Alegerile parlamentare în România s-au încheiat, iar noul guvern se va confrunta acum cu sarcina descurajantă de abordare a provocărilor dificile ale politicii externe, scrie agenţia americană de analiză a informaţiilor Stratfor. Printre aceste provocări se numără aderarea la Acordul Schengen, protecţia cotei de subvenţii acordate de Uniunea Europeană, şi menţinerea acordului cu Fondul Monetar Internaţional. Luptele politice interne au împiedicat România să realizeze progrese în aceste domenii pe aproape întreg parcursul lui 2012, dar noul guvern va trebui să obţină stabilitatea, dacă vrea să dea dovadă de mai multă fermitate în politica sa externă, confruntându-se în acelaşi timp cu criza economică aflată în desfăşurare şi cu fragmentarea crescândă a Uniunii Europene.
Final de alegeri. Punct şi de la capat. Ce va urma, şi mai ales, CINE va schimba România? Căci, românul nostru, dincolo de toată asuprirea jugului pe care îl poartă de ani de zile, nădăjduieşte totuşi la o schimbare… o schimbare în bine… Iar această speranţă, chit că n-a mai rămas decât un licăr din ea, tot va avea un răspuns. Dar haideţi să nu îl mai căutam în acelaşi loc în care l-au căutat atâţia alţii înaintea noastră, şi, negăsindu-l, s-au afundat în dezamăgire, neîncredere, silă…Sunt două şanse: fie vom călca pe urmele celor descumpăniţi, urmând aceeaşi cale, către EXACT aceeaşi mlaştină, fie vom sparge tiparul vechi de gândire şi vom căuta RĂSPUNSUL în altă parte. Aşadar, CINE va schimba România?
Merită să ne începem căutarea reflectând la două rânduri, scrise de Dan Cristian Turturică în România Liberă:
“Cât o să mai privim ca pe o fatalitate drumul împleticit al României, un pas înainte, doi înapoi? Cât o să mai visăm la intervenţii miraculoase? Când o să ne trezim şi o să realizăm că democraţia cere muncă serioasă, zi de zi, nu o dată la patru ani sau la fără frecvenţă? Când vom fi dispuşi să ne sacrificăm comoditatea şi să acceptăm realitatea că dacă noi nu ne luăm la trântă cu monştrii născuţi în anii de laşitate ai acestei ţări nimeni nu o va face în locul nostru? Şi că efortul de a schimba în bine România presupune în primul şi primul rând obligaţia de a-i convinge de adevărul viziunii noastre şi pe cei ce nu au curaj să se desprindă de trecut“. Numai o nouă conştiinţă poate mântui românul din scalvia lui!(sursa financiarul.ro)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu