joi, 21 mai 2015

Exprimându-se în faţa Consiliului de Securitate al ONU, Federica Mogherini a anunţat că prioritatea Uniunii Europene este de a preveni alte pierderi umane în Marea Mediterană.
Ea a dat asigurări că niciunul dintre refugiaţi sau imigranţi nu va fi trimis în ţara de origine împotriva voinţei sale şi a insistat asupra faptului că nu există o soluţie miracol pentru criza din Mediterana.  În opinia sa, criza imigraţiei în Mediterana este cauzată de sărăcia şi conflictele din Africa şi Orientul Mijlociu şi constituie atât o urgenţă umanitară, cât şi un pericol pentru securitate.
 În acest context, Uniunea Europeană vrea să recurgă la mijloace militare pentru a confisca şi chiar distruge în ape libiene nave aparţinând călăuzelor.
O rezoluţie a Consiliului de Securitate este în prezent în discuţie.
Ambasadorul libian la ONU s-a declarat "foarte îngrijorat" în legătură cu acest proiect de rezoluţie.
El a apreciat că problema traficanţilor de persoane va fi soluţionată doar atunci când Libia, în prezent afectată de război, va fi reunificată.  Retorica UE este foarte periculoasa daca bietii oameni care cauta sa se salveze din iadul creat de occident in Africa, sunt pusi pe lista neagra a "pericolelor de securitate". Sa nu uitam ca "securitatea" este unealta inventata de SUA pentru a justifica agresiunea ilegala si imorala.

Niciun comentariu: