miercuri, 9 aprilie 2014

 Mai exista sanse reale de revenire economica a capitalismului in SUA? Cu  siguranta NU. Clasa de mijloc a fost distrusa si se  incearca cu succes sa se formeze o clasa de mijloc din lucratori pe salariu cu putin peste salariu minim, ceea ce este o clasa sociala de supravietuire ce nu poate acumula bunuri si nu poate da o viteza de circulatie a banilor in economie.
Pe de alta parte, locurile munca bine platite au plecat in Asia si cu siguranta nu se vor mai intoarce.  Minciunile lui Obama si ale politicenilor americani capitalisti nu vor mai  putea fi sustinute si crezute de cineva, legat de reducerea somajului, ceea ce va amplifica masa in  crestere a celor ce nu au un loc de munca.
In aceste circumstante economice, SUA doreste sa plece la razboi si sa impuna sanctiuni Rusiei si altor tari ca nu ii asculta, dupa ce ani de zile i-au ascultat si au ajuns la ruina.....
Vestul nu a inteles un lucru bazal si chiar am incercat sa discut cu multi  oameni care vad sub alta forma acest conflict potential din Ucraina. Ei nu pot percepe un aspect fundamental si anume ca in vest, marile corporatii pun presedinti, prim  ministri, politicieni, ei iau decizii politice si  economice si decid soarta tarilor occidentale, pe cand in Rusia, intreaga clasa a asa-zisilor oligarhi sunt total dependenti de deciziile presedintelui Putin si sunt coordonati de el, fac bani in urma deciziilor lui. Deci va fi foarte greu ca, in plan economic, vestul sa poata impune sanctiuni care sa dezechilibreze Rusia si pe presedintele Putin, guvernul rus si Parlamentul Rusiei sa nu gaseasca solutii.
De luni va incepe o  perioada tensionata in relatiile est-vest, in care orice greseala poate declansa actiuni de o amploare greu de  imaginat..... Sa speram ca se va renunta la ambitii si se  vor evita situatiile conflictuale.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Guvernul are pe ordinea de zi, la solicitarea CSAT, un proiect de lege privind regimul cartelelor telefonice pre-plătite, care va fi aprobat şi transmis Parlamentului, au anunţat premierul Victor Ponta şi ministrul pentru Societate Informaţională, Răzvan Cotovelea, la începutul şedinţei.


"Proiectul de lege, domnul Cotovelea, aţi avansat împreună cu ministrul Justiţiei ? Putem să-l trimitem la Parlament conform solicitării CSAT ?", s-a interesat premierul ministrului, în şedinţa de guvern.

Ministrul a confirmat că proiectul este redactat.

"Avem inclusiv semnătura ministrului Justiţiei pe acest proiect de lege cu cartelele pre-pay, titlul este mai lung, sub rezerva că domnul ministru Morar (secretarul general al Guvernului - n.r.) va primi varianta semnată şi de către directorul SRI, Cristian Maior", a spus Cotovelea.

În vara anului trecut, după ce presa a relatat că deputatul PSD Sebastian Ghiţă vrea să depună o iniţiativă legislativă prin care cartelele telefonice pre-plătite să poată fi achiziţionate numai după furnizarea datelor personale, premierul Victor Ponta a arătat că înregistrarea convorbirilor telefonice efectuate pe baza cartelelor pre-plătite a fost decisă de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) în luna august 2012, după atentatul terorist din Bulgaria, informează Mediafax.

El a precizat că nu este vorba de o operaţiune de interceptare, ci de înregistrare. În forma de la acea dată, proiectul prevede că, atunci când o persoană va cumpăra o cartelă pre-platită, va trebui să prezinte codul numeric personal şi, dacă ulterior un judecător va decide interceptarea numărului telefonic asociat acestei cartele, serviciile secrete vor avea posibilitatea de a identifica deţinătorul acestei cartele.