Autorităţile Germane pregătesc un adăpost pentru refugiaţi în incinta fostului lagăr de exterminare nazist de la Dachau. Primarul din Dachau, Florian Hartmann, a emis un comunicat în care precizează că o anexă a fostului lagăr din sudul Germaniei va fi amenajată ca adăpost pentru persoanele fără locuinţă, inclusiv pentru refugiaţi. Lagărul îşi redeschide porţile pentru “aproximativ 50 de oameni... care şi-au pierdut casele”, a explicat primarul, citat de AFP. Viitorii ocupanţi au fost descrişi de primar drept “cei mai slabi membri ai societăţii”. Despre clădirea destinată acestora, primarul a recunoscut că “poartă povara istoriei, dar acum îi putem atribui un rol social util”. Primarul şi-a motivat iniţiativa explicând că regiunea Dachau se confruntă cu o criză severă de locuinţe. Oraşul Dachau, cu 41.000 de locuitori, se află în apropiere de Munchen, capitala landului Bavaria, care este regiunea din Germania cea mai solicitată de refugiaţi. 43.000 de prizonieri au murit la Dachau ... Lagărul de concentrare de la Dachau, primul din Germania, a fost deschis în martie 1933, la doar câteva săptămâni după ce Hitler a preluat puterea. El a fost destinat mai ales deţinuţilor politici. În timpul regimului nazist, la Dachau au fost trimişi peste 206.000 de oameni, dintre care 43.000 au murit în lagăr. Ultimii prizonieri au fost eliberaţi de armata americană, la data de 29 aprilie 1945. Lagărul are acum statutul unui muzeu. Poarta de fier originală a lagărului, care purta odioasa inscripţie “Arbeit macht frei” (“Munca te face liber”), a rămas în funcţiune până în anul 2014, când a fost furată, menţionează AFP. Primarul Florian Hartmann face parte din Partidul Social Democrat. Pe blogul personal, Hartmann pledează “pentru un Dachau social”, în care toată lumea, inclusiv “oamenii în vârstă, pesoanele cu handicap, precum şi imigranţii să trăiască cu plăcere”. Hatmann are studii superioare tehnice, fiind specialist în energie regenerabilă şi protecţia mediului...Cine nu vrea la Dachau, poate merge la Buchenwald.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Un comentariu:
Population is a key contributor to economic growth - with population decline potentially leading to labour shortages, high dependancy ratios and lower GDP growth.
It is why countries such as Germany are responding to the refugee crisis with the population projections in mind.
Olaf Kleist, of the Institute for Migration Research, told Bloomberg: "Germany's economic strength, a demographic decline and the need for labour all contribute to the welcoming of migrants including refugees."
Its willingness to take in working age refugees to help bolster its population and economy seems to differ significantly from eastern European countries, which still could face similar issues in the future.
Trimiteți un comentariu