sâmbătă, 29 noiembrie 2014

Presedintele Barack Obama este de asteptat sa anunţe demisia lui Hagel într-o apariție la Rose Garden. Liderul american a luat decizia de a cere Secretarului Apărării - singurul republican pe echipa sa de securitate națională - să demisioneze vinerea trecută, după o serie de întâlniri în ultimele două săptămâni, au declarat înalţi oficiali ai administrației americane.
În vârstă de 68 de ani, fost veteran al războiului din Vietnam, secretarul Apărării Chuck Hagel a fost numit în funcție în 2013. Hagel va părăsi administrația de la Washington din cauza diferendurilor legate de strategia care trebuie adoptată împotriva gruparii Statul Islamic, scrie, citand inalti oficiali americani, cotidianul New York Times.
'Un succesor va fi numit în scurt timp, însă Hagel va rămâne în funcţia de ministru al apărării până când înlocuirea sa va fi confirmată de Senatul american', a afirmat o sursă de la Casa Albă.
Michelle Flournoy, fost secretar adjunct al apărării, figurează în rândul potenţialilor succesori menţionaţi de cotidianul New York Times. Jack Reed, senator democrat din Rhode Island şi fost membru al unei unităţi de elită de paraşutişti, şi Ashton Carter, fost secretar adjunct al apărării, sunt şi ei menţionaţi ca potenţiali înlocuitori ai lui Hagel.

Niciun comentariu: