luni, 3 noiembrie 2014

 
 
 
Zeci de alegători au intrat cu forţa, duminică seară, cu foarte puţin timp înainte de închiderea urnelor, în Ambasada din Paris pentru a putea vota, în condiţiile în care, potrivit legii, după ora 21.00 (ora Franţei), votul este permis persoanelor aflate în incinta secţiei de votare. Sute de persoane, majoritatea tineri, protestează la Ministerul Afacerilor Externe (MAE) faţă de organizarea alegerilor în străinătate. Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa (FADERE) a cerut demisia ministrului de Externe, Titus Corlăţean, pentru „proasta organizare” a alegerilor în străinătate şi a cerut Biroului Electoral Central (BEC) să prelungească programul de vot la secţiile din diaspora pentru a-şi putea exercita dreptul de a alege toţi cei care stau la cozi....Românii care așteptau să voteze au fost dați afară din Consulatul României din Torino. Sute de oameni se mai aflau, la ora închiderii urnmelor, la poarta instituției. Au început să strige:„Hoții, hoții” și „Rușine, rușine, rușine să vă fie”. „Nu îmi vine să cred că ne-au dat afară ca pe câini. Nu îmi vine să cred că, după șase ore de stat la coadă, nu pot să îmi exprim dreptul legitim. Nu îmi vine să cred că noi, românii din Diaspora, am ajuns să fim umiliți în fața întregii lumi, în condițiile în care suntem cei care aducem României un procent însemnat din PIB.”, ne-a mărturisit Costel Tiliban. Acesta a spus că, și la această oră, câteva zeci de români așteaptă, încă, în fața Consulatului, în speranța că o să voteze. „Suntem câteva milioane de români în străinătate. Cui nu-i convine votul nostru?”, a adăugat tânărul....Românii aflați la coadă în fața Consulatului din Torino strigă:„Rușine, rușine!”. Cu câteva minute înainte de închiderea secției de votare, la coadă mai erau câteva sute de români, au transmis conaționalii noștrii aflați acolo. „Au fost câteva mii de oameni. Am înțeles că au doar patru ștampile și se mișcă foarte încet. De aceea durează atât de mult. E clar că nu pot să voteze toți românii. Au pus, deja, afiș că închid la ora 21.00 (ora Italiei n.r.). E o proastă organizare.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Italia va ieşi din recensiune în 2015, un an mai târziu decât era estimat iniţial, a anunţat luni institutul naţional de statistică Istat, care a redus prognozele privind evoluţia economiei din peninsulă, din cauza cererii interne scăzute şi a activităţii comerciale internaţionale sub aşteptări.

Istat estimează o contracţie economică de 0,3% în Italia anul acesta, faţă de un avans de 0,6% anticipat în mai, potrivit unui comunicat al institutului de statistică. Prognoza pentru creşterea economică de anul viitor aa fost redusă la 0,5%, de la 1% anterior.

În 2016, economia italiană este estimată să crească tot cu 1%, în scădere faţă de un avans de 1,4% anticipat în prima jumătate a anului.

PIB-ul Italiei s-a contractat cu 1,9% anul trecut, după o scădere de 2,3% în 2012,potrivit Mediafax.


Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/veste-proasta-pentru-milioane-de-romani-din-italia_1561688.html#ixzz3I1JvTyNR
Follow us: @realitatea on Twitter