miercuri, 10 iunie 2015

Parlamentul European ESTE PARLAMENTUL HOTILOR SI DELAPIDATORILOR ca si cel al Romaniei !

Parlamentul European îşi reevaluează relaţia cu premierul Victor Ponta, iar situația României va fi discutată joi în Conferinṭa Preṣedinṭilor de grup din Parlamentul European. Se va pune în discuție necesitatea unei rezoluṭii privind respectarea statului de drept în ţara noastră, scrie RFI.
Şefului grupului Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, Gianni Pittella, a declarat că justiṭia română va dovedi vinovăṭia sau nevinovăṭia Premierului Ponta. De altfel, grupul social-democraṭilor are aceaṣi atitudine faṭă de şeful Guvernului român pe care a avut-o ṣi în timpul crizei politice din 2012: adică una de susṭinere.
PUBLICITATE
Pe de altă parte, grupul PPE a exprimat îngrijorare ṣi indignare faṭă de situaṭia de la Bucureṣti.
Preṣedintele grupului PPE Manfred Weber, i-a cerut lui Victor Ponta "acṭiuni concrete".
"După cum am spus deja, suntem extrem de îngrijoraţi de situaţia din România şi faptul că o anchetă nu este lăsată să-şi continue cursul este o mare problemă. Suntem îngrijoraţi legat de acest aspect şi avem nevoie de acţiuni concrete din partea lui Ponta.", a spus acesta.
Preṣedintele PE, social democratul Martin Schulz, care se descria drept prietenul lui Victor Ponta în 2012, acum se arată mult mai reṭinut. Scultz a expediat încercarea creṣtin democrată de a dezbate cazul Ponta în plenara Parlamentului, la Strasbourg, pe motivul că subiectul nu era pe agendă.
El a acceptat însă să-l adauge pe agenda Conferinṭei Preṣedinṭilor, pentru a împăca pe toată lumea. Jurnaliştii de la RFI spun că în Parlamentul European este acum o înfruntare.

Niciun comentariu: