miercuri, 7 decembrie 2011

BNR va impune anumite filtre prudentiale - trecerea la noul sistem de raportare IFRS

Trecerea bancilor, incepand de anul viitor, la raportarea conform standardelor internationale de raportare financiara (IFRS) nu va lasa bancilor fonduri suplimentare care sa genereze o relansare “nesanatoasa” a creditarii, intrucat BNR va impune anumite filtre prudentiale, astfel incat provizioanele calculate de banci sa fie apropiate de nivelul actual. “Nu se creeaza premisele unei extinderi nesanatoase a creditarii, deoarece prin normele BNR, de comun acord cu BCE, s-au stabilit anumite filtre prudentiale, care sa nu conduca la o crestere artificiala a fondurilor bancii. Provizioanele, din punct de vedere prudential, si pe IFRS vor fi calculate astfel incat sa se apropie de nivelul actual. Se va inregistra o imbunatatire a parametrilor bancari utilizati strict pentru raportari catre bancile-mama, de exemplu ROA sau ROE, care vor conduce la imbunatatirea imaginii grupului din care face parte o banca sau alta, vor conduce la cresterea cotatiei pe bursa a bancii-mama. Este o poza imbunatatita pentru bursa, dar pentru extinderea creditarii, nu”, a precizat Florin Georgescu, in cadrul seminarului EU-COFILE organizat de BNR, Alpha Bank si Asociatia Romana a Bancilor la Sinaia in perioada 7-10 decembrie 2011. Potrivit oficialului BNR,trecerea la IFRS are ca obiectiv principal consolidarea soliditatii fiecarei banci in stadiul actual si a sistemului bancar in ansamblu prin evitarea in mod nesustenabil a a creditarii fara o baza de capitalul suplimentar care sa justifice o astfel de actiune. ziare.com,realitatea.net

Un comentariu:

Anonim spunea...

Deciziile luate trebuie să vizeze toate statele UE "Trebuie luate deciziile pentru toate cele 27 de state, nu doar pentru cele 17 din zona euro", a adăugat şeful statului. Acesta s-a declarat adeptul unei integrări sporite, care garantează bunăstarea tuturor cetăţenilor Uniunii.

"Solidaritatea în această perioadă dificilă este adevărata şansă a competivităţii şi a suveranităţii UE, a afirmat Băsescu. Acelaşi lucru a fost susţinut şi de şeful guvernului de la Varşovia.

Donald Tusk a declarat că "nu este suficient să tot repetăm că trebuie să rămână unită comunitatea europeană. Trebuie să se ia decizii care să nu excludă pe nimeni şi să nu creeze o Europă cu două viteze. Orice alternativă la actuala Europă cu 27 de membri va fi fatală". Uniunea Europeană are 27 de state membre, "nu 17 sau 17 plus", a adăugat oficialul polonez.



Citiţi mai mult: Un summit cât o uniune. Europa se roagă - Criza > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/un-summit-cat-o-uniune-europa-se-roaga-957139.html#ixzz1fzDE8RPL
EVZ.ro