luni, 6 ianuarie 2014

Rezervele valutare ale Băncii Naţionale a României (BNR) au crescut, la finele lunii trecute, totalizând 32,52 miliarde euro, faţă de 32,41 miliarde euro, valoare înregistrată la data de 30 noiembrie, potrivit unui comunicat BNR remis redacţiei. În cursul lunii trecute, BNR a înregistrat intrări de 1,39 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice şi altele. În ceea ce priveşte ieşirile, sumele înregistrate au fost de 1,28 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele. La capitolul plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută se regăsesc rambursări de capital din împrumutul de la Fondul Monetar Internaţional (pentru care Banca Naţională a României a rambursat circa 228 milioane echivalent euro, iar Ministerul Finanţelor Publice a rambursat circa 120 milioane echivalent euro), conform comunicatului citat.
Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 2,91 miliarde euro.  Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 31 decembrie 2013 au fost de 35,43 miliarde euro, faţă de 35,46 miliarde euro la 30 noiembrie 2013.  Plăţile scadente în luna ianuarie 2014 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 257 milioane euro.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Batalia pentru preluarea controlului asupra justitiei se va intensifica in 2014, dupa o tentativa ratata in luna decembrie de a modifica Codul Penal si de a promova amnistia si gratierea, toate in favoarea borfasilor mari si mici. Luni, 6 ianuarie, vor avea loc doua evenimente importante. Ambele vor genera consecinte pe termen lung. Primul: Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) isi alege o noua conducere. Tot maine, se asteapta anuntarea sentintei definitive in dosarul Zambaccian. De ce sunt insa atat de importante cele doua evenimente?

Anonim spunea...

"Cancelarul nu va putea onora anumite întâlniri anunţate. A suferit un şoc important în timpul unei căderi la schi, în cursul vacanţei de Crăciun, şi a suferit o fractură la nivelul bazinului", a declarat Seibert într-o conferinţă de presă obişnuită.

Merkel nu va efectua o vizită în Polonia, miercuri, şi nu îl va primi joi, la Berlin, pe premierul luxemburghez Xavier Bettel.

Anonim spunea...

Completul de cinci judecători al instanţei supreme l-a condamnat pe Adrian Năstase la patru ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată şi la trei ani de închisoare pentru şantaj. Instanţa a dispus contopirea pedepselor, urmând ca Adrian Năstase să o execute pe cea mai grea, de patru ani de închisoare.

Instanţa l-a mai condamnat pe Adrian Năstase la cinci ani interzicerea unor drepturi, după executarea pedepsei cu închisoarea, respectiv: dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice; dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a ocupa o funcţie sau de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii.

Dana Năstase a fost condamnată la trei ani de închisoare pentru "participaţie improprie la folosirea de documente false la autoritatea vamală", instanţa dispunând suspendarea executării pedepsei pe un termen de încercare de opt ani.



Irina Paula Jianu, fost şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii, a fost condamnată la patru ani de închisoare pentru spălare de bani în formă continuată şi la doi ani de închisoare pentru participaţie improprie la fals intelectual la legea contabilităţii, în formă continuată.

Totodată, judecătorii au dispus decontopirea pedepsei de trei ani de închisoare, dispusă de instanţa de fond, în pedepsele componente de doi ani de închisoare pentru folosirea bunurilor societăţii comerciale împotriva scopurilor acesteia şi, respectiv, de trei ani de închisoare pentru participaţie improprie la folosirea de documente false la vamă.

Anonim spunea...

UPDATE Judecatorul Adrian Bordea a fost ales presedinte al CSM iar procurorul Gheorghe Muscalu vicepresedinte

de Red. stiri HotNews.ro

Luni, 6 ianuarie 2014, 5:52 Actualitate | Esenţial




Adrian Bordea

Adrian Bordea

Foto: Agerpres

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii si-a ales luni noua conducere - presedinte si vicepresedinte. Presedintele Consiliului a fost ales judecatorul Adrian Bordea, in timp ce postul de vicepresedinte ii revine procurorului Gheorghe Muscalu. Proiectele de management ale acestora au fost publicate luni dimineata pe site-ul CSM.