vineri, 23 decembrie 2011

Agenţia de evaluare financiară Moody's a reconfirmat, astăzi, ratingul Baa3 atribuit României, cu perspectivă stabilă.

Moody : Ratingul României ar putea fi îmbunătăţit dacă prudenţa fiscală observată în ultimul an va putea fi susţinută pe termen mediu iar creşterea economică se va accelera de la nivelul înregistrat în ultimii doi ani. De asemenea, îmbunătăţirea gradului de absorbţie a fondurilor structurale ar fi un element pozitiv pentru rating. Pe de alta parte, o inversare a programului de consolidare fiscală combinată cu întârzieri în reformele structurale ar înrăutăţi indicatorii de credit până la un nivel care ar putea fi incomparabil cu actualul rating Baa3. Ratingul României ar avea de suferit numai dacă creştea economică, sectorul financiar sau refinanţarea datoriei s-ar înrăutăţi semnificativ comparativ cu prognozele actuale. În opinia Moody's, riscul de finanţare externă este oarecum contrabalansat de accesul României la fonduri internaţionale via acordul stand-by cu Fondul Monetar Internaţional şi a acordului de asistenţă financiară convenit cu Uniunea Europeană, precum şi graţie diferitelor facilităţi oferite de Banca Mondială.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Vicepresedintele Comitetului european pentru riscuri sistemice precizeaza ca nu s-a pus problema iesirii vreunui stat din zona euro. Intrebat daca bancile se pregatesc, totusi, pentru plecare unui membru al blocului comunitar, King a explicat ca "toate institutiile financiare trebuie sa se pregateasca pentru o gama larga de situatii neprevazute".

De asemenea, Mervyn King le-a cerut bancilor sa lucreze din greu pentru a creste nivelul de capital, in urmatoarele sase luni, dar "nu prin reducerea creditelor catre economia reala". Acesta recunoaste ca in actualul context european conditiile sunt dificile, dar incurajeaza bancile sa faca rezerve de capital, cand pot

Anonim spunea...

"Conditiile s-au inrautatit. Dependenta de bancile centrale a crescut si sunt semne care arata ca presiunile din sectorul bancar se raspandesc si in economia reala", spune Mervyn King. Acesta considera ca, intr-un climat dominat de aversiune pentru risc, finantarea institutiilor este blocata de lipsa increderii investitorilor.

Banca Centrala Europeana (BCE) a injectat aproape 640 de miliarde de dolari in sistemul bancar european, miercuri, intr-o incercare de alimetare a pietei cu capital. Suma a depasit previziunile unor analisti, dar a ridicat cateva probleme in randul investitorilor.

Anonim spunea...

Declaratia privind obligatiile la bugetul de stat (declaratia 100), declaratia privind decontul de TVA (300) si cea privind impozitul pe profit (710) trebuie depuse de contribuabili, de la 1 decembrie, pe noile versiuni ale programelor informatice puse la dispozitie de Fisc.

Contribuabilii care nu au un certificat digital calificat pentru semnarea declaratiilor, le vor putea depune la ghiseul organelor fiscale, in format PDF cu fisier xml atasat, pe suport CD, insotite de declaratia listata, semnata si stampilata.

Potrivit ANAF, prin folosirea noii platforme tehnologice se usureaza efortul contribuabililor la depunerea declaratiilor in forma electronica prin Internet si se reduce timpul de raspuns catre acestia dupa verificarea documentelor depuse prin Internet.

Anonim spunea...

"Sunt aproape sigura ca estimarile din septembrie ale FMI, referitoare la cresterea economiei mondiale, de 4%, vor fi revizuite in scadere in ianuarie", a spus Lagarde in fata Adunarii Nationale din Niger.

Ea a explicat ca "norii care se aduna, in special deasupra Europei, atrag dupa ei perspective reduse". Amenintarea imediata este un cerc vicios marcat de inrautatirea increderii, agravarea instabilitatii de pe pietele financiare si acumularea de datorii publice nesustenabile, a adaugat sefa FMI.

Lagarde a aratat ca tarile dezvoltate din zona euro se afla in centrul crizei si tot ele trebuie sa se gaseasca in centrul solutiei, care trebuie sa includa nu doar masuri de ajustare bugetara ci si de sustinere a cresterii si de reducere a somajului.

Anonim spunea...

Approaches for Unlock Iphone 4 grams Anyone who is the owner of an apple iphone really should are actually explained for your needs and in addition they will need unlock iPhone 4 you have g suggestions, ordinarily in association with exclusive computer software which is too risk-free.Nevertheless, it usually is very depressing so as to uncover an individual's i cell phone if you do not get the best unique iphone taking off the secure relating to utility.There are numerous kinds associated with ads everywhere you look, even so, with no particular being familiar with on the market, absolutely trapped, for that reason a few options certain tremendous capital pertaining to practically nothing. korvax

Anonim spunea...

He [url=http://papoziw.abgefahrene-website.de/novolog-flexpen-patient-assistance/]flexpen size[/url] hunger ill [url=http://papoziw.abgefahrene-website.de/pantoprazole-$4.00/]pantoprazole 10[/url] caressing entrusted [url=http://papoziw.abgefahrene-website.de/bactroban-2-cream/]bactroban ointment used for[/url] throbbing tie [url=http://papoziw.abgefahrene-website.de/novation-hospira-heparin/]hospira[/url] gelded elegantly [url=http://papoziw.abgefahrene-website.de/what-is-malarone/]buy malarone[/url] farther gloat [url=http://papoziw.abgefahrene-website.de/berna-products/]berna dean he's mine[/url] gloat driven [url=http://papoziw.abgefahrene-website.de/bacteriostatic/]bacteriostatic saline v s lidocaine[/url]