sâmbătă, 6 septembrie 2014

ANAF - cum  că trebuie plătită taxa în cazul spaţiilor închiriate
 
1. O societate comercială care îşi desfăşoară activitatea într-un spaţiu închiriat la care a efectuat lucrări de reconstruire, modernizare, consolidare, modificare sau extindere, înainte de intrarea în vigoare a Hotărârii Guvernului nr.670/2012, nu datorează impozit pe construcţii, întrucât exista obligaţia comunicării către locator, indiferent de valoare, asupra lor datorându-se impozit pe clădiri de către acesta.
 
2. O societate care a primit notificări de la chiriaşi pentru amenajările efectuate în 2011, a căror valoare cumulată nu depăşeşte 25% din valoarea clădirii, nu datorează impozit pe construcţii, întrucât acesta avea obligaţia declarării la autoritatea fiscală, pentru modificarea impozitului pe clădire.
 
3. O societate care a primit notificări de la chiriaşi pentru lucrări efectuate în anul 2013, a căror valoare cumulată nu depăşeşte 25% din valoarea clădirii, nu avea obligaţia modificării impozitului pe cladire, iar chiriaşii datorează impozit pe construcţii asupra valorii lucrărilor de reconstruire, modernizare, consolidare, modificare sau extindere.

Niciun comentariu: