duminică, 5 octombrie 2014

Partidul francez de extrema dreapta Frontul National a obtinut duminica primele sale locuri in camera superioara a Parlamentului de la Paris, in timp ce Partidul Socialist al presedintelui Francois Hollande a pierdut majoritatea in Senat, relateza Reuters.
Stanga continua sa controleze camera inferioara a Parlamentului, camera legislativa dominanta in Franta, insa votul de duminica a evidentiat lipsa de popularitate a presedintelui si continua crestere Frontului National, cunoscut pentru pozitile sale anti-imigratie si anti-europene.  Formatiunea, condusa de Marine LePen, a obtinut 2 locuri in Senat, o noua surpriza dupa victoria inregistrata in alegerile europarlamentare din luna mai si scorul bun in alegerile municipale din martie. "Rezultatele acestea depasesc cu mult sperantele noastre. Cu fiecare zi care trece, ideile noastre sunt din ce in ce mai mult adoptate de poporul francez. Avem un potential foarte mare", a declarat Marine LePen.
Jumatate din cele 348 de locuri ale Senatului au fost puse la bataie in alegerile de duminica.
Rezultatele partiale arata ca principalul partid de opozitie, UMP, si partidul de centru-dreapta UDI au luat cel putin 20 de locuri de la stanga politica, care detinea majoritatea in Senat cu doar 6 locuri inainte de alegeri.

Niciun comentariu: