joi, 1 ianuarie 2015


”Romanii sunt exaltati, romanii asteapta lucruri nemaipomenite de la fiecare si dupa aia sunt dezamagiti. Mie mi-e foarte teama de ritmul acesta romanesc, de alternanta intre optimismul flamboaiant si pesimismul coroziv, asteptari foarte mari si dupa aceea dezamagire totala”, afirma Theosor Paleologu. In context Paleologu spune ca Iohannis este un caz tipic: ”El beneficiaza de mitul neamtului, ca acum daca avem un neamt in fruntea statului, o sa mearga lucrurile ceas, struna, ca o sa fie ca regele Carol I sau ca Ferdinand. Eu cred ca este o alegere foarte buna, sa ne intelegem, eu nu vreau in nici un fel sa-l diminuez pe Klaus Iohannis, doar spun ca mi-e teama putin de aceste asteptari prea mari, care dupa aia sunt urmate de dezamagiri, asta-i tipic romanesc”. Ca sa nu fie acuzat ca le strica romanilor Craciunul, Paleologu a bagat, pe final, o nota optimista”Sper ca Iohannis sa faca treaba buna, pentru ca este un om ferm si consensual totodata”. Odata trecut in revista noul presedinte, Theodor Paleologu s-a ocupat si de ”pleasca” de odinioara – Traian Basescu. ”Imi doresc chiar sa fie o voce audibila, distincta, care sa spuna adevaruri importante, pentru ca el in fond in asta a excelat, in a spune niste adevaruri (…), dar sa inteleaga din greselile pe care le-a facut. Dansul a spus ca a dat-o in bara cu anumite persoane. N-are rost sa se incapataneze s-o dea in bara la nesfarsit cu aceleasi persoane, trebuie sa mai improspateze putin anturajul”, a afirmat Paleologu despre fostul presedinte.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ministerul Finanţelor doreşte să împrumute 3,5 miliarde lei în ianuarie 2015, cu o maturitate medie de 4,4 ani.

"Estimăm nevoia brută de finanţare pentru anul viitor la aproximativ 33 miliarde de lei, aşadar planul pentru luna viitoare pare uşor ambiţios (valoarea, cu 27% peste media lunară de emisiuni de titluri de stat)", se spune într-un raport ING Bank.

Economiştii ING susţin că se aşteaptă ca oferta de titluri să fie uşor absorbită de piaţă, având în vedere "condiţiile generoase de lichiditate".


Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/statul-incepe-anul-cu-imprumuturi-uria-e_1601867.html#ixzz3NeTK7ZbC
Follow us: @realitatea on Twitter

Managementul Riscurilor Globale spunea...

Leul a încheiat în genunchi anul 2014, depreciindu-se semnificativ în raport cu moneda europeană - cursul valutar anunțat de BNR în ultima zi din decembrie 2014 a fost de 4,4821 lei pentru un euro.

Creșterea EURO este un fenomen obișnuit pe final de an, însă leul își va reveni în următoarele sătpămâni și luni, spun specialiștii.

Cursul valutar mediu leu/euro în 2015, conform prognozei de toamnă a CNP, este de 4,42 de lei pentru un euro, ceea ce înseamnă o ușoară apreciere a monedei naționale.


Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/cum-va-evolua-cursul-valutar-in-2015-ce-se-intampla-cu-leul-i-moneda-euro-in-acest-an_1601852.html#ixzz3NeTndq6F
Follow us: @realitatea on Twitter