Trecerea bancilor, incepand de anul viitor, la raportarea conform standardelor internationale de raportare financiara (IFRS) nu va lasa bancilor fonduri suplimentare care sa genereze o relansare “nesanatoasa” a creditarii, intrucat BNR va impune anumite filtre prudentiale, astfel incat provizioanele calculate de banci sa fie apropiate de nivelul actual. “Nu se creeaza premisele unei extinderi nesanatoase a creditarii, deoarece prin normele BNR, de comun acord cu BCE, s-au stabilit anumite filtre prudentiale, care sa nu conduca la o crestere artificiala a fondurilor bancii. Provizioanele, din punct de vedere prudential, si pe IFRS vor fi calculate astfel incat sa se apropie de nivelul actual. Se va inregistra o imbunatatire a parametrilor bancari utilizati strict pentru raportari catre bancile-mama, de exemplu ROA sau ROE, care vor conduce la imbunatatirea imaginii grupului din care face parte o banca sau alta, vor conduce la cresterea cotatiei pe bursa a bancii-mama. Este o poza imbunatatita pentru bursa, dar pentru extinderea creditarii, nu”, a precizat Florin Georgescu, in cadrul seminarului EU-COFILE organizat de BNR, Alpha Bank si Asociatia Romana a Bancilor la Sinaia in perioada 7-10 decembrie 2011. Potrivit oficialului BNR,trecerea la IFRS are ca obiectiv principal consolidarea soliditatii fiecarei banci in stadiul actual si a sistemului bancar in ansamblu prin evitarea in mod nesustenabil a a creditarii fara o baza de capitalul suplimentar care sa justifice o astfel de actiune. ziare.com,realitatea.net
miercuri, 7 decembrie 2011
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Un comentariu:
Deciziile luate trebuie să vizeze toate statele UE "Trebuie luate deciziile pentru toate cele 27 de state, nu doar pentru cele 17 din zona euro", a adăugat şeful statului. Acesta s-a declarat adeptul unei integrări sporite, care garantează bunăstarea tuturor cetăţenilor Uniunii.
"Solidaritatea în această perioadă dificilă este adevărata şansă a competivităţii şi a suveranităţii UE, a afirmat Băsescu. Acelaşi lucru a fost susţinut şi de şeful guvernului de la Varşovia.
Donald Tusk a declarat că "nu este suficient să tot repetăm că trebuie să rămână unită comunitatea europeană. Trebuie să se ia decizii care să nu excludă pe nimeni şi să nu creeze o Europă cu două viteze. Orice alternativă la actuala Europă cu 27 de membri va fi fatală". Uniunea Europeană are 27 de state membre, "nu 17 sau 17 plus", a adăugat oficialul polonez.
Citiţi mai mult: Un summit cât o uniune. Europa se roagă - Criza > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/un-summit-cat-o-uniune-europa-se-roaga-957139.html#ixzz1fzDE8RPL
EVZ.ro
Trimiteți un comentariu