luni, 11 mai 2015

Uniunea Europeană a decis să suspende finanţări în valoare de 1 miliard de euro pentru mai multe proiecte româneşti, în urma unor acuzaţii privind existenţa unor nereguli şi a corupţiei, a declarat joi premierul Victor Ponta la o întâlnire cu jurnaliştii străini, transmite AP.
Potrivit premierului, există o 'problemă mare' cu numărul mare de plângeri care sunt investigate în mod automat de Oficiul European de Luptă Antifraudă, Olaf, organism în cadrul Comisiei Europene, care apără interesele financiare ale UE.
'Dacă există suspiciuni în legătură cu un dosar atunci acesta este oprit şi nu putem cere bani de la UE', a explicat premierul Victor Ponta. Potrivit acestuia, în cazul în care nu va exista o decizie până la data de 31 decembrie cu privire la aceste dosare, proiectele vor fi finanţate de la buget. Şeful Executivului a precizat că acuzaţiile vizează o serie de proiecte în domeniul resurselor umane, aprovizionarea cu apă potabilă şi proiecte în valoare de 400 milioane de euro vizând extinderea reţelei de metrou. Recent, România a demarat o campanie de combatere a corupţiei la nivel înalt, comentează AP.

Niciun comentariu: