luni, 14 septembrie 2015

Băncile europene se vor confrunta, probabil, cu un deficit de capital de până la 26 de miliarde de euro dacă autorităţile de reglementare vor reuşi să impună până la finele lui 2018 noile cerinţe privind rezervele de capital, conform "JPMorgan Chase & Co".  Amintim că Europa introduce noi reglementări de capital, acceptate la nivel global, ca să evite o repetare a crizei financiare. "JPMorgan" atrage atenţia că este posibil ca 13 dintre cele 35 de bănci pe care le-a analizat să nu îndeplinească cerinţele minime de capital. Cel mai ridicat deficit va fi înregistrat, conform analizei, de "Raiffeisen Bank" Austria, "Credit Agricole", "Natixis" şi "Société Générale" Franţa, "UniCredit" Italia şi "Banco Santander" Spania.  Reglementările privind capitalul, care vor fi introduse până în 2019, nu vor mai permite excepţiile acceptate acum de unele autorităţi naţionale, iar pentru investitori vor face mai dificilă comparaţia situaţiei băncilor. Impactul asupra rezervelor de capital în urma armonizării legislaţiei se va ridica, probabil, la 137 miliarde de euro pentru băncile europene, cu un deficit de 26 miliarde de euro pentru indicele de adecvare a capitalului Tier 1, notează "JPMorgan". 

Un comentariu:

Anonim spunea...

Germania intentioneaza sa reintroduca temporar "o forma de controale" la frontiera cu Austria, conform reglementarilor prevazute de acordul Schengen pentru situatii de urgenta, in incercarea de a controla fluxul de refugiati, potrivit BBC. Anuntul a fost facut de ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere. La scurt timp, Cehia a anuntat si ea reintroducerea controalelor la frontiera. De asemenea, traficul feroviar dinspre Austria spre Germania a fost suspendat pana luni dimineata. 13 mii de refugiati au ajuns numai sambata aceasta la Munchen.PUBLICITATE

"În situaţii de ameninţări grave la adresa ordinii publice sau riscuri privind securitatea internă, un stat membru Schengen poate reintroduce controale la frontiera internă pentru cel mult 30 de zile sau pe durata previzibilă a riscului la adresa ordinii publice dacă perioada depăşeşte 30 de zile", se arată în Articolul 23(1) al Regulamentului CE 562/2006 privind funcţionarea Schengen, potrivit Mediafax.

Germania se confrunta cu un val de refugiati fara precedent, iar Oficiul federal responsabil cu imigrantii estimeaza ca in 2015 vor exista 800 de mii de cereri de azil.