vineri, 28 octombrie 2011

Giorgios Papandreou: "Pentru Grecia incepe o noua era dupa acordul de la Bruxelles" - Premierul grec, Giorgios Papandreou, a declarat, joi, ca pentru Grecia a inceput "o noua era", dupa summitul european de la Bruxelles, in cursul caruia creditorii tarii au decis o reducere cu 100 de miliarde de euro a datoriilor, relateaza AFP. "O noua epoca, o noua era se deschide pentru Grecia", a spus el, la incheierea summitului. Papandreou a vorbit despre "un nou inceput" pentru tara sa, posibil datorita reducerii datoriei elene decisa de liderii europeni dupa negocieri cu bancile.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Furioși pe măsurile adoptate de liderii zonei euro, grecii au început să ia în râs oficialitățile din Germania, comparând Guvernul din această țară cu regimul nazist din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

O serie de caricaturi și coleje apărute recent în publicațiile din Grecia prezintă o serie de oficiali germani în uniforme de ofițeri naziști, potrivit Daily Mail.

Capul de afiș îl tine, firește, cancelarul Angela Merkel, care poartă uniforma unui ofițer SS și o svastică a Uniunii Europene pe braț, ținând în mână un trandafir roșu, mesajul care însoțește colajul fiind: “Ofensă publică”.

Valul de proteste la adresa oficialilor germani a venit ca reacție la măsurile luate de Germania pentru a pune capăt crizei datoriilor suverane din Grecia.

Opoziția din Grecia a reacționat dur la măsurile adoptate de liderii euro, spunând că acestea vor aduce țara în pragul altor “nouă ani de criză și sărăcie”.