Comisia Europeană estimează că evaziunea fiscală şi fraudele costă statele membre circa 1.000 de miliarde de euro pe an, în condiţiile în care multe guverne sunt nevoite să reducă cheltuielile.
La un summit din luna martie, Austria şi Luxembourg au acceptat o lege în UE referitoare la schimbul automat de informaţii privind conturile de economii, după ce autorităţile comunitare au promis să preseze Elveţia şi alte patru ţări în care există legi stricte în domeniul secretului bancar să semneze un acord similar până la sfârşitul anului 2014....Ministrul luxembourghez de Finanţe Pierre Gramegna a declarat că ţara sa este pregătită să înceapă schimbul de informaţii din 2017. Omologul său austriac Hans-Jorg Schelling a oferit un compromis şi anume acceptarea termenului 2017, cu condiţia unui an suplimentar pentru construirea infrastructurii tehnice necesare schimbului de date între bănci cu administraţiile fiscale.
Un comentariu:
Zeci de mii de persoane au manifestat sâmbătă la Roma, faţă de reforma legilor care reglementează piaţa muncii, informează AFP.
Premierul Matteo Renzi propune încurajarea companiilor să angajeze facilitând concedierile şi reducând drepturile şi protecţia salariaţilor în primii ani de muncă.
Manifestanţii, în principal studenţi, cer reducerea şomajului în rândul tinerilor şi o mai bună protecţie pentru primele locuri de muncă.
Şomajul tinerilor este în prezent de 44 la sută, iar majoritatea primelor locuri de muncă sunt temporare şi fără avantaje.
Partidul de stânga al lui Renzi, Partidul Democrat, este divizat în privinţa măsurilor propuse, în special în ceea ce priveşte reformularea articolului 18 din Codul Muncii, care protejează faţă de concedierile abuzive.
Trimiteți un comentariu