marți, 4 decembrie 2012

Criza datoriilor din uniunea monetară va continua şi anul următor, a declarat Draghi, la Paris, pentru postul de radio Europe 1, preluat de CNBC.  "Nu am ieşit încă din criză. Recuperarea pentru cea mai mare parte a zonei euro va începe în 2013" a spus Draghi.
Şeful BCE a adăugat ulterior, la o conferinţă cu oficiali importanţi din sectorul financiar, că actuala criză "a arătat că am trăit într-o lume a basmelor". Datoriile nesustenabile, băncile nesigure şi slaba coordonare a deciziilor au condus la declanşarea crizei în urmă cu trei ani, a spus el.
Conducerea BCE are programată săptămâna următoare întâlnirea lunară de politică monetară, iar analiştii se aşteaptă la menţinerea ratei cheie la minimul record de 0,75%. Bancherii sunt, însă, divizaţi în privinţa unei posibile reduceri a dobânzii anul următor.
Preşedintele BCE a subliniat că programul de achiziţii nelimitate de obligaţiuni anunţat de bancă a ajutat la stabilizarea condiţiilor din piaţa financiară. Programul BCE este pregătit pentru a cumpăra obligaţiuni ale statelor care se împrumută prea scump, însă poate începe doar după ce primeşte o cerere oficială pentru ajutor din partea unui guvern. Anunţarea planului a fost, însă, suficientă pentru a reduce presiunea din piaţa financiară asupra Spaniei şi Italiei. "Efectul de înceredere al programului a fost semnificativ", a declarat Draghi. Şeful băncii zonei euro a îndemnat guvernele să continue cu implementarea uniunii bancare. Aceasta trebuie să se aplice tuturor băncilor, pentru a evita fragmentarea sectorului.
Poziţia lui Draghi pune BCE în contradicţie cu Germania. Berlinul vrea ca supravegherea sistemului bancar de către BCE să se aplice doar marilor instituţii de credit.

4 comentarii:

Anonim spunea...


0:27 Slovenia: ciocniri intre politie si manifestanti la Maribor/ Multimea cere demisia primarului, acesta fiind suspectat de coruptie


Acum o zi FC Rapid a cerut insolventa clubului de fotbal


Acum o zi Ponta: Avem o lista scurta de oameni de membri USL care ar putea fi desemnati premier de Basescu, dar nu o pot spune / Nu cred ca Rus, Dragnea, Tariceanu sau Maior ar accepta sa fie premier / Nu cred ca se va ajunge la suspendarea lui Basescu


Acum o zi Haltere Noua medalii pentru romani la Europenele de juniori si tineret din Israel


Acum o zi Ponta: Am primit instiintarea oficiala privind deblocarea POSDRU


Acum o zi ONU isi retrage o parte din personalul aflat in Siria din motive de securitate

Anonim spunea...

Efectele crizei din Europa asupra Emiratelor Arabe Unite (EAU) au fost foarte limitate, ne-a declarat Sultan Bin Nasser Al Suwaidi, Guvernator al Băncii Centrale a EAU. "Noi avem relaţii foarte restrânse cu Europa, surprinzător poate pentru dumneavoastră: mai puţin de 2% din activele noastre sunt plasate în numai trei ţări: Germania, Marea Britanie şi Franţa. Drept urmare, putem spune că, practic, nu există nici un efect advers al crizei europene asupra EAU", ne-a explicat domnia sa.

Anonim spunea...


suma de 100 de milioane de euro





THE ECONOMIST: Un conflict vechi, un Orient Mijlociu nou


O țară de lângă România vrea să schimbe HARTA EUROPEI










Armistițiul dintre Israel și Hamas ar putea contribui la crearea unei legături între cele două părți - fonda...


Albania a fost ultima ţară din Balcani care şi-a declarat independenţa faţă de Imperiul Otoman (1912). La fo...


Ştirile zilei
LEUL este CEA MAI SLABĂ monedă din Europa de Est
Şeful Cosmote: "Tehnologia 4G este supraestimată"
Cum arată cel mai mai nou spital privat din Capitală
Românii descoperă cea mai sigură cultură agricolă: "hedging-ul"

Anonim spunea...

CÂT SE FURĂ din banii asigurătorilor? FRAUDA ESTE IMENSĂ
07:00Şeful Cosmote: "Tehnologia 4G este supraestimată"
06:18THE ECONOMIST: Un conflict vechi, un Orient Mijlociu nou
06:05O țară de lângă România vrea să schimbe HARTA EUROPEI
05:18Cum arată cel mai mai nou spital privat din Capitală
04:49Românii descoperă cea mai sigură cultură agricolă: "hedging-ul"
04:43LEUL este CEA MAI SLABĂ monedă din Europa de Est
18:55Cum le răspunde RCS&RDS preşedintelui Discovery şi şefului CNA
18:01O nouă lovitură. Bruxelles vrea să ne scadă cu 15% cotă la pescuitul de calcan
17:27Spania solicită oficial ajutor de la Bruxelles
Vezi toate ştirile!