sâmbătă, 15 octombrie 2011

Mugur Isărescu a fost făcut membru cu drepturi depline al Clubului Bilderberg.

Oficial, prezenţa la Bucureşti a lui vicontelui Etienne Davignon, şeful Clubului Bilderberg, este motivată de participarea sa la conferinţa European Union after the sovereign debts crisis”, găzduită de BNR, care a avut loc în ziua de 14 octombrie. Acesta a fost însoţit de Richard Haas, preşedinte al Consiliului pentru Relaţii Externe (Council of Foreign Realtions). Venirea în Bucureşti a şefului celui mai influent grup economico-financiar la nivel global se petrece la exact un an după întîlnirea, tot în Capitala României, a membrilor Comisiei Trilaterale Europa, la care cei mai puternici oameni ai bătrînului continent au făcut planuri de depăşire a crizei şi au discutat despre guvernarea globală. Neoficial, din informaţiile noastre, vineri seara, la finalul conferinţei organizate de BNR, Etienne Davignon şi Richard Haas, împreună cu mai mulţi membri ai Clubului Bilderberg, s-au întîlnit într-un loc secret, pentru a discuta viitorul monedei euro. Întîlnirea a fost organizată de Mugur Isărescu şi Adrian Vasilescu. Sursele noastre spun că în cadrul acestei reuniuni s-a desfăşurat şi un alt eveniment: Mugur Isărescu a fost făcut membru cu drepturi depline al Clubului Bilderberg. De menţionat că Isărescu este primul român care a intrat în această discretă societate secretă, fondată în 1954, considerată Guvernul mondial nevăzut”. Pînă acum, România a avut doar doi reprezentanţi în Comisia Trilaterală, o altă organizaţie apropiată Clubului Bilderberg: Mugur Isărescu şi Mihai Tănăsescu. Întrebarea care se pune este aceasta: cîţi bani a plătit Mugur Isărescu pentru a beneficia de această nouă calitate? Pentru a deveni membru al Academiei Române, el a plătit mai multe zeci de milioane de dolari, cu care s-a construit o nouă Bibliotecă a acelui for, fapt pozitiv, dar de ce cu bani publici el şi-a cumpărat o astfel de funcţie?

2 comentarii:

Anonim spunea...

\"Isar\" pre numele sau adevarat , mugurel a pus pe butuci economia romaniei prin mentinerea dobinzii de referinta sus (BCE - 1,5% iar BNR peste 6 %) , ceea ce a facut si face cel mai rau IMM-urilor si in general economiei private ...vezi dobinzile de referinta in celelalte tari UE (germania, franta, U.E = BCE in general) dar si prin mentinerea leului la cote ridicate fara suport efectiv ...secatura a transformat BNR intr-o placa turnanta de spalare a banilor tilharilor europeni si nu numai ...care este motivul mentinerii dobinzii dereferinta ridicate ? ia explica tu asta la public ! ...ca sa fie capitalul de lucru scump = 15-28%- si sa nu cumva sa putem exporta si noi in UE, la fel si cu leul , sa nu cumva sa putem sa producem si sa exportam ...numai mittal si Renault, Cargill si altii , nu ? ...lichea ce esti ...dar-ar canceru-n tine si ai tai !

Anonim spunea...

MINCINOSUL NR. 2 AL NAŢIUNII. Milionarul Isărescu, ca să nu rămînă mai prejos, a strigat pe la toate Televiziunile că soluţia iniţială, de tăiere a pensiilor cu 15% (anunţată de Băsescu), era mai bună decît majorarea TVA. Cităm din afirmaţiile lui Isărescu, făcute în unul din discursurile sale penibile: „Reducerea pensiilor (măsura anunţată de Băsescu la 6 mai 2010 - n.n.) ar fi fost o soluţie mult mai bună decît majorarea TVA şi ar fi ajutat România să iasă mai repede din recesiune”. „Economia a încercat de două ori să iasă din recesiune, dar toate aceste bîlbe cu TVA...” „Cred că soluţia propusă iniţial (adică tăierea pensiilor cu 15%, - n.n.) pentru realizarea corecţiei unde erau deficitele mai mari, în bugetele de asigurări sociale (în bugetele de pensii - n.n.), şi nu prin taxarea consumului întregii populaţii prin majorarea TVA şi crearea de inflaţie, era mult mai bună.” „Nu a fost susţinută politic. Nu a fost sprijinită suficient politic, dar ne ajuta să ieşim mult mai repede din recesiune...” Prin urmare, pedepsirea mai severă, lovirea mai puternică a celor peste 5,5 milioane de pensionari era preferabilă pentru milionarul Isărescu, ca şi pentru mentorul său, milionarul Băsescu. Dacă asemenea aberaţie, aşezarea de curbe de sacrificiu mai mari pe massele de pensionari (pătura socială cea mai săracă a populaţiei), ar fi fost mai bună, ne ne întrebăm: ce au în minte aceşti milionari, aceşti jefuitori de bani publici? Ne rezervăm dreptul să revenim asupra acestei idei absurde într-un material separat.