miercuri, 19 decembrie 2012

Comisia Europeana lanseaza o noua clasificare internationala a universitatilor din Europa si din lume, la care sunt asteptate sa participe 500 de universitati, anunta executivul european printr-un comunicat de presa. Noua clasificare "multidimensionala" va califica universitatile in cinci domenii distincte:
  • reputatia pentru cercetare
  • calitatea predarii si invatarii
  • orientarea internationala
  • succesul transferului de cunostinte (de exemplu, parteneriate cu intreprinderile si intreprinderile nou-infiintate)
  • angajamente regionale
Comisia Europeana anunta ca universitatile sunt invitate sa se inscrie pentru noua clasificare in prima jumatate a anului 2013, iar primele rezultate sunt asteptate la inceputul anului 2014. Clasificarea U-Multirank va fi lansata oficial la o conferinta care va avea loc intre 30 si 31 ianuarie la Dublin sub presedintia irlandeza a Uniunii Europene.

Androulla Vassiliou, comisarul european pentru educatie, a declarat ca "aceasta va fi o clasificare moderna si sofisticata, ilustrand intreaga diversitate a invatamantului superior. Clasificarile internationale existente au inca tendinta sa acorde prea multa importanta reputatiei pentru cercetare".

Comisia Europeana a selectionat un consortiu independent care sa efectueze clasificarea, se arata in comunicatul de presa remis HotNews.ro. Centrul pentru invatamant superior (CHE) din Germania si Centrul pentru studii politice de invatamant superior (CHEPS) din Tarile de Jos vor conduce initiativa. Acestea vor colabora cu parteneri printre care se numara Centrul pentru studii stiintifice si tehnologice de la Universitatea Leiden (CWTS), editura stiintifica Elsevier, fundatia Bertelsmann si firma de software Folge 3.

Consortiul va colabora, de asemenea, cu parteneri din clasificarea nationala si cu organizatii ale partilor interesate pentru a compila date exacte, explica executivul european.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Premierul desemnat Victor Ponta este asteptat sa anunte, miercuri, structura si componenta viitorului Executiv. Co-presedintii USL Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin au programata, la ora 12:00, la Camera Deputatilor (Sala Spiru Haret), o conferinta de presa pentru anuntarea componentei noului Cabinet. Miercuri dimineata, de la ora 10:00, structurile de conducere ale PSD (Comitetul Executiv National), PNL (Consiliul National Executiv) si PC (Biroul Politic) se intrunesc in sedinte separate pentru a supune la vot propunerile pentru portofoliile din viitorul Cabinet. Premierul desemnat Victor Ponta a declarat, marti seara, ca in viitorul Guvern vor exista 24 de ministri, inclusiv ministri delegati, plus vicepremieri.

Anonim spunea...


10:05 Ora 12:00 Premierul desemnat Victor Ponta ar urma sa anunte structura si componenta noului Guvern


9:42 (P) Kastamonu Romania a pus în funcţiune a doua linie de melaminare


9:39 Despre sexul in trei, pro si contra, fara perdea


9:33 9 cauze mai putin cunoscute ale durerilor de cap


9:17 Mioveni: Protest spontan al angajatilor din trei sectii ale Uzinei Dacia


8:46 Constanta: Furtuna pune stapanire pe judetul Constanta


8:33 Banca Nationala Elvetiei a decis sa isi deschida o reprezentanta in Singapore


8:20 Traficul rutier este intrerupt pe trei tronsoane de drumuri nationale in judetul Botosani


7:53 Hugo Chavez este in stare stabila, in pofida unei infectii respiratorii


7:46 Ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, cere verificarea contractelor incheiate cu Spedition UMB


7:12 Sedinta BPN al PDL inaintea primei reuniuni a Parlamentului nou ales


6:58 Grupul de lobby american pentru arme si-a exprimat tristetea fata de "crimele oribile" din Newtown

Anonim spunea...

Potrivit avertizării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în Dobrogea, în sudul şi estul Munteniei şi în sudul Moldovei vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale ce vor depăşi 60 - 70 de kilometri pe oră.

În aceste zone va ninge, cu precădere începând de miercuri după-amiază, iar în judeţele Constanţa, Tulcea, Giurgiu, Ialomiţa şi Călăraşi va fi viscol, vizibilitatea fiind redusă.

În următoarele zile vremea va fi în răcire în toate zonele, devenind geroasă în cursul nopţilor şi dimineţilor în estul şi în centrul ţării, a precizat ANM.



Avertizarea cod galben a fost emisă pentru Bucureşti şi judeţele Vaslui, Galaţi, Vrancea, Tulcea, Constanţa, Brăila, Buzău, Prahova, Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu şi Teleorman.

Anonim spunea...

Berlusconi, care a anunţat recent că va conduce din nou formaţiunea politică PDL în alegerile legislative, programate în februarie, a afirmat la postul public de televiziune RAI că BCE trebuie să devină creditor de ultimă instanţă pentru uniunea monetară, potrivit CNBC.

"Dacă Germania nu acceptă ca BCE să fie o bancă centrală reală, dacă dobânzile nu coboară, vom fi obligaţi să părăsim euro şi să revenim la vechea monedă pentru a fi competitivi", a spus Berlusconi.

Magnatul media, de 76 de ani, a avut remarci similare în trecut referitoare la posibilitatea ca Italia, sau chiar Germania, să părăsească euro, dar le-a rectificat cel puţin parţial ulterior.



Fostul premier se află deja în campanie susţinută pentru alegeri. Berlusconi a fost nevoit să demisioneze în noiembrie anul trecut, după ce costurile de împrumut ale Italiei au atins cel mai ridicat nivel de la intrarea ţării în zona euro.

Anonim spunea...

Vicepremieri:

Gabriel Oprea - fără portofoliu


Liviu Dragnea - portofoliul Administraţiei şi Dezvoltării Regionale

Daniel Chiţoiu - portofoliul Finanţelor

Miniştri:

Apărare - Mircea Duşa

Externe - Titus Corlăţean

Energie - Constantin Niţă

Comunicaţii - Dan Nica

Administraţie şi Dezvoltare Regională - Liviu Dragnea

Fonduri Europene - Eugen Teodorovici

Educaţie - Remus Pricopie

Mediu - Rovana Plumb

Ministerul Tineretului şi Sportului - Nicolae Bănicioiu

Finanţe - Daniel Chiţoiu

Sănătate - Eugen Nicolăescu

Cultură - Daniel Barbu

Agricultură - Daniel Constantin

Transporturi - Relu Fenechiu

Interne - Radu Stroe

Muncă - Mariana Câmpeanu

Păduri şi Ape - Lucia Varga

IMM, Turism şi Mediul de Afaceri - Maria Grapini

Justiţie - Mona Pivniceru

Industrie şi Comerţ - Varujan Vosganian

Miniştri delegaţi:

Buget - Liviu Voinea

Dialog Social - Doina Pană

Ministru coordonator pentru proiecte de infrastructură (în SGG) - Dan Şova

Cercetare Ştiinţifică - Mihnea Costoiu

Relaţia cu Parlamentul - Mihai Voicu

Românii de pretutindeni - Cristian David