vineri, 19 februarie 2016

Un fost demnitar al statului roman sustine ca premierul in exercitiu Dacian Ciolos i-ar fi spus ca pe cand era ministrul Agriculturii in guvernul Tariceanu ar cam fi fost ”obligat” sa cedeze terenuri ale Academiei Romane catre Dan Voiculescu.  Fostul sef al Serviciului de Informatii Externe, Ioan Talpes, a lansat, sambata, la Adevarul Live, acuzatii dure la adresa fostului premier, Calin Popescu Tariceanu.  Ioan Talpes sustine ca premierul Dacian Ciolos i-ar fi marturisit, in perioada in care era ministru al Agriculturii in Guvernul Tariceanu, ca a fost pus de premierul de atunci sa ii dea anumite terenuri lui Dan Voiculescu.  „Atunci cand a promovat acea hotarare prin care i-a transferat lui Dan Voiculescu mosia Kalinderu, cu toate mostenirile care sunt in disputa, eu eram senator si am facut interventie in Senat. M-am adresat, spunandu-i cum a putut sa faca asa ceva? Pentru ca mosia Kalinderu facea parte din donatiile facute Academiei Romane, carora nu poti sa le schimbi statutul.”
Pana la condamnarea la inchisoare in dosarul Institutului de Cercetari Alimentare, Dan Voiculescu era, direct sau prin familia sa, unul dintre cei mai mari arendasi din Romania. Omul de afaceri a reusit, astfel, sa puna mana pe numeroase terenuri, inclusiv detinute de Academia Romana.
DNA a deschis in vara anului trecut, un dosar penal pe aceasta tema. Alexandru Bogdan, fostul director al fundatiei Patrimoniu din Academia Romana, este urmarit penal de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru coruptie intr-un dosar privind instrainarea mai multor terenuri ale Academiei. Printre cei care ar fi beneficiat ilegal de terenuri de la Academie se numara si omul de afaceri Dan Voiculescu.

Niciun comentariu: