duminică, 13 septembrie 2015

Ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt, a denunțat eșecul complet al Uniunii Europene de a asigura securitatea frontierelor sale externe, cerând adoptarea unor măsuri eficiente pentru a stopa fluxul de imigrați, relatează i24news.tv.  „În prezent sunt necesare măsuri eficiente pentru a stopa afluxul (de refugiaţi) în faţa eşecului complet al UE, a cărei protecţie a frontierelor externe nu mai funcţionează”, a subliniat într-un comunicat de presă oficialul german.  Acesta a mai precizat că Germania a ajuns la limitele capacității de a primi refugiațiîn contextul în care în urmă cu o zi alți 12.200 de refugiați au ajuns la Munchen. Acest semnal trebuie să fie înţeles în mod clar de celelalte state europene.  ''Germania ajută în privinţa refugiaţilor de luni de zile şi cu o amploare mult mai mare decât toate celelalte state europene'', a subliniat ministrul german.  Autoritățile se așteaptă ca 800.000 de refugiați să ajungă în Germania în cursul acestui an.  Declarația lui Dobrindt a venit la doar câteva zile după ce vice-președintele CSU - Peter Friedrich Hans a numit decizia cancelarului german Angela Merkel de a primi refugiați "o eroare politică fără precedent", care ar putea avea "consecințe catastrofale".

2 comentarii:

Anonim spunea...

Astfel, acordurile Schengen privind libera circulație în Europa au fost suspendate, potrivit Agerpres.

Toți polițiștii federali au fost plasați în stare de alertă, scrie Der Spiegel pe site-ul său și "toți polițiștii disponibili vor fi trimiși în landul Bavaria pentru a închide frontierele". Potrivit Der Spiegel, cancelarul german Angela Merkel l-a informat deja telefonic pe omologul austriac Werner Faymann despre noile măsuri.

Anonim spunea...

S-a dus "statul de drept" in UE. pitiponcii de la UE nu realizeaza ce se intampla? Pana nu demult stateam cu zilele la coada la ambasadele occidentale ptr o viza. Apoi stateam cu orele la granita ca sa trecem in occident. Azi zeci de mii de migranti musulmani fara niciun act de identificare circula liber in Europa. Asta au realizat pitiponcii iresponsabili de la Bruxelles. P.S. 1 astia nu sunt azilanti, sunt migranti. Cf. normelor ONU un azilant este cel ce fuge de razboi, prigoana PANA IN PRIMA TARA (LOCATIE) sigura. In cazul sirienilor, afganilor, irakienilor e vorba de Turcia, Liba, Iordania. Din momentul in care pleaca (ILEGAL) de aici spre Germania, Suedia prin multe alte state sigure, devin migranti economici!!!!