marți, 11 noiembrie 2014

68% dintre polonezi se opun adoptării monedei euro în timp ce doar 24% sunt în favoarea aderării la zona euro, potrivit unui  sondaj realizat de firma CBOS și citat de Reuters.
Potrivit aceluiași studiu, 27% dintre cei intervievați se tem că Polonia va pierde controlul asupra politicii sale monetare în cazul în care va adopta moneda euro.
Deși tratatul de aderare la Uniunea Europeană prevede că Polonia este obligată să adere la zona euro la un moment dat, Executivul de la Varșovia nu a fixat o dată țintă la care ar urma să intre în zona euro.   ”În perioada care a trecut după luna februarie 2013 procentul susținătorilor aderării Poloniei la zona euro a scăzut cu cinci puncte procentuale și în prezent este la unul din cele mai scăzute niveluri din istoria sondajelor noastre”, se arată într-un comunicat al firmei care a făcut sondajul.   Potrivit unor analiști citați de Reuters există puține șanse ca Polonia să adere la euro în cursul acestui deceniu.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Angela Merkel a evocat posibilitatea de a extinde lista responsabililor ucraineni proruși, vizați de sancțiuni europene, dar, 'înafară de aceasta, nici o nouă sancțiune economică nu este prevăzută pentru moment', a afirmat responsabilul german, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/merkel-ue-nu-planuie-te-momentan-noi-sanc-iuni-economice-impotriva-rusiei_1567745.html#ixzz3ImDO1R8i
Follow us: @realitatea on Twitter