Nikolai Dobretsov, director general al Institutului Rusesc al Ştiinţelor, a declarat pentru presa că nu este departe momentul în care evenimentul catastrofic se va petrece. Studiile realizate de-a lungul timpului, demonstrează faptul că schimbarea polilor magnetici se petrece la un interval de timp, aproximativ 1 milion de ani. Cu toate acestea, Dobretsov este de părere că de data aceasta schimbarea polilor magnetici se va petrece mult mai devreme decât s-a anticipat anterior. Motivele nu se cunosc, dar semnele indică foarte clar că procesul premergător schimbării polilor magnetici a început cu foarte mult timp în urmă. Procesul va fi unul violent, iar viaţa pe Terra va fi pusă sub semnul întrebării. Specialistul rus susţine că rolul câmpului magnetic va fi redus la zero şi astfel razele solare vor pătrunde prin atmosferă. De asemenea se vor înregistra perturbaţii majore ale câmpului magnetic, care vor pune în pericol undele radio. Avioanele nu îşi vor mai putea desfăşura traseele stabilite, iar navigaţia va deveni imprecticabilă pentru că există posibilitatea ca fluviile să-şi schimbe cursurile. Mai mult de atât, dacă perioada în care câmpul magnetic al Terrei va fi una îndelungată, atunci cu siguranţă că formele de viaţă de pe Pământ vor fi puse în pericol şi chiar se poate vorbi despre exctinţia în masă.
sâmbătă, 3 ianuarie 2015
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
3 comentarii:
Peste 80 la sută dintre poliţiştii care trebuiau să vină la muncă, nu s-au prezentat motivând că s-au îmbolnăvit, potrivit Digi24.
Unii dintre cei 835 de angajaţi care au lipsit au invocat diverse boli, în timp ce alţii au spus că au donat sânge.
Ministerul italian al Serviciilor Publice a cerut de urgenţă o anchetă
Primarul Romei a declarat, la rândul său, că gestul poliţiştilor poate fi interpretat drept un act de sabotaj la adresa bunei desfăşurări a ceremoniilor de Revelion, la care au participat peste 600.000 de oameni.
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Ungariei cu privire la faptul că, în următoarele 24 ore, potrivit Agenției Naționale de Meteorologie Ungare, în județele din nord-estul Ungariei vor avea loc precipitații sub formă de ninsoare, în timp ce în județele din sud-estul Ungariei vor fi condiții pentru formarea poleiului.
''În aceste condiții, se recomandă tuturor șoferilor să circule cu autovehicule echipate corespunzător condițiilor meteo, respectiv cu suficient combustibil în rezervoare, precum și rezerve de apă și mâncare pentru cazurile în care vor fi nevoiți să staționeze o perioadă de timp datorită condițiilor de trafic'', se arată într-un comunicat MAE transmis sâmbătă Agerpres.
Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile ungare au pus la dispoziția cetățenilor informații actualizate privind condițiile meteorologice și de trafic, acestea putând fi consultate pe următoarele site-uri de specialitate:
http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=szervezet_flood_emergency&lang=eng — aplicația Serviciului Ungar pentru Situații de Urgență
http://utinform.hu — Administrația Drumurilor Ungare
http://met.hu/en/idojaras/ — Serviciul Ungar de Meteorologie.
Primarul de dreapta din Champlan, un oraş în apropere de Paris, a refuzat miercuri ca un nou-născut rom decedat în a doua zi de Crăciun să fie înhumat în localitatea sa, transmite AFP, conform Mediafax.
Edilul a "invocat ca pretext faptul că decesul" bebeluşului "a fost declarat" în oraşul vecin Corbeil-Essonnes, potrivit unei asociaţii locale de solidaritate cu romii. "Este rasism, xenofobie şi stigmatizare", a denunţat preşedintele acesteia, Loïc Gandais.
Bebeluşul, o fetiţă pe nume Maria Francesca născută la 14 octombrie, a decedat în noaptea de 25 spre 26 decembrie, din cauza sindromului de "moarte subită la sugar", a explicat Gandais pentru AFP.
Fetiţa a fost dusă succesiv în noaptea respectivă la două spitale din regiune, dintre care o instituţie din Corbeil-Essonnes, unde a fost constatat decesul la 26 decembrie, a adăugat o sursă apropiată dosarului.
La solicitarea familiei, o firmă de pompe funebre din Corbeil-Essonnes a cerut municipalităţii Champlan autorizaţia de a înhuma bebeluşul în cimitirul comunei.
Dar primarul, Christian Leclerc, a refuzat fără "nicio explicaţie", a asigurat Julien Guenzi, administratorul acestei firme. "El nu este obligat să se justifice, dar răspunsurile ca acesta sunt foarte rare", a adăugat el.
Fetiţa va fi în cele din urmă înhumată luni, într-o altă comună din apropiere, la Wissous.
"Din considerente umanitare, nu putem lăsa această situaţie ca atare", a declarat pentru AFP primarul din Wissous, Richard Trinquier, din partea partidului de dreapta UMP al fostului preşedinte Nicolas Sarkozy.
"Unei mame care a purtat în pântec un copil timp de nouă luni şi care îl pierde la două luni şi jumătate nu este cazul să îi provoci şi mai multă durere", a subliniat Trinquier.
În Franţa, rudele unui defunct trebuie să ceară autorizaţie de înhumare primarului comunei unde se află cimitirul ales. Înhumarea poate să aibă loc în comuna în care locuia acesta, în cea în care a decedat sau acolo unde se află cavoul familiei.
Nici primarul din Champlan, nici adjunctul său nu au putut fi contactaţi pentru a reacţiona, sâmbătă dimineaţă.
Trimiteți un comentariu