miercuri, 1 ianuarie 2014

Numarul firmelor care au intrat in insolventa in primele 11 luni  ale anului 2013 a ajuns la 27.119, cu peste 9% mai mult decat in aceeasi perioada din 2012, jumatate dintre firmele in incapacitate de plata fiind din comert si constructii, potrivit ONRC In primele 11 luni ale anului 2012 s-au inregistrat 24.833 firme intrate in insolventa la nivelul intregii tari, arata datele Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC). In luna noiembrie au intrat in insolventa 3.576 de firme, fata de 3.323 in octombrie, dar mai mult decat dublul celor care au ajuns in imposibilitatea de a-si plati datoriile in luna septembrie (1.536).

Bucuresti si Bihor conduc in topul judetelor cu cele mai multe insolvente in acest an, cu 3.368 (in crestere cu 1,02% fata de 2012), respectiv 1.649 (+36,39%), urmate de Galati cu 1.431 (+27%). Cele mai putine insolvente au fost consemnate in judetul Calarasi - 202 de cazuri si Caras-Severin - 220 de cazuri in acest an. Cele mai multe firme care s-au confruntat cu dificultati financiare sunt in continuare cele din comert, cu 9.564 intrate in insolventa, dar si cele din constructii - 3.576, hoteluri si restaurante - 3.113 si industria prelucratoare - 2.918. In aceeasi perioada au fost infiintate 118.241 de firme noi, cu 0,66% mai putine comparativ cu intervalul similar al anului trecut. Cele mai multe firme au fost infiintate in comert (34.000) si agricultura, silvicultura si pescuit (peste 21.000). La sfarsitul lunii noiembrie erau active circa un milion de firme.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Prietenul de orgii pe iaht al lui ponta - noul director general adjunct la fondul national de garantare - din presa :Judecatoria Sectorului 3 a hotarat, in urma rechizitorului Parchetului, precum si "condamnarea inculpatului Iacov Constantin Dumitru" la 3 luni inchisoare (art. 217, alin. 1), la 2 ani de inchisoare (art. 192, alin. 2) si la 3 luni inchisoare (art. 180, alin. 2), sentinta transformata in executarea pedepsei de 2 ani de inchisoare, dispunand totodata suspendarea conditionata a pedepsei pe o durata de 4 ani!

Anonim spunea...

Comisarul european pentru muncă: E puţin probabil un aflux de români şi bulgari în UE după ridicarea restricţiilor
Politic astăzi, 13:04

Comisarul european pentru muncă, Laszlo Andor, consideră că este puţin probabil să fie un aflux de români şi bulgari după ridicarea restricţiilor pe piaţa muncii pentru aceştia în toate statele UE.

Anonim spunea...

Mallurile,statiunile turistice sint pline de bugetari !
Romania este tara paradoxurilor,bugetarii cistiga mai mult ca cei care aduc plus valoare bugetului,bugetarii primesc sporuri peste sporuri,prime de carciun si de pasti,etc.
Majoritatea bugetarilor au economii de sute de mii de euro.
Cele mai multe vile ,case de vacanta sint ale bugetarilor.
Cum ajung PSD istii la guvernare arunca cu bani in bugetari si in asistatii sociali.
Firmele private mici nu sint ajutate.in schimb firmele straine care investesc in Romania primesc tot felul de subventii,ajutoare,compensatii,etc.
Eu am avut o firma cu 12 angajati.am inchis-o,fac sarbatorile in tara si am plecat din tara!
Ii las pe PSD istii si pe Ponta mincinosul, sa-i plateasca pe bugetari din contul matusii Tamara sau din contul lor,ca sint bogati de dau pe afara.

Anonim spunea...

"Deschiderea totală în această miercuri a pieţei muncii noastre pentru cetăţenii români şi bulgari este o aberaţie în plină criză economică şi într-o perioadă de şomaj în masă", a declarat partidul lui Marine Le Pen într-un comunicat.

Acesta apreciază că "împreună cu efectele deja dezastruoase ale directivei europene privind detaşarea, care nu a fost reformată, această deschidere totală a pieţei muncii va consolida şi mai mult concurenţa neloială căreia i-au căzut victime muncitorii noştri şi IMM-urile noastre".

"În plus, adaugă FN, această reformă va fi percepută în România şi Bulgaria ca un semnal al unei emigraţii suplimentare către ţările noastre şi către Franţa în particular", adaugă comunicatul.



FN consideră, în consecinţă, că trebuie să se schimbe situaţia, respectiv "să se obţină într-o primă fază abrogarea directivei privind detaşarea şi restabilirea cât mai rapidă a controlului frontierelor".

"Problema apartenenţei noastre la UE trebuie să facă obiectul unei consultări a francezilor", conchide comunicatul.