luni, 19 septembrie 2016

Bogaţii din Asia, ale căror averi sunt mai mari decât cele ale omologilor din America de Nord, au fost principalii investitori în bondurilor băncilor europene, ceea ce a dus la scăderea randamentelor.
Investitorii din Asia tind să fie foarte interesaţi de randamente şi sunt dispuşi să-şi asume riscuri mai mari. Deşi se concentrează pe băncile europene cu divizii solide de retail, ei se complac când vine vorba despre bondurile companiilor de asigurări, a explicat Ben Sy, director în cadrul diviziei de private banking din Hong Kong a băncii JPMorgan.
Datoriile băncilor din Asia sunt mai sigure deoarece guvernele pot interveni înainte ca investitorii să înregistreze pierderi, în timp ce este mai puţin probabil să se întâmple asta în Europa. Nu cred că acei care achiziţionează bonduri europene fac cercetări extinse, a apreciat analistul He Xuanlai, de la Commerzbank în Singapore.
Normele Basel III, elaborate după izbucnirea crizei financiare, vizează mai ales consolidarea fondurilor proprii ale băncilor, precum şi rezervele lor de lichidităţi pentru a limita riscurile de faliment şi a evita noi crize. Ele prevăd impunerea pentru instituţiile bancare a unei rate de fonduri proprii de 8%, până la finalul lui 2018.

 

Niciun comentariu: