O instanta din Germania a stabilit faptul ca Facebook poate sa-si impiedice utilizatorii sa mai foloseasca nume false, rasturnand o hotarare anterioara a Autoritatii pentru Protejarea Datelor din Hamburg, scrie The Guardian. Decizia reprezinta o lovitura in favoarea retelei de socializare, ce sustine de mult timp faptul ca politica sa de utilizare a numelor reale ar reprezenta o avantaj pentru utilizatori, acestia stiind cu cine imartasesc datele si protejandu-i de abuzurile din mediul online.
Autoritatea pentru protejarea datelor din Hamburg, ce stabileste politicile de functionare a retelei Facebook in Germania, a anuntat in iulie ca Facebook nu ar putea schimba, unilateral, numele deja alese de utilizatorii sai in cele reale si nici nu le-ar putea cere identificarea oficiala.
conform The Guardian, o utilizatoare a depus o plangere catre autoritatea de la Hamburg impotriva Facebook, dupa ce administratorii retelei i-au blocat contul pentru utilizarea unui pseudonim, cerandu-i o copie a documentelor de identitate si schimbandu-i unilateral numele contului cu numele sau real. Autoritatea pentru protectia datelor din Hamburg a stipulat ca obligarea utilizatorilor sa isi foloseasca numele adevarate reprezinta o incalcare a drepturilor la viata privata.
Curtea administrativa din Hamburg a stabilit ca Facebook nu are obligatia de a implementa ordinul dat de autoritate pentru moment, deoarece sediul sau din Europa se gaseste in Irlanda, astfel trebuind sa se supuna legislatiei irlandeze. Facebook nu a oferit niciun comentariu in acest sens.
Intr-un audit in decembrie 2011, autoritatea irlandeza pentru protectia datelor private a concluzionat ca politica de utilizare a numelui real propusa de Facebook nu contravine legilor irlandeze, iar ratiunile pentru aceasta politica, precum siguranta minorilor si prevenirea hartiurii online, erau justificate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu