miercuri, 15 ianuarie 2014

Comisia Europeană (CE) a precizat că libera circulaţie a cetăţenilor este o componentă esenţială a pieţei unice, adăugând că în prezent există aproximativ 2 milioane de locuri de muncă vacante în UE, se arată într-un comunicat trimis astăzi redacţiei.
"Dintre toţi cetăţenii UE care locuiau în altă ţară a UE (cetăţenii mobili din UE) în 2012, peste trei sferturi (78%) erau de vârstă activă (15-64 de ani), în comparaţie cu un procent de aproximativ 66% în cazul resortisanţilor din ţările gazdă. În medie, rata de ocupare a forţei de muncă în rândul cetăţenilor mobili din UE (67,7%) a fost mai mare decât cea a resortisanţilor din ţările gazdă (64,6%)", se precizează în comunicat.
CE consideră că cetăţenii mobili din UE care nu au un loc de muncă (şi anume studenţii, pensionarii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă şi membrii inactivi ai familiilor) reprezintă numai o cotă limitată din numărul total al cetăţenilor mobili din UE. În plus, 64% dintre aceştia au lucrat anterior în actuala lor ţară de reşedinţă. 79% locuiesc într-o reşedinţă în care mai există cel puţin un membru al familiei activ în câmpul muncii. Rata globală a inactivităţii în rândul cetăţenilor mobili din UE a scăzut între 2005 şi 2012 de la 34,1% la 30,7%, se mai arată în comunicat.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Franţa a expulzat în 2013 aproape 20.000 de romi din taberele lor, de două ori mai mult decât în 2012, arată un raport prezentat marţi de Liga pentru Drepturile Omului şi Centrul european pentru drepturile romilor, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Numărul expulzărilor este ridicat deoarece unele persoane au fost strămutate în mai multe rânduri.

Potrivit studiului, în 2013 autorităţile au desfiinţat 165 de tabere din cele 400 înregistrate în Franţa, expulzând 19.380 de persoane, faţă de 9.404 în 2012, când au fost desfiinţate 97 de tabere, şi 8.455 în 2011.

În plus, au avut loc 22 de evacuări în urma unor incendii, fiind afectate 2.157 de persoane.

Aproximativ 17.000 de romi, în principal din România sau Bulgaria, trăiesc în tabere ilegale, potrivit statisticilor oficiale.

Anonim spunea...

Un expert în criptare, Phil Zimmermann, propune smartphone-ul care nu poate fi interceptat de agenţiile de securitate. Blackphone va rula o versiune modificată şi securizată de Android, numită PrivateOS. Potrivit lui Zimmerman, tot ceea ce se va întâmpla în acest sistem de operare va rămâne privat.

Zimmermann este creatorul PGP, unul din primele standarde de criptare pentru e-mail, şi al companiei Silent Circle, care dezvoltă unelte pentru servicii de comunicaţii criptate.

Smartphone-ul este produs în parteneriat cu compania spaniolă Geeksphone, cunoscută petru terminalele cu sistem de operare Firefox OS pe care le-a lansat recent.

Blackphone ste prezentat în acest videoclip oficial, încărcat pe site-ul Vimeo.