luni, 3 noiembrie 2014

La secțiile de votare organizate la Londra, Paris, München, românii au refuzat să plece acasă, după închiderea urnelor, la ora 21, când autoritățile n-au acceptat cererile lor de a prelungi programul de vot ... Câteva zeci de alegători au intrat cu forța în Ambasada de la Paris, după ce s-au închis urnele, aseară, la ora 21.00. Imaginile transmise de posturile de televiziune din Franța, dar și din Marea Britanie și Germania, au arătat cum românii scandau lozinci împotriva premierului Victor Ponta și a Ministerului de Externe, cerând demisia ministrului de resort, Titus Corlățean și a ministrului delegat pentru românii din străinătate, Bogdan Stanoevici.  Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central, Marian Muhuleț, a declarat, aseară, că a fost solicitată intervenția poliției la Ambasada României de la Paris, unde sute de persoane nu au reușit să-și mai exercite dreptul de vot, deși au așteptat la coadă ore întregi.
Manifestație de solidaritate la București
Sute de persoane au protestat și în fața sediului MAE din București, și și-au manifestat solidaritatea cu diaspora și nemulțumirea față de proasta organizare a primului scrutin al alegerilor prezidențiale în afara țării.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Protestatarii au cerut prelungirea votului până când toți cetățenii români care încă așteaptă la coadă ajung să voteze. Oamenii scandau lozinci ca „Vor să conteze, lăsați-i să voteze!” sau „Demisia!”, cerând înlocuirea ministrului Titus Corlăţean din funcţie.

Nici la Londra, mii de oameni care au așteptat la cozi ore întregi, nu au reușit să voteze. La secția de votare din capitala Marii Britanii existau doar trei cabine de vot, povestea un român prezent la fața locului. „A venit și ambasadorul să ne spună că a solicitat prelungirea programului și nu s-a aprobat. Este o bătaie de joc! Mii de oameni au stat ore întregi la coadă și au plecat, când au văzut ce se întâmplă.

Poliția metropolitană londoneză a venit să le explice românilor că nu au ce să facă, a fost vorba despre dezorganizarea de la ambasadă”, a povestit unul din românii care trăiesc acolo. Cozi imense au apărut în pozele din Munchen, Stuttgart, Bologna, Torino, Viena, Luxemburg, Bruxelles.