vineri, 7 octombrie 2011

Comisia Europeană a adoptat noul pachet legislativ privind politica de coeziune

După a tăiat ratingurile băncilor italiene și portugheze, Moody’s a redus calificativele a 12 instituții financiare din Regatul Unit, anunță Bloomberg. Au fost scăzute ratingurile pentru datorii și depozite, motivul acestei operațiuni fiind reprezentat de faptul că guvernul este mai puțin capabil să ofere sprijin acestor companii dacă acestea s-ar afla în dificultate. Printre numele vizate se numără Lloyds Bank și Santander UK Bank, retrogradate cu o treaptă, și RBS și Nationwide Building Society, retrogradate cu două trepte. Agenția a retrogradat ratingul mai multor bănci portugheze, coborând cu o treaptă sau două calificativele pentru datoriile şi depozitele a nouă bănci şi ratingurile de forţă financiară pentru şase din cele nouă bănci.


Comisia Europeană a adoptat noul pachet legislativ privind politica de coeziune pentru perioada 2014-2020, care prevede un set de reguli foarte stricte pentru accesarea fondurilor europene în perioada următoare, informează un comunicat remis presei.
Liberalii din Parlamentul European spun că acest document este unul foarte important pentru viitorul ţării noastre. "Propunerea Executivului European este în mare parte favorabilă României, în măsura în care guvernul de la Bucureşti va fi capabil să respecte cerinţele impuse de Comisia Europeană. În următoarea perioadă de programare, ţara noastră va fi obligată să semneze un contract de parteneriat cu Comisia Europeană prin care se va angaja să îndeplinească obiective naţionale clare, în funcţie de priorităţile de dezvoltare şi investiţii, pentru perioada 2014-2020", a declarat coordonatoarea liberalilor în Comisia pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European, Ramona Mănescu. Totuşi, adoptarea acestui pachet legislativ nu este o garanţie că, la un moment dat, Comisia Europeană nu-şi va putea suspenda fondurile, dacă România nu-şi respectă angajamentele.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Asociaţia Oamenilor de Afaceri Ro­mâni din Qué­bec lansează seria AGAR – Se­minarii esenţiale, cu conferinţa Tipuri de întreprin­deri şi procedura de demarare a unei afaceri în Qué­bec, care va fi susţinută de avocata Daniela Mazniuc.

Conferinţa se adre­sea­ză atât celor care vor să creeze o întreprindere, cât şi celor care sunt deja în afaceri, dar care au nevoie să se informeze asupra reformei legii care guvernează întreprinderile în Québec.

Legislaţie, noutăţi pri­vind normele ca­re afectează întreprinderile, modalităţile de start în afaceri, optimizarea activităţilor de demarare, vor face parte dintre subiectele abordate.

Seminarul este oferit la două date şi în două locuri diferite. Primul, pe 15 septembrie, de la ora 6pm la 8pm, va avea loc la Maison Gisèle-Auprix-St-Germain (150, rue Grant, Longueuil, J4H 3H6). Acesta este organizat împreună cu Comunitatea Română din Montérégie. Cel de-al doilea, organizat împreună cu Comunitatea Moldo­venilor din Québec şi Asociaţia Culturală Română, va avea loc pe 21 septembrie, de la ora 6pm la 8pm, la adresa 6767 Côte-des-Neiges, suite 602, Montréal, H3S 2T6.