joi, 5 iunie 2014

Un petrolier thailandez cu un echipaj de 14 oameni la bord, care transporta motorina intreSingapore si Indonezia a disparut, iar Oficiul Maritim International se teme ca acesta a fost deturnat de pirati.Acesta ar fi cel de-al doilea astfel de caz inregistrat pe una dintre cele mai aglomerate cai maritime din lume, potrivit Reuters.

"Ar putea fi un act de piraterie. Am transmis tuturor vaselor din zona sa fie atente, iar autoritatile au fost alertate", a declarat Noel Choong, directorul Centrului de Raportare a Actelor de Piraterie din Kuala Lumpur,

Autoritatile au pierdut contactul cu MT Orapin 4 dupa ce acesta a plecat din terminalul petrolier din Singapore pe 27 mai. Petrolierul se indrepta spre portul Pontianak din Indonezia.

Piratii au mai capturat un cargou in largul coastei Malaeziei la sfarsitul lui aprilie, jefuindu-l de 3 milioane de litri de motorina.

Au mai existat acte de piraterie si furturi din cargouri in apropierea portului Singapore, fiind raportate 5 astfel de evenimente intre 2011 si 2013.

De asemenea au mai fost raportate 8 atacuri armate in Stramtoarea Malacca si langa Singapore in primul trimestru al acestui an, insa majoritatea s-au soldat cu furturi minore. 

Un comentariu:

Anonim spunea...

Banca Centrala Europeana ( BCE) a redus joi rata dobanzii de referinta la 0,15 % de la 0,25 %, intr-un efort de a stimula cresterea economica, dar si pentru evitarea deflatiei in zona euro. De asemenea, BCE a redus facilitatea de depozit la -0.1 %, ceea ce inseamna ca bancile comerciale vor trebui sa plateasca pentru a-si tine banii la banca centrala. Ideea BCE este de a stimula bancile sa acorde imprumuturi intreprinderilor si sa contribuie astfel la cresterea economica. BCE este prima din "Big Four"-ul bancilor centrale ( BCE ,Rezerva Federala a SUA , Banca Japoniei si Banca Angliei ) care face acest lucru.