marți, 7 iulie 2015

CE ABUREALAAAA...CE NEMERNICIE - JOS NAZISTII BRUXELLEZI ...!!!!

Miniștrii de Finanțe din UE așteaptă, până mâine dimineață, să primească o propunere scrisă din partea Greciei cu privire la accesarea de fonduri de urgență, a anunțat președintele Eurogrup, la finalul întâlnirii de astăzi.

"Guvernul Greciei ne va trimite o solicitare pentru accesarea de fonduri prin Mecanismul European de Stabilitate (ESM), până mâine dimineaţă, iar planul va fi analizat printr-o teleconferinţă a Eurogrup. Sper că miercuri vor fi trimise propunerile şi vor putea fi reluate negocierile. Este prematur să fim optimişti, Grecia are nevoie de reforme credibile, asta aşteptăm", a explicat Jeroen Dijsselbloem la finalul reuniunii miniştrilor de Finanţe din zona euro. 
Noul ministru de Finanțe grec, Euclid Tsakalotos, a prezentat succint în fața Eurogrupului propunerile Guvernului de la Atena, însă nu a lăsat un document scris cu noua ofertă de acord a grecilor.  De cealaltă parte, Berlinul se opune în continuare unei reduceri a datoriei Greciei, a afirmat, marți, ministrul german de Finanțe, Wolfgang Schaeuble.  Schaeuble a declarat că așteaptă cu interes să audă propunerile Greciei, însă, fără un program de asistență financiară, "nu există nici o posibilitate pentru sprijinirea Greciei în conformitate cu legislația zonei euro"..."Guvernul Greciei ne va trimite o solicitare pentru accesarea de fonduri prin Mecanismul European de Stabilitate (ESM), până mâine dimineaţă, iar planul va fi analizat printr-o teleconferinţă a Eurogrup", a declarat Jeroen Dijsselbloem la finalul reuniunii miniştrilor de Finanţe din zona euro.
"Sper că miercuri vor fi trimise propunerile şi vor putea fi reluate negocierile. Este prematur să fim optimişti, Grecia are nevoie de reforme credibile, asta aşteptăm", a subliniat Dijsselbloem.  "A fost o discuţie bună, aşteptăm o solicitare pentru accesarea de fonduri de urgenţă, dar planul va fi însoţit de multe condiţii", a spus ministrul de Finanţe al Finlandei, Alexander Stubb.  "Guvernul de la Atena trebuie să manifeste voinţa de a depăşi criza accentuată de organizarea referendumului", a adăugat oficialul finlandez.
 

Niciun comentariu: