miercuri, 26 decembrie 2012

Romanii oameni saraci ...hahahaha...Aproape 60.000 de români au fost aşteptaţi în acest an de Crăciun în hotelurile şi pensiunile din ţară, unde se estimează că vor cheltui pe cazare şi masă peste opt milioane de euro, potrivit Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), relatează Mediafax.
"Cu toate că românii visează la destinaţii dintre cele mai diverse, de la ţările vecine şi până la plaje exotice, Crăciunul este sărbătoarea pe care preferă să o petreacă acasă. Cu toate acestea, aproape 60.000 de români aleg să meargă de Crăciun într-un hotel sau o pensiune", a declarat Dragoş Răducan, vicepreşedintele FPTR.
Din estimările federaţiei, cheltuielile cu cazarea şi masa vor depăşi 36 de milioane de lei (peste opt milioane de euro).
Cele mai solicitate structuri de cazare sunt pensiunile rurale, unde gradul de ocupare depăşeşte 80%, fiind aşteptaţi aproximativ 28.000 de turişti.
 
Pe de alta parte,... Suma necesară recapitalizării principalelor patru bănci din Grecia a urcat la aproape 28 miliarde de euro, după raportarea rezultatelor trimestriale ale grupurilor bancare elene, a relatat ieri site-ul ekathimerini.com, citat de Agerpres.
Astfel, Piraeus Bank a anunţat joi că necesităţile sale de recapitalizare se ridică la 7,3 miliarde de euro, după ce a înregistrat pierderi nete de 629 milioane de euro (833 milioane de dolari) în primele nouă luni din 2012. De asemenea, Piraeus a cerut încă 500 milioane de euro pentru banca recent achiziţionată, ATEbank. National Bank of Greece (NBG) va avea nevoie de 9,7 miliarde de euro, Alpha Bank de 4,6 miliarde de euro şi Eurobank Ergasias de 5,8 miliarde de euro. Astfel, nota de plată pentru recapitalizarea principalelor grupuri bancare elene se ridică la aproximativ 27,9 miliarde de euro.
Vineri, National Bank of Greece a anunţat că a înregistrat pierderi nete de 2,45 miliarde de euro în primele nouă luni din 2012, în timp ce pierderile Alpha Bank s-au ridicat la 711,8 milioane de euro.
De fapt, dependenţa băncilor locale de capitalul de stat depăşeşte 30 miliarde de euro, deoarece NBG, Eurobank, Alpha Bank şi Piraeus Bank au emis deja acţiuni preferenţiale în valoare de 4 miliarde de euro. Capitalizarea lor totală se ridică la 2,6 miliarde de euro.
În 2011, Banca Centrală a Greciei anunţase că instituţiile elene de creditare trebuie să menţină anul acesta un indice de bază de rang 1 (Core Tier 1 ratio) de minim 10%, peste cerinţele stabilite de Autoritatea Bancară Europeană (EBA), de 9%. Pentru a îndeplini aceste cerinţe, grupurile bancare elene au nevoie de 28 miliarde de euro până în 2014.
Guvernul de la Atena intenţiona să discute cu reprezentanţii FMI, UE şi BCE reducerea cerinţelor privind capitalul de bază Tier 1 pentru băncile din Grecia sub 10%, dar nu s-a ajuns la nici un acord. Cu toate aceste oficialii bancari eleni sunt optimişti şi cred că în următoarele luni vor exista iniţiative de reducere a cerinţelor privind capitalul.
Dacă acest lucru se va întâmpla şi condiţiile economice se vor îmbunătăţi, băncile ar putea să-şi majoreze cu succes capitalul, cu participarea sectorului privat, astfel încât să se menţină caracterul privat al băncilor.
Luna trecută, autorităţile de la Atena au dezvăluit termenii planului de recapitalizare a sectorului bancar, potrivit căruia băncile vor emite obligaţiuni convertibile şi acţiuni pentru a îndeplini un raport al capitalului de bază de minim 6%. Potrivit deciziei cabinetului de la Atena, băncile greceşti vor emite noi acţiuni cu un discount de 50% faţă de preţul mediu din ultimele 50 de zile dinaintea emiterii. Bondurile convertibile vor plăti un cupon anual de 7%, cu o creştere progresivă de o jumătate de punct pe an şi vor fi convertite în acţiuni după cinci ani. Fondul de Stabilitate Financiară al Greciei (HSFS) va cumpăra toate acţiunile şi bondurile convertibile emise de bănci şi va deveni ce mai mare acţionar la băncile greceşti. HFSF a injectat deja 18,5 miliarde de euro în primele patru mari bănci din Grecia.
Băncile din Grecia au termen până în aprilie 2013 pentru a obţine de pe piaţă fondurile necesare recapitalizării, astfel încât să-şi menţină independenţa administrativă, iar acţionarii lor să poată plăti ajutorul de stat în următorii cinci ani, pentru a recâştiga controlul complet asupra instituţiilor de creditare.
Capitalul băncilor greceşti s-a diminuat după pierderile uriaşe înregistrate în urma programului de restructurare a datoriilor Greciei şi a creşterii creditelor neperformante ca urmare a recesiunii prelungite. Grecia şi creditorii săi internaţionali au stabilit ca o parte din programul de sprijin în valoare de 130 miliarde de euro să fie destinat pentru consolidarea băncilor viabile. Principalele bănci din Grecia sunt prezente şi pe piaţa din România: National Bank of Greece (NBG), care este acţionar majoritar la Banca Românească, EFG Eurobank, care controlează Bancpost, Alpha Bank, Piraeus Bank şi ATE Bank.

9 comentarii:

Anonim spunea...

Unele zone din Alabama, Mississippi si Louisiana sunt în alertă pentru tornade, care nu sunt tipice pentru această perioada a anului. Furtunile, care s-au abătut în ziua de Crăciun asupra marilor oraşe din sud precum Houston, New Orleans şi Atlanta, se mută spre est şi miercuri ar putea afecta Florida, Carolina de Nord şi Carolina de Sud, scrie Agerpres.

În Arkansas şi Oklahoma mai multe zboruri au fost anulate din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, care cauzează de asemenea probleme pe drumuri, în condiţiile în care peste 93 de milioane de persoane circulă în acest sezon de vacanţă.

Anonim spunea...

Huffington Post: "A fost revoluţia un fals?". România a fost condusă din 1989 de "o clică incompetentă de escroci foşti comunişti" luni, 15:02
România este condusă, din 1989, de "o clică incompetentă de escroci foşti comunişti", apreciază editorialistul Rupert Wolfe-Murray, pe blogul ziarului Huffington Post, într-un material care are titlul: "A fost revoluţia din 1989 un fals?".

Anonim spunea...

Poliţişti rutieri, alături de cei de ordine publică, au făcut filtre, în prima zi de Crăciun, în scopul verificării în trafic a autovehiculelor care nu sunt dotate cu anvelope de iarnă, lanţuri sau alte dispozitive antiderapante omologate, aplicând peste o sută de amenzi.

Anonim spunea...

Un cutremur de 3,9 grade pe scara Richter a avut loc marţi în Marea Neagră, la o adâncime de 15 kilometri, informează Institutul Naţional pentru Fizica Pământului.

Anonim spunea...

Vineri, la Bucureşti, este posibil să apară ceaţa în cursul dimineţii, iar temperatura prognozată ajunge la 8 grade Celsius.


Citiţi mai mult: Vremea se menţine caldă joi şi vineri - Vremea > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/vremea-se-mentine-calda-joi-si-vineri-1017210.html#ixzz2G9PxGWvh
EVZ.ro

Anonim spunea...

Partidul Democrat din Turcia, fracţiune de opoziţie, a acuzat Guvernul ţării de neglijarea penală a intereselor naţionale, în urma căreia Grecia şi-a însuşit 16 insule turce. Ankara şi Atena au în litigiu cîteva insule încă din Primul Război Mondial.

Anonim spunea...

In sfarsit, o decizie corecta, sper ca politicienii au invatat din pataniile altora, de prin America de Sud sau Africa, resursele nu se vand, decat daca esti tradator de neam, milioane de romani au murit de-a lungul timpului pentru apararea acestora iar unul ca nastase sau tariceanu le-au facut cadou strainilor, sigur cu comisioanel;e de rigoare, fara sa clipeasca, ma intreb cand vor fi si pusi sub acuzare pentru aceste acte de inalta tradare.

Anonim spunea...

Fie ca ministri s-au numit Ion Ariton ori Daniel Chitoiu, 2012 a fost anul faptelor si al argumentelor anti-proprietate privata. Chiar si Presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta au decis sa amane privatizarea CFR Marfa si listarea pe Bursa a 10% din Transgaz (TGN), argumentul fiind practic acelasi vehiculat in ultimul deceniu: „nu este momentul prielnic”.

Anonim spunea...



Noi greve au loc miercuri in capitala spaniola: medicii specialisti din sectorul public isi continua mobilizarile de protest impotriva masurilor de privatizare a unora dintre serviciile de administratie ale spitalelor, iar angajatii de la metrou organizeaza greve de cateva ore pe zi pana la sfarsitul anului, anunta Agerpres.

Pentru specialistii din sanatate, este a 16-a zi de greva, din 26 noiembrie. Ei cer ca Guvernul regional sa revina asupra planului de restructurare a sectorului sanitar, ce prevede privatizarea administratiei a sase spitale madrilene si a 27 de centre de sanatate din reteaua publica.

Angajatii de la metrou au fost chemati la o greva partiala, in primele ore ale diminetii, care se va repeta in diferite intervale orare in fiecare zi, pana la sfarsitul anului. Ei protesteaza impotriva reducerilor efectuate de autoritatile locale in bugetul cheltuielilor acestei companii de stat.