sâmbătă, 14 noiembrie 2015

"Război în plin Paris", titrează Le Figaro, încadrând fotografia de pe prima pagină într-un chenar negru, în semn de doliu.   "Carnagiu la Paris", a scris Liberation, în timp ce Aujourd'hui en France a titrat "Masacru terorist în plin centrul Parisului", iar La Voix du Nord a ales să-şi titreze materialul cu "Oroare la Paris".   Publicaţia Le Parisien titrează 'Încă o dată, este război'. 'În numele martirilor de ieri, al victimelor nevinovate, şi în numele Republicii, Franţa va şti să rămână unită şi să facă front comun', scrie publicaţia citată.   'Barbaria teroristă a atins o etapă istorică. Este imposibil să nu faci o legătură între aceste evenimente sângeroase şi luptele care au loc în Orientul Mijlociu. Franţa îşi joacă acolo rolul său şi trebuie să-şi continue acţiunile', scrie directorul cotidianului Liberation, Laurent Joffrin.  Pentru publicaţia regională l'Est Républicain, 'ameninţarea teroristă ajunsă deja pe teritoriul francez pune ţara într-o stare de război permanentă'.
Oroare!', titrează pe fond negru cotidianul sportiv L'Equipe, în contextul în care autorii atentatelor au vizat şi Stade de France, unde vineri seară se desfăşura meciul amical de fotbal între echipele naţionale ale Franţei şi Germaniei. 'Eram Charlie, suntem Paris!', scrie pe prima pagină ziarul République des Pyrénées, aluzie la atacul terorist comis în luna ianuarie la sediul publicaţiei franceze de satiră Charlie Hebdo.   Şi majoritatea ziarelor europene consacră prima pagină atacurilor teroriste din Paris. "Asediul sângeros al Parisului", titrează cotidianul britanic The Daily Telegraph, în timp ce The Independent face referire la un "Masacru pe străzile Parisului"...
Ministerul Afacerilor Externe anunță cu profund regret că decesul a doi cetățeni români în atacurile produse în cursul nopții trecute în capitala Franței a fost confirmat de autoritățile franceze. MAE informează că Ambasada României la Paris este în legătură cu familiile acestora și le va acorda asistența consulară necesară", precizează un comunicat remis sâmbătă AGERPRES.
MAE amintește că un cetățean român a fost rănit ușor în atacurile survenite în cursul nopții în capitala Franței. Persoana în cauză a primit îngrijiri la un spital din Paris și, în cursul dimineții, a fost externată.

Niciun comentariu: