evidenta. O revenire ? Posibila prin interventia serviciilor, daca nu va exista contra reactive de la decidentii principali, din spatele cortinei.

7 comentarii:

Anonim spunea...

O Directivă Europeană ale cărei prevederi vor trebui adoptate şi în legislaţia locală în termen de doi ani arată, printre altele, că băncile vor trebui să negocieze dobânzile clienţilor care cer conversia în lei a creditelor în valută

Acordarea, administrarea dar şi eventuala executare silită a creditelor ipotecare se vor face după reguli noi în Uniunea Europeană. Schimbările sunt aduse de o Directivă adoptată la finele anului trecut de Parlamentul European şi care vizează cu precădere protecţia clienţilor bancari.

Noile prevederi vor trebui transpuse în integralitatea lor şi în legislaţia statului român, într-o perioadă de maximum doi ani.Printre modificările importante se remarcă introducerea obligativităţii ca banca să accepte cererile clienţilor de a-şi converti creditele în valută în moneda locală. Mai mult, arată actul legislativ, instituţia de credit va negocia dobânzile la care se face conversia, în aşa fel încât clientul „să nu fie dezavantajat“. Statul român va trebui să găsească formula legislativă prin care să reglementeze această situaţie.

Anonim spunea...

Orice directiva o sa fie un fas in Romania.Exista legea 193/2000 care este o transpunere a unei directive europene si banca,in speta BCR,se sterge la fund cu ea.Sa fim seriosi!Banca nu are nevoie de directive si de o viziune pe termen lung adica imi bat joc de debitor si il strang cu usa zi de zi atunci este posibil sa raman fara debitor.Banca se bazeaza pe faptul ca executa locuinta la un pret derizoriu,cum face in prezent, si recupereaza diferenta de la cel executat.Uite fas ca ne-am desteptat si noi.Ma las de lucru si merg sa sterg babe la fund in strainatate si nu va avea pe ce sa puna propire.Cine pierde? in primul rand statul roman ca taxele mele nu vor mai exista iar imobilul (imobilele ca sunt mai multi in aceasta situatie) vor ajunge pe mana unor smecheri care vor "smecheri"si statul.BNR trebuie sa aiba in vedere aceste aspecte dar cand suntem vanduti la masoni ce sa ne mai intereseze...Tare as vrea sa vad cum smecheri vor lucra ca sa plateasca taxe la stat...ce sa-i faci cand dai pasarea din mana pe cea de pe gard:)

Anonim spunea...

1. Fara Legea falimentului personal in Romania clientii bancilor sunt ,,fii ploii'' .Directiva UE stabileste cateva lucruri de urmat, dar nu ating esenta. Piata imobiliara si cea a creditelor ipotecare va fi blocata aproape complet.
2. Intotdeauna cei mai important intr-un spectacol este prezentat mai la final. Pai acum bancilor le convine trecerea clientilor de pe Euro pe lei si vor incuraja asta, dar clientilor le va convenii? Pai hai sa vedem un credit de 100.000 E luat in 2007 la un curs de 3,15 lei/E insemna 315000 lei atunci ... au achitat 7 ani dobanda si cam 15.000E din credit deci mai au cam 85.000 e de achitat .. la un curs de 4,5lei /E cam 380.000 lei ... deci ?

Anonim spunea...

Patronii IMM-urilor care vor să obţină finanţare nerambursabilă de la stat pot depune proiectele începând de miercuri, anunţă B1TV.


Dacă aplică pentru programul minimis în următoarele zece zile, aceştia ar putea primi până la 100.000 de euro din partea guvernului. Ajutorul de minimis a fost considerat un eşec în luna august a anului trecut din cauza erorilor de soft.

Însă, în 2014 programul a fost îmbunătăţit şi îşi aşteaptă candidaţii.

Cererile de finanţare pot fi depuse în format electronic pe pagina de internet a programului minimis. Însă anul acesta programul include mai multe modificări.

În primul rând IMM-urile nu mai pot obţine 200.000 de euro cum era stabilit anul trecut, ci numai jumătate din sumă, iar candidaţii vor trebui să aducă o contribuţie de 10% din banii primiţi de la stat.

Dacă anul trecut, finanţarea nerambursabilă era acordată conform principiului "primul venit - primul servit", în 2014 proiectele vor fi evaluate. Acestea vor fi notate cu maximum 100 de puncte iar numai acele dosare care reuşesc să obţină minimum 60 de puncte vor fi acceptate în program.

În ciudat acestor modificări, bugetul programului rămâne neschimbat, la 125 de milioane de euro.

Ultima sesiune a programului minimis din 28 august 2013 a fost considerată un eşec iar reprezentanţii ministerului de Finanţe au anunţat că aceasta a fost anulată din cauza reclamaţiilor primite din partea întreprinzătorilor.

Atunci, patronii IMM-urilor care au vrut să ceară finanţare din partea statului au declarat că pagina de internet a programului minimis s-a blocat la scurt timp după deschidere.

Autorităţile au arătat ulterior că pagina a fost accesată de peste 20.000 de persoane, adică limita tehnică a echipamentelor IT, ceea ce a dus la blocarea înscrierilor.

Anonim spunea...

Brutarii: O treime din painea neagra e vopsita. In goana dupa profit, numerosi producatori uita sa aplice legea si vand paine colorata chimic in locul painii facute dupa reteta bunicelor, adica din faina, drojdie si apa. Asa se face ca o treime din painea comercializata in Romania ca fiind neagra este de fapt paine colorata cu chimicale. In aceste conditii, autoritatile au luat masuri pentru ca producatorii sau comerciantii care nu respecta legea sa nu mai poata pacali consumatorii, scrie EVZ.

Anonim spunea...

Cum ne pacalesc restaurantele fast-food sa mancam mai mult. Oamenii de stiinta considera ca epidemia obezitatii la nivel global este cauzata, in primul rand, de alimentatie si, in ciuda tututor avertismentelor din partea specialistilor, oamenii se lasa convinsi de trucurile restaurantelor de tip fast-food sa le consume produsele. Un studiu realizat de Brian Wansink, de la Universitatea Illinois, a analizat legaturile dintre felul in care produsele sunt prezentate si cantitatea pe care clientii o mananca, scrie Doctorul zilei.

Anonim spunea...

Guvernatorul Băncii Naţionale Mugur Isărescu explică, în felul următor, care sunt consecinţele legiferării operaţiunii de "bail-in" în Uniunea Europeană:
"După mine, vom avea în Europa un sistem bancar în care masa deponenţilor va fi încurajată să rămână până la limita garantată. Aşa se va forma lichiditatea propriu-zisă.
Totodată, se va dezvolta piaţa de capital, unde investitorul îşi asumă riscurile. Din acest motiv, putem spune că spre deosebire de SUA, piaţa de capital din Europa este subdimensionată, deci în ultimă instanţă această situaţie va duce la dezvoltarea pieţei de capital. Pe scurt, este vorba de gestionarea riscurilor, care presupune responsabilitate şi diversificare."