vineri, 29 mai 2015

Cele 28 de țări membre ale UE și șase țări din fosta Uniune Sovietică s-au întâlnit la Riga, cu ocazia unui summit privind Parteneriatul estic, subminat de criza ucraineană. Liderii UE, în frunte cu Angela Merkel, au dat asigurări joi că-şi vor consolida cooperarea cu țările din Est, dar au fost evazivi în privinţa speranţelor de aderare, ceea ce potoli setea Rusia, ostilă oricărei "intruziuni" în sfera sa de influență. "Parteneriatul estic nu este un instrument de extindere al Uniunii Europene, ci de apropiere de Uniunea Europeană", a subliniat cancelarul german Angela Merkel, la sosirea în Riga. Ucraina, Republica Moldova şi Georgia doresc să adere la Uniunea Europeană”, mai citim în Le Monde.  „Merkel, Hollande şi Tsipras discută despre catastrofa financiară a Greciei”, titrează The Wall Street Journal.
PUBLICITATE


„Angela Merkel and François Hollande au afirmat, în cursul discuţiilor cu premierul grec Alexis Tsipras că vor sprijini personal, dacă va fi necesar, o soluţie de urgenţă pentru pentru catastrofa financiară a Greciei, potrivit unui oficial de la Atena.”
„Mesaj delirant după ce Palmyra a căzut în mâinile ISIS: Am terminat!”, titrează The New York Times. „În Palmyra, Siria și la Ramadi, în Irak, Statul Islamic a practicat strategia unui război de uzură, slăbirind adversarul, pentru ca apoi să-l strivească.”..„Înainte de summit-ul de la Riga, Angela Merkel trânteşte ușa în nas unei noi extinderi a UE”, scrie Le Monde.

Niciun comentariu: