vineri, 29 aprilie 2011

Post actualizat - Iulie 27..2011 actualizat

Redresarea economiei zonei euro continuă, dar nu se desfăşoară cu fermitate, a declarat marţi Lorenzo Bini Smaghi, membru în Comitetul executiv al Băncii Centrale Europene (BCE), într-un interviu acordat CNBC, transmite Reuters. “Economia se redresează, dar nu foarte puternic”, a afirmat oficialul BCE. Întrebat de posibila majorare a ratei dobânzii în zona euro, Bini Smaghi a răspuns: “Vom vedea cum va evolua economia în următoarele luni, nu suntem decişi spre o anume cale”. De asemenea, Bini Smaghi a avertizat că dacă SUA nu vor rezolva problema datoriei, întreaga lume va fi afectată. Oficialul BCE estimează că în 2014 Italia va avea un buget echilibrat şi după aceea rata datoriei ca procent din PIB va scădea. În zona euro, după un avans de 1,7% în 2010, creşterea va încetini la 1,4% în 2011 şi va urca la 2% în 2012, reflectând înăsprirea politicilor fiscale şi dependenta regiunii de creditarea bancară, pentru finanţarea investiţiilor din sectorul privat, conform unui raport publicat recent de Banca Mondială. Luna acesta, Banca Centrală Europeană (BCE) a majorat dobânda de referinţă cu un sfert de punct până la nivelul de 1,5%. Decizia era una aşteptată de majoritatea economiştilor în condiţiile în care în ultima lună BCE şi-a înmulţit avertismentele cu privire la evoluţia inflaţiei.


Deşi românii beneficiază, în valoare nominală, de cele mai scăzute preţuri la gaze din UE şi aproape cel mai reduse tarife la electricitate, veniturile mici ale populaţiei urcă aceste cifre până aproape de şi chiar peste media UE, raportat la puterea de cumpărare, reiese dintr-un comunicat prezentat de Eurostat. Franţa are astfel cele mai mici tarife la electricitate din UE raportat la veniturile populaţiei, precedată de Finlanda (11,45 euro), Grecia (12,75 euro) şi Marea Britanie (14,32 euro). România este pe locul al şaptelea în UE în funcţie de preţurile la electricitate la paritatea puterii de cumpărare. Cele mai ridicate tarife la energie electrică astfel calculate sunt suportate de consumatorii casnici din Ungaria (25,7 euro), Slovacia (24,7 euro) şi Germania (23,2 euro). În termeni nominali, cele mai reduse preţuri la electricitate din UE au fost înregistrate în Bulgaria (8,3 euro per 100 kWh), Estonia (10 euro), Letonia şi România (circa 10,5 euro fiecare). La polul opus se regăsesc Danemarca (27,1 euro), Germania (24,4 euro), Cipru (20,2 euro) şi Belgia (19,7 euro). Francezii beneficiază şi în cazul gazelor de preţuri mai mici decât românii raportat la venituri, de 13,96 euro, deşi tariful nominal este de 15,98 euro pe gigajoule. Raportat la puterea de cumpărare, cele mai mici preţuri la gaze din UE se regăsesc în Luxembourg (10,9 euro pe gigajoule), Marea Britanie (11,6 euro), Irlanda (12,7 euro) şi Franţa (circa 14 euro), iar cele mai ridicate în Bulgaria (26,9 euro), Ungaria (25,1 euro) şi Suedia (23,8 euro). După tarifele reale, cele mai scăzute tarife la gaze pentru consumatorii casnici au fost înregistrate în România (7,7 euro pe gigajoule), Estonia (11,1 euro), Letonia (11,3 euro) şi Marea Britanie (11,7 euro). La polul opus se regăsesc Suedia (30,3 euro), Danemarca (30,1 euro), Italia (21,9 euro) şi Olanda (19,8 euro).




Ministrul francez de Finanţe, Christine Lagarde, este noul director al FMI, după ce funcţia a rămas vacantă în urma demisiei lui Dominique Strauss-Kahn. Christine Lagarde este prima femeie şef al FMI. Mandatul său este de cinci ani şi va începe la 5 iulie 2011.
Lagarde a scris pe contul de Twitter: "Sunt onorată şi încântată că FMI mi-a acordat poziţia de director". Candidatura ministrului francez a venit pe fondul criticilor vehemente ale marilor economii emergente, care au dorit încetarea dominaţiei europene asupra acestui post. Mai exact, Brazilia, Rusia, China şi Africa de Sud au criticat, iniţial oficialităţile europene pentru că doreau continuarea tradiţiei stabilită după cel de-al Doilea Război Mondial, conform căreia poziţia de director general al FMI revine în mod automat unui european. Ulterior, China, Rusia şi Brazilia şi-au schimbat poziţia. Acest fapt a determinat decizia finală. Statele emergente invocau că directorul general al FMI ar trebui să fie desemnat în funcţie de competenţă, nu de naţionalitate. Ministrul francez a refuzat să comenteze informaţiile. În timpul turneului internaţional de promovare a candidaturii la şefia Fondului, Christine Lagarde a susţinut că problemele legate de datoriile de stat ar fi o prioritate pentru FMI sub conducerea sa. Dominique Strauss-Kahn, fost ministru de finanţe în Franţa, a demisionat în luna mai din poziţia de director general al FMI, după ce a fost arestat la New York sub acuzaţii de tentativă de viol. FMI şi Banca Mondială au fost create în urma Conferinţei de la Bretton Woods din 1944, unde a fost convenită înţelegerea nescrisă ca şeful Fondului să fie întotdeauna un european, iar preşedintele BM un american.
===================================================
Investitorul miliardar George Soros considera ca o tara va iesi pana la urma din zona euro si a indemnat politicienii sa sa aiba un "plan B" prin care sa previna colapsul economic al Uniunii Europene, relateaza Reuters.
Soros, celebru pentru ca a reusit sa faca 1 miliard de dolari pariind impotriva lirei sterline, nu a dat numele statului care ar putea iesi din zona euro, insa speculatiile in privinta Greciei se intensifica, in conditiile in care politicienii trebuie sa adopte saptamana viitoare masurile dure de austeritate cerute de institutiile financiare internationale in schimbul ajutorului extern de care statul are nevoie pentru a evita falimentul. Miliardarul a reiterat ca moneda euro a avut inca de la inceput un defect fundamental, pentru ca nu a fost sustinuta printr-o uniune politica sau printr-o trezorerie comuna a statelor care au adoptat-o. "Euro nu a avut nicio prevedere pentru corectie. Nu a existat niciun aranjament pentru iesirea unei tari din zona euro, lucru probabil inevitabil in actualele circumstante", a spus el. Desi considera ca "supravietuirea Uniunii Europene este de interes vital pentru toata lumea", Soros a aratat ca UE are nevoie de schimbari structurale pentru a evita un proces de dezintegrare. "Nu exista niciun plan B in acest moment. De aceea autoritatile se conformeaza staus-quo-ului si insista pe pastrarea aranjamentelor existente, in loc sa admita ca exista defecte fundamentale care trebuie corectate".. "Sa admitem ca suntem pe marginea unui colaps economic care incepe, sa zicem, in Grecia, dar se poate raspandi cu usurinta. Sistemul financiar ramane extrem de vulnerabil (...) Suntem la marginea prapastiei si este momentul sa recunoastem ca este nevoie de schimbare", spune Soros. Masurile care ar putea fi adoptate de UE, in viziunea sa, sunt crearea unui buget central european mai amplu, directionarea catre acesta a unei portiuni din veniturile din taxa pe valoare adaugata sau dintr-o taxa speciala asupra tranzactiilor financiare, infiintarea unei institutii europene de garantii pentru banci si triplarea fondului de bailout prin suplimentarea acestuia cu venituri din taxe.

28 de comentarii:

Anonim spunea...

.- Grupul Bilderberg doreste ca Statele Unite sa lanseze o ofensiva terestra in Libia, sustine ziaristul James P. Tucker Jr., de la American Free Press, care monitorizeaza de multi ani organizatia secreta. Jurnalistul afirma, de asemenea, ca cei din Bilderberg vor sa mareasca la 7 dolari pretul unui galon de benzina in Statele Unite, scrie Hotnews.ro.
Intalnirea din acest an a controversatului Grup Bilderberg va avea loc intre 9 si 12 iunie in statiunea St. Moritz, aflata in sud-estul Elvetiei, nu departe de Davos, potrivit informatiilor prezentate de ziaristul James P. Tucker Jr., de la American Free Press, care monitorizeaza de multi ani grupul. Tucker afirma ca membrii Bilderberg “spera ca parte a agendei lor comune cu cei din Comisia Trilaterala va fi realizata pana in momentul intalnirii lor: invadarea Libiei de catre SUA, pentru a genera agitatie in crestere in Orientul Mijlociu, astfel incat America sa poata declansa razboiul impotriva Iranului, in numele Israelului“.

Pe de alta parte, intr-un interviu cu Alex Jones pentru Infowars.com, Tucker a afirmat ca “pana la sfarsitul lui 2012, Bilderbergii si elita mondiala vor ca noi sa platim 7 dolari pentru un galon* de benzina… “(un galon=3,78541178 litri. Pretul unui galon de benzina in SUA variaza de la 3,56 dolari la 4.56 dolari).

Ziaristul de la American Free Press, condiderat unul dintre cei mai neobositi “vanatori” de bilderbergi, mai afirma ca, la intalnirea din Elvetia, membrii grupului “se vor plange de felul in care nationalistii rai blocheaza eforturile lor de a realiza guvernul mondial”, “vor ordona cresterea preturilor la petrol”, “vor promova razboaie pentru profit” si “vor formula un apel pentru ca un guvern mondial sa impuna pacea”.

Anonim spunea...

torby damskie
torebki david jones
david jones
torebki online
kazar
torebki wizytowe

Everytime I search something on google then click on a link it sends me off to some other site and 70% of the time DON"T CLICK ON THIS!!---> http://panaroma-onira.com/security1/?aid…(aka) malware site. It took me like 3 times to get to yahoo answers with youtube. What show I do? I tried malwarebyte nothing. Avira nothing. CCleaner well idk. 2x Superantispyware a few things but still.I think its a redirect virus. First answer who helps me kill it gets 10 points!!
_________________
torebka kuferek [url=http://torebki4you.com]david jones torebki[/url] torby skórzane

Anonim spunea...

ILIE ŞERBĂNESCU

Ironia sorţii, cartoful i-a jucat feste d-lui Isărescu şi, scumpindu-se nesăbuit, a scos inflaţia generală în decor, dincolo de pista pe care i-o trasase guvernatorul BNR. Ironie a sorţii, pentru că, vai!, toate ratările de ţinte de inflaţie ale BNR în ultimii ani au fost explicate ba prin evoluţia preţurilor la ouă, ba prin evoluţia preţurilor la cartofi! Doamne păzeşte să fi izvorât ceva din străfundurile economiei sau din vreo abordare nefericită a BNR!

În condiţiile defecţiunilor majore din economia ultimilor ani, d-l Isărescu a făcut eforturi absolut disperate de a scoate BNR din cauză, deşi s-au ratat toate ţintele de inflaţie şi s-au depăşit chiar şi toate prognozele de inflaţie. Însăşi povestea asta cu deosebirea dintre ţintă şi prognoză de inflaţie stârneşte zâmbete, pentru că pe omul de afaceri, ca şi pe omul de rând, îl interesează doar cifra din realitate, căci asta îl afectează la buzunar!

Toate aceste lucruri au mare importanţă în momentul actual când, prin ieşirea chiar dacă firavă din recesiune, se intră într-o altă fază a crizei economice în România. Criza este legată de dezechilibrele profunde, unele probabil irecuperabile, din economie, care evident existau înainte de declanşarea crizei (asociată, de regulă, cu intrarea în recesiune). Aceste dezechilibre au rămas intacte. Măsurile luate după declanşarea crizei n-au făcut decât să mute dezechilibrele din aria sectorului privat, care era aproape integral responsabil de ele şi care trebuia să le rezolve, în cârca statului, respectiv a contribuabilului, salariatului, pensionarului. Lucrurile s-au complicat de fapt şi mai tare, fără să se fi rezolvat ceva. Căci, prin îndatorarea nemăsurată a statului în urma preluării dezechilibrelor, s-a pierdut şi ultima şansă de încercare a unei reechilibrări. Evident, ieşirea din recesiune nu înseamnă ieşirea din criză.

De la declanşarea crizei, BNR a ales – după părerea noastră, la comandă externă precisă! – o politică de aruncare a responsabilităţii dezechilibrelor şi poverii de ajustare pe seama statului. În principal, dezechilibrele erau cele dintre consum şi producţie, care, la extern, se manifestau în dezechilibrul dintre importuri şi exporturi. Nu statul însă le generase, ci sectorul privat. Acesta din urmă trebuia să le soluţioneze. În proporţie de peste 80%, aceste dezechilibre proveneau din creditarea fără noimă de către băncile străine a consumului, care, în lipsa producţiei interne, se realizase din import. Creşterea economică obţinută în perioada 2004-2008 a avut în proporţie de cel puţin 80% la bază consumul din import finanţat pe credit. Este adevărat că, pe seama creşterii economice respective, şi salariaţilor, şi pensionarilor li s-au acordat câştiguri sporite.

Mircea Halaciuga, Esq.
0040724581078
Financial news - Eastern Europe

Anonim spunea...

torebki torebki zamszowe torebka kuferek torebki wizytowe
david jones torby skórzane torby damskie
david jones tanie torebki torebki skórzane torby skórzane torebki 2011 torby damskie
torebki damskie kazar [url=http://torebki4you.com]tanie torebki [/url]

Anonim spunea...

Rata dobânzii de referinţă se va calcula după o altă metodologie, deoarece cea actuală nu permite întodeauna Băncii Naţionale a României să ia măsurile adecvate de intervenţie pentru reglarea lichidităţii în sectorul bancar, potrivit unui proiect de ordonanţă publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice. Calculul ratei dobânzii de referinţă se va realiza după o reglementare a BNR, pentru a permite băncii centrale să îşi adapteze activitatea unor condiţii neaşteptate pe piaţa monetară, se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ. 'Caracterul de urgenţă legat de promovarea acestei iniţiative legislative este impus de faptul că, în prezent, actuala metodologie de calcul a ratei dobânzii de referinţă nu permite întotdeauna Băncii Naţionale a României ca, pe baza condiţiilor reale manifestate pe piaţa monetară interbancară, să adopte măsuri adecvate de intervenţie în scopul reglării lichidităţii la nivelul sistemului bancar, fapt ce poate conduce la interpretarea, în mod eronat, de către participanţii de pe piaţă a semnalelor venite din partea băncii centrale în ceea ce priveşte îndeplinirea obiectivelor sale de politică monetară', potrivit proiectului de ordonanţă. Banca Naţională a României este obligată astfel să realizeze operaţiuni doar pentru crearea premiselor necesare calculului dobânzii de referinţă. Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a analizat şi aprobat, în şedinţa sa din 31 martie 2011, propuneri pentru actualizarea cadrului legislativ referitor la dobânda de referinţă a Băncii Naţionale a României, aceasta urmând să permită băncii centrale calcularea ratei dobânzii de referinţă prin reglementări proprii, în funcţie de evoluţiile pieţei, fără să fie afectate cerinţele actuale de publicare ale ratei dobânzii de referinţă pentru fiecare lună. Metodologia de calcul a ratei de referinţă nu va mai fi menţionată în cadrul Ordonanţei Guvernului nr.9/2000. Această reglementare va face referire şi la situaţia în care pe fondul existenţei unui echilibru al nivelului lichidităţii în cadrul sistemului bancar, banca centrală nu va mai fi nevoită să efectueze operaţiuni pe piaţa monetară numai pentru a asigura elementele ce stau la baza calculului ratei dobânzii de referinţă. Iniţierea unor operaţiuni de politică monetară justificate numai de efectuarea calculului ratei dobânzii de referinţă determină realizarea anumitor cheltuieli legate de acestea, cu impact semnificativ asupra rezultatelor financiare ale Băncii Naţionale a României. AGERPRES

Anonim spunea...

Şeful FMI are trei cazuri de agresiune sexuală la activ
Arestarea lui Strauss-Kahn păteză reputaţia FMI
Strauss-Kahn câştigă aproape jumătate de milion de dolari pe an
Şeful FMI, Dominique Strauss-Kahn, retinut de politia din New York pentru agresiune sexuala
FMI: nu avem niciun comentariu legat de arestarea lui Strauss-Kahn
Şeful FMI putea fi viitorul preşedinte al Franţei
Dominique Strauss-Kahn, un om cu trecut controversat

Anonim spunea...

\"Isar\" pre numele sau adevarat , mugurel a pus pe butuci economia romaniei prin mentinerea dobinzii de referinta sus (BCE - 1,5% iar BNR peste 6 %) , ceea ce a facut si face cel mai rau IMM-urilor si in general economiei private ...vezi dobinzile de referinta in celelalte tari UE (germania, franta, U.E = BCE in general) dar si prin mentinerea leului la cote ridicate fara suport efectiv ...secatura a transformat BNR intr-o placa turnanta de spalare a banilor tilharilor europeni si nu numai ...care este motivul mentinerii dobinzii dereferinta ridicate ? ia explica tu asta la public ! ...ca sa fie capitalul de lucru scump = 15-28%- si sa nu cumva sa putem exporta si noi in UE, la fel si cu leul , sa nu cumva sa putem sa producem si sa exportam ...numai mittal si renault , nu ? ...lichea ce esti ...dar-ar canceru-n tine si ai tai !

Anonim spunea...

Aurul stagnează, argintul coboară
Fondurile monetare și de obligațiuni au randamente, în primele patru luni, de până la 2,6%, niciunul nefiind pe minus. Cea mai mare creștere o are BCR Obligațiuni, cu 2,59%, iar cea mai redusă, Vanguard Protector, cu 1,12%.
Nivelul redus al profitului posibil pentru întregul an din fondurile monetare și de obligațiuni forțează investitorii (mai ales pe cei instituționali) să se îndrepte către cele de acțiuni sau chiar direct către acțiunile listate la BVB. Trendul este vizibil în special în zona fondurilor de pensii private obligatorii, care și-au diminuat sumele deținute în depozite pentru a achiziționa acțiuni din piață. „Sumele plasate în depozite bancare au pierdut în valoare 26,5% în primul trimestru al anului față de cel anterior“, se arată în raportul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). „Tendința de scădere a sumelor plasate în această categorie a fost înregistrată în fiecare lună a trimestrului întâi din 2011“, se mai arată în raportul CSSPP.
Valoarea activelor fondurilor de pensii private obligatorii este încă redusă, de circa cinci miliarde de lei, însă tendința de cumpărare a acțiunilor este evidentă. Necesitatea diversificării investițiilor pentru instituționali rezultă și din posibilitatea ca activele „de refugiu“, cum este aurul, să nu mai ofere satisfacție. Uncia de aur a coborât sub 1.500 de dolari și stagnează în ultimele săptămâni, în timp ce argintul s-a oprit la aproximativ 35 de dolari. Estimările analiștilor din prezent indică o continuare ușoară a scăderii, cu o revenire posibilă în toamnă, când reîncepe sezonul de cumpărare în India și în China.
Fondurile închise listate la BVB nu au reușit să crească în prima parte a anului. iFond Financial România, administrat de Intercapital Investment Management, a înregistrat un profit net de 1,4 milioane lei în primul trimestru, însă cotația IFR a coborât de la 260 lei, la începutul anului, până la 203 lei. În ciuda creșterii VUAN cu 16%, până la 246,8 lei. IFR și-a diminuat la jumătate deținerile de acțiuni ale Fondului Proprietatea, de la 50,47% din portofoliu până la 26,48%, vânzările fiind efectuate în luna martie, când cotația FP era de circa 6 lei pe titlu.
16% este cel mai mare randament adus de un fond mutual în primele patru luni, respectiv BCR Expert, valoare care a scăzut însă la circa 12% în prezent

Anonim spunea...

Fondurile monetare aleargă după randamentele acțiunilor listate
Câștigul mic la depozite și stagnarea prețurilor metalelor prețioase i-au făcut pe investitori să se întoarcă spre acțiunile listate chiar dacă trendul a fost negativ în aceasta lună.
Fondurile mutuale și-au încetinit, în aprilie, creșterea activelor. Scă¬derea randamentelor depozitelor bancare și a titlurilor de stat, la care s-a adăugat și perioada mai puțin pozitivă a BVB, a făcut ca economiile românilor să caute mai puțin oferta fondurilor deschise sau închise de investiții.
Cu toate acestea, valoarea activelor totale rămâne pe plus și în acest an. La sfârșitul lunii aprilie,totalul se ridica la 6,23 miliarde lei (peste 1,5 miliarde euro), încă mult sub valoarea depozitelor bancare (de 65,6 miliarde lei doar pentru cele constituite de populație în monedă națională). Ceea ce înseamnă că rezerve de creștere sunt încă destule, mai ales în condițiile în care randamentele fondurilor mutuale sunt mult peste cele ale depozitelor.
Și viteza cu care se dezvoltă evenimentele la nivel internațional obligă investitorii să caute oportunitățile momentului, obligând și la schimbări rapide ale portofoliilor. Aurul, spre exemplu, a scăzut aproape instantaneu după ce Osama Bin Laden a fost ucis de către americani, la fel și barilul de petrol. Iar dacă aversiunea la risc va continua să scadă, atunci investițiile trebuie să se întoarcă în piețele emergente pentru a-și conserva randamentele.
Profitul din acțiuni, în scădere
Fondurile cu investiții în acțiuni au cele mai bune randamente în primele patru luni ale anului. BCR Expert, administrat de BCR Asset Management, a înregistrat o creștere de 16,2% a activului unitar net în primele patru luni (după care a consemnat o ușoară scădere, în ton cu piața) și ocupă astfel primul loc în topul câștigurilor oferite. Pe locul secund s-a situat fondul administrat de Certinvest, XT Index, cu 15,2%, urmat tot de un fond Certinvest, BET-FI Index, cu 14,8% (de asemenea, ambele în coborâre în luna mai).
La finele primelor patru luni, alte trei fonduri de acțiuni ofereau câștiguri de peste 10%, respectiv BT Maxim, cu 12%, Certinvest BET Index cu 11,3%, OTP AvantisRO cu 11,1%, dar toate trei au coborât sub pragul de zece procente luna aceasta. Interesant este însă că cea mai mare parte a banilor investitorilor se află în fonduri monetare (3,3 miliarde lei) şi de obligaţiuni (1,14 miliarde lei), în timp ce cele de acțiuni au active de doar 240 milioane lei, mai puțin decât fondurile diversificate (324 milioane lei). Iar randamentele fondurilor monetare sunt printre cele mai mici din piață.

Anonim spunea...

Sursa contaminării legumelor cu o bacterie aflată la originea mai multor decese nu a fost identificată, au afirmat duminică autorităţile germane, precizând că alerta generală privind fructele şi legumele rămâne valabilă. Cazuri au fost semnalate şi în Cehia şi Ungaria, dar România nu a importat legume din Spania sau alte ţări care se pare că răspândesc această bacterie. Specialiştii români recomandă spălarea legumelor.

Castraveţii ar putea ajuta la răspândirii bacteriei
Imaginea 1/1."Cât timp experţii din Germania şi Spania nu sunt capabili să identifice cu certitudine originea agentului patogen, alerta generală privind fructele şi legumele rămâne valabilă', a declarat ministrul german pentru alimentaţie, agricultură şi protecţia consumatorilor, dna Ilse Aiger, duminicalului Bild am Sonntag, citat de AFP.

Dată fiind rapiditatea propagării maladiei, autorităţile sanitare germane i-au sfătuit pe cetăţeni să evite consumul de roşii, castraveţi şi salată verde în stare crudă, în special cele provenind din nordul ţării.

În acest stadiu, institutul Robert Koch, instituţia federală însărcinată cu controlul sanitar, a confirmat două decese provocate de bacteria E.coli enterohemoragică. Se fac analize în legătură cu alte opt decese suspecte a avea aceeaşi cauză.

Propagată mai ales prin consumul de legume crude, bacteria poate provoca diaree obişnuită sau hemoragică, până la afecţiuni severe ale rinichilor, chiar mortale, denumite sindromul hemolitic şi uremic.

Potrivit institutului Robert Koch, peste 270 de persoane au fost contaminate în ultimele săptămâni, faţă de 60 pe an în medie în Germania. Focarul este situat în nordul Germaniei, dar cazuri sau suspiciuni de cazuri au fost semnalate şi în Suedia, Danemarca, Marea Britanie, Olanda, Austria, Franţa şi Elveţia.

Suspiciunile sunt îndreptate pentru moment spre Spania, după ce Comisia Europeană a incriminat castraveţi proveniţi din culturi din sere în Andaluzia, fără să excludă totuşi ca o contaminare să se fi produs în timpul procesului de distribuţie.

După cum scrie duminică presa daneză, citată de Xinhua, castraveţii din Danemarca sunt suspectaţi că ajută la răspândirea bacteriei.

Conducerea unei şcoli din oraşul danez Odense au afirmat că până la 1.500 de copii au fost expuşi după ce au mâncat castraveţi de origine daneză la un festival al şcolii vineri, scrie ziarul local Fyns Times.

Castraveţii proveneau de la un angrosist danez care livra produse şi unui furnizor german. Castraveţii danezi au fost amestecaţi în Germania cu castraveţi din Olanda, ceea ce face dificil să se determine dacă legumele daneze sunt cele contaminate.

Potrivit autorităţilor în domeniu, în Danemarca sunt nouă cazuri confirmate, alte opt persoane fiind suspectate că au infecţia intestinală. Au fost lansate avertismente contra consumului de roşii, salată verde şi castraveţi în stare crudă provenind din Germania şi castraveţi provenind Spania.

Oficiali din Cehia au declarat că transporturi de castraveţi probabil au fost exportate acolo, la fel ca şi în Austria, Ungaria şi Luxemburg.

Formele agresive de E.coli pot provoca deficienţe renale sau chiar probleme ale sistemului nervos central. Majoritatea cazurilor s-au înregistrat în zona oraşului Hamburg.

Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Epidemiilor a anunţat că este vorba de una dintre cele mai "ample epidemii de tip SHU din lume şi cea mai amplă înregistrată în Germania".

Anonim spunea...

E.ON, cea mai mare companie de utilităţi din Germania, va cere statului despăgubiri de peste zece miliarde de euro, iar RWE ar putea iniţia o acţiune similară, în urma deciziei guvernului de a renunţa la energia nucleară în următorul deceniu, relatează Reuters.

"Compania se aşteaptă la compensaţii corespunzătoare pentru daunele legate de aceste decizii, care sunt de ordinul miliardelor de euro", se arată într-un comunicat la E.ON.Un purtător de cuvânt al grupului a declarat că despăgubirile ar putea depăşi zece miliarde de euro.El a arătat că scurtarea duratei de funcţionare a centralelor nucleare şi impunerea unei taxe pentru combustibilii nucleari este ilegală şi încalcă legislaţia Uniunii Europene, care interzice discriminarea în domeniu.Ministerul german de Finanţe a refuzat să comenteze decizia E.ON.

RWE, cel mai mare producător de energie din Germania, a anunţat, luni, că analizează lansarea unei acţiuni în justiţie.După ce în weekend peste 150.000 de oameni au demonstrat în oraşe precum Berlin şi Munchen pentru a contesta folosirea energiei nucleare, coaliţia condusă de cancelarul Angela Merkel a anunţat, luni, decizia de a închide toate reactoarele nucleare până în 2022. Strategia guvernului german în acest sector a fost modificată radical după dezastrul nuclear de la centrala japoneză Fukushima.

Măsura va costa scump producătorii de energie E.ON, RWE, EnBW şi divizia germană a Vattenfall.Un analist al DZ bank estimează că profitul E.ON înainte de plata dobânzilor şi taxelor va scădea în acest an cu 600 milioane de euro, iar cel al RWE cu 575 milioane euro. În cazul RWE, suma reprezintă 9% din profitul estimat. E.ON nu publică estimări referitoare la profit.

Anonim spunea...

La sfârşitul acestei săptămâni reprezentanţii UE, FMI şi BCE îşi vor încheia misiunea la Atena şi vor anunţa progresele guvernului privind îndeplinirea obiectivelor de reducere a deficitului. De acest raport depinde obţinerea de către Grecia în iunie a următoarei tranşe de 12 miliarde de euro din pachetul de 110 miliarde de euro primit de Atena în mai 2010.

Anonim spunea...

Se mai face justitie, pe bune, in Romania in dosarele instrumentate de DNA? Avem o dovada ca nu. Lumeajustitiei.ro a dezvaluit la 18 martie 2011 faptul ca judecatorul Dumitru Mirancea (foto) de la Sectia penala a Curtii de Apel Bucuresti a administrat pedepse cuprinse intre 3 ani si 3 luni si 6 luni de inchisoare – toate cu suspendare – inculpatilor Guiu Lucian Catalin, Micu Iustin Robertino, Barbor Bogda si Grama Danut Ion (politisti de frontiera trimisi in judecata de procurorul DNA Gheorghe Bocsan), pentru infractiunea de luare de mita.


--------------------------------------------------------------------------------

Acest caz este unic in istoria Justitiei romane, prin faptul ca procurorul DNA Bocsan a plecat de capul lui in strainatate, la Istanbul si a venit cu niste declaratii a unor persoane controversate, care nu au comparut niciodata la judecata, in fata instantei, existand serioase suspiciuni de fabricare a acestui dosar. Turcii audiati in Istanbul de catre procurorul Bocsan, la trei ani de la fapta, sunt in fapt mituitorii despre care procurorii DNA afirma ca au dat mita 700 de dolari lucratorilor de politie. Declaratiile acestora, luate dupa trei ani in bazarele din Istanbul - in calitate de martori "onorabili si credibili "- au fost singurele probe pe care judecatorul Mirancea a dat condamnarea. Surprinde faptul ca, desi la nenumaratele insistente ale aparararii, judecatorul Mirancea a dispus citarea turcilor la adresele lor de domiciliu din Turcia, citarea nu s-a mai produs. In fapt, citatiile nu s-au facut cu respectarea legilor in materie, ci au fost citatii de tip intern, cu timbre de Posta Romana (vezi facsimil) fara sa se tina seama ca adresele mentionate erau din Turcia. Lumeajustitiei.ro va prezinta cum arata citatiile, copiate de parti din dosar, citatii care pe langa faptul ca erau cu timbru romanesc, scrise in limba romana, nici macar nu au fost expediate, ele ramanand intregi la dosar (citatia cu dovada de citare nerupte). Oricum expedierea ar fi fost inutila, intrucat Posta Romana nu ar fi expediat asemenea citatii niciodata in Turcia, iar posta turceasca, admitand ca un asemenea lucru s-ar fi intamplat, nu ar fi stiut ce sa faca cu ele, neputand sa le inteleaga, intrucat limba romana nu e oficiala in Asia Mica. Procedura de citare cu strainatatea e una complet diferita de cea interna.

Anonim spunea...

how to get 1000 facebook likes
buy facebook likes
buy facebook likes

http://saveourhides.com/community/YaBB.pl?action=viewprofile;username=WKneersece http://www.vacationrentaljudge.com/foro//memberlist.php?mode=viewprofile&u=1107
how to get 1000 facebook likes how to get facebook likes buy facebook likes how to get facebook likes
_________________
buy facebook likes [url=http://1000fbfans.info]get facebook likes[/url] buy facebook likes buy facebook likes

Anonim spunea...

how to get 1000 facebook likes
buy facebook likes
buy facebook likes

http://www.student-success-tools.co.uk/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=1402 http://forum.ewrc.cz/member.php?u=24209
get 1000 facebook likes how to get facebook likes get 1000 facebook likes get facebook likes
_________________
buy facebook likes [url=http://1000fbfans.info]get facebook likes[/url] buy facebook likes how to get facebook likes

Anonim spunea...

market data.

NEW YORK (CNNMoney) -- U.S. stocks closed little changed on Monday after a downgrade of Greece's credit rating tempered earlier investor enthusiasm for a series of corporate deals.

At the close, the Dow Jones industrial average (INDU) rose 1 point, or less than 0.1%, to end at 11,953; the S&P 500 (SPX) added less than a point to close at 1,272; and the Nasdaq Composite (COMP) fell 4 points, or 0.2%, to 2,640.

15PrintStocks opened higher following a series of deals. But the gains were short lived after credit agency Standard & Poor's downgraded its rating on Greece to "CCC." S&P also kept its negative outlook on Greece.

The downgrade pressured the currency and commodity markets. Oil fell 2% to $97.30 a barrel. Silver prices slid more than 4%. And and gold dropped 1% to $1,515.60 an ounce.

Energy and material stocks were hit hard, with Cabot Oil (COG) tumbling 3.5% and Halliburton (HAL, Fortune 500) shares down more than 2%.

S&P downgrades Greece
"A couple months ago, the market would have overlooked a Greece downgrade," said David Levy, portfolio manager with Kenjol Capital Management. "But with this negative market sentiment, it's another reason to sell."

Stocks have taken a drubbing as of late, with concerns about the economy leaving investors battered and bruised.

With no economic data on tap for Monday's session, U.S. investors focused on a series of corporate deals announced before the opening bell

Anonim spunea...

Cel mai complet loc unde poti gasi portofele Hello Kitty.

Anonim spunea...

* Hai sa va spunem ultima bomba din CSM. Se da sfoara in Consiliu ca stimabilii „muschetari” si altii asemenea lor vor sa infiinteze la CSM cabinetele demnitarilor, dupa modelul ministrilor. Adicatelea sa aiba voie fiecare membru al CSM sa-si organizeze un aparat proprie, de la sofer, secretara, sef de cabinet, plus o droaie de consilieri. Ca de, daca masini de fite si-au tras, din cele de la 60.000 euro in sus, le lipseau consilierii, ca sa-i sfatuiasca sa nu mai calce-n strachini. Sa vedeti ce de ONG-isti si alti macovisti scapatati vor fi oplositi in curand pe langa unii mai-mari ai CSM.



* S-a ridicat imunitatea europarlamentarului Adrian Severin. Deja e zbatere la DNA cin' sa se duca la Bruxelles sa faca ancheta pe banul public, ca e frumos vara acolo! Se pune deja de o echipa. Nu stim ce mare descoperire vor face pe acolo, dar daca-l vor trimite tot pe Gheorghe Bocsan sa faca ancheta precum cea din Turcia de anul trecut, precis ca vom mai avea un dosar pornit cu spectacol si apoi fasait in instanta.

Anonim spunea...

Grecia de vânzare

Sunt scoase la vânzare avioane Airbus, aeroportul internaţional din Atena şi Aeroporul Hellenikon, loteria naţională, calea ferată, mai multe porturi, poşta naţională, două companii de distribuţie a apei (în cazul în care în Italia privatizarea acestor companii a fost respinsă prin referendum, cu sprijinul Bisericii Catolice), monopolurile distribuţiei de electricitate şi gaze, acţiuni ale statului la bănci şi cazinouri.

Privită prin prisma privatizărilor, situaţia Greciei nu este cea mai dramatică. Irlanda, Portugalia şi Spania au recurs şi ele la măsuri similare. Ceea ce distinge Grecia de restul flancului sudic al UE, scrie „The Wall Street Journal", este că guvernul nici macar nu ştie ce anume deţine, birocraţia greoaie. La aceasta se adaugă o forţă de munca care, într-un singur an, a depăşit cu mult numărul de zece greve generale.

Se presupune ca statul deţine 70.000 de terenuri şi clădiri situate în cele mai scumpe zone ale ţării, însă "The Wall Street Journal" sugerează că proprietatea poate fi usor contestată şi se poate ajunge la procese de ani de zile şi chiar la legi care sa interzica valorificarea unui teren pe care statul l-a pierdut în justitie. (În 2000, o lege care proteja arealul broaştelor ţestoase a împiedicat o investiţie de 500 de milioane de dolari, chiar în ziua în care statul a pierdut terenul cu pricina.)

Anonim spunea...

Grecia de vânzare

Sunt scoase la vânzare avioane Airbus, aeroportul internaţional din Atena şi Aeroporul Hellenikon, loteria naţională, calea ferată, mai multe porturi, poşta naţională, două companii de distribuţie a apei (în cazul în care în Italia privatizarea acestor companii a fost respinsă prin referendum, cu sprijinul Bisericii Catolice), monopolurile distribuţiei de electricitate şi gaze, acţiuni ale statului la bănci şi cazinouri.

Privită prin prisma privatizărilor, situaţia Greciei nu este cea mai dramatică. Irlanda, Portugalia şi Spania au recurs şi ele la măsuri similare. Ceea ce distinge Grecia de restul flancului sudic al UE, scrie „The Wall Street Journal", este că guvernul nici macar nu ştie ce anume deţine, birocraţia greoaie. La aceasta se adaugă o forţă de munca care, într-un singur an, a depăşit cu mult numărul de zece greve generale.

Se presupune ca statul deţine 70.000 de terenuri şi clădiri situate în cele mai scumpe zone ale ţării, însă "The Wall Street Journal" sugerează că proprietatea poate fi usor contestată şi se poate ajunge la procese de ani de zile şi chiar la legi care sa interzica valorificarea unui teren pe care statul l-a pierdut în justitie. (În 2000, o lege care proteja arealul broaştelor ţestoase a împiedicat o investiţie de 500 de milioane de dolari, chiar în ziua în care statul a pierdut terenul cu pricina.)

Anonim spunea...

Economia României va stagna în acest an şi nu va avea efect asupra investiţiilor, deoarece datoria externă a atins nivelul din 2008 în contextul unei scăderi economice de 9%, a celei mai mari inflaţii din ultimii doi ani şi a unui curs de schimb care dă semne de oscilaţie, a declarat fostul ministrul al finanţelor Varujan Vosganian.

„Ministerul Absorbţiei Fondurilor Europene, aşa ceva nu se va întâmpla. Pentru PD-L a băga în Parlament votul unei noi organigrame e la fel de înţelept ca ce a făcut Ceauşescu când a organizat mitingul din 21 decembrie 1989. Ce se întâmplă însă pe dedesubt, România este în 2011 un an al stagnării. Puţina creştere economică nu are efect asupra ocupării, investiţiilor, chiar FMI a semnalat că investiţiile publice scad, deja datoria externă a României a atins nivelul 2008, dar în 2008 datoria externă se datora unei creşteri de 8%, iar acum avem o cădere economică de 9%, inflaţia este cea mai mare din ultimii ani, cursul de schimb dă deja semne de oscilaţie. Pe cerul Europei se adună nori negri. Dacă cumva contextul internaţional va fi ca în 2009, România va fi pierdută, pentru că în 2009 România avea 13% datoriă publică, acum are 40%. Avea un alt nivel de salarizare, un alt nivel al veniturilor bugetare, şi era alt climat, în general oamenii au adus bani de acasă în 2009 şi 2010 să salveze firmele. Mă întreb ce se va întâmpla acum“,

Anonim spunea...

Băncile din Grecia nu vor fi distruse de un "default selectiv" în cazul rostogolirii datoriilor ţării, dacă acest proces va fi realizat rapid, au declarat bancherii eleni, citaţi de agenţia Reuters, potrivit Agerpres.
Dar, aceştia spun că, în situaţia în care agenţiile de evaluare menţin Grecia la nivelul default, va trebui realizat un acord cu BCE pentru asigurarea finanţării.

Anonim spunea...

Redresarea economiei zonei euro continuă, dar nu se desfăşoară cu fermitate, a declarat marţi Lorenzo Bini Smaghi, membru în Comitetul executiv al Băncii Centrale Europene (BCE), într-un interviu acordat CNBC, transmite Reuters.

“Economia se redresează, dar nu foarte puternic”, a afirmat oficialul BCE.

Întrebat de posibila majorare a ratei dobânzii în zona euro, Bini Smaghi a răspuns: “Vom vedea cum va evolua economia în următoarele luni, nu suntem decişi spre o anume cale”.

De asemenea, Bini Smaghi a avertizat că dacă SUA nu vor rezolva problema datoriei, întreaga lume va fi afectată.

Oficialul BCE estimează că în 2014 Italia va avea un buget echilibrat şi după aceea rata datoriei ca procent din PIB va scădea.

În zona euro, după un avans de 1,7% în 2010, creşterea va încetini la 1,4% în 2011 şi va urca la 2% în 2012, reflectând înăsprirea politicilor fiscale şi dependenta regiunii de creditarea bancară, pentru finanţarea investiţiilor din sectorul privat, conform unui raport publicat recent de Banca Mondială.

Luna acesta, Banca Centrală Europeană (BCE) a majorat dobânda de referinţă cu un sfert de punct până la nivelul de 1,5%.

Decizia era una aşteptată de majoritatea economiştilor în condiţiile în care în ultima lună BCE şi-a înmulţit avertismentele cu privire la evoluţia inflaţiei

Anonim spunea...

Agenţia de evaluare financiară Moody"s a coborât cu două trepte rating-ul Ciprului la "Baa1" de la "A2", din cauza temerilor cu privire la situaţia bugetară a ţării şi a consecinţelor distrugerii accidentale a unei centrale electrice asupra economiei, a anunţat azi agenţia.
Perspectiva este negativă, ceea ce înseamnă că ratingul ţării ar putea fi coborât din nou în cazul în care situaţia nu se îmbunătăţeşte, se arată într-un comunicat de presă al agenţiei, citat de AFP.

Anonim spunea...

Romano Prodi, fost preşedinte al Comisiei Europene şi fost premier al Italiei, a acuzat Germania de egoism, după ce Deutsche Bank a vândut aproape toate obligaţiunile italiene pe care le deţinea. Într-un editorial publicat de Il Messagero, Prodi a cerut guvernului de la Roma să "reacţioneze" la această decizie, atât timp cât Italia, în opinia sa, este într-o situaţie economică mai bună decât cea a Spaniei.

Prodi consideră că dobânzile ridicate la care Italia este obligată să-şi emită obligaţiunile, din cauza turbulenţelor de pe piaţa financiară, fac ca măsurile grele de austeritate să nu aibă efect. "Trebuie să reacţionăm la egoismul german", scrie Prodi, pentru care decizia Deutsche Bank de a vinde obligaţiunile in valoare de 8 miliarde de euro este "un semnal major de absenţă a încrederii" dat investitorilor.

Prodi mai arată că Spania are un deficit bugetar mai mare decât cel al Italiei, un sistem bancar mai slăbit şi o rată a şomajului mai mare.

Anonim spunea...

Guvernul si-a propus ca pana in noiembrie sa fie adoptata in Parlament legea salarizarii bugetarilor in 2012, iar pana in decembrie sa se aprobe legi privind sistemul de plata a pensiilor private, alocatiile pentru copii si familie precum si de aplicare a Codurilor de procedura civila si penala, potrivit Mediafax.


Aceste termene au fost incluse pe Lista prioritatilor legislative ale Guvernului pentru cea de-a doua sesiune ordinara a anului 2011.

Printre proiectele care urmeaza sa fie aprobate si transmise spre dezbatere Parlamentului in sesiunea de toamna, Guvernul a inclus si proiectul de Lege privind salarizarea personalului bugetar in anul 2012 in contextul Legii-cadru, propunand ca termen de finalizare a procedurii legislative luna noiembrie.

Executivul isi propune totodata ca pana la sfarsitul anului, conditionat de adoptarea de catre Parlament a proiectului Legii asistentei, sa modifice si completeze prevederile privind alocatia de stat pentru copii, privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor si sa adopte un proiect de lege pentru instituirea venitului minim de insertie.

Guvernul va mai modifica sistemul asigurarilor pentru somaj si va promova un proiect de Lege privind pensiile ocupationale si un altul privind organizarea si functionarea sistemului de plata a pensiilor private.

In domeniul justitiei, Guvernul va propune Parlamentului adoptarea proiectelor de lege pentru punerea in aplicare a Codului de procedura civila si pentru punerea in aplicare a Codului de procedura penala, dar si modificari la statutul judecatorilor si procurorilor si la statutul personalului auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor.

De asemenea, vor fi promovate proiecte de lege privind executarea pedepselor neprivative si celor privative de libertate, precum si privind organizarea si functionarea sistemului de probatiune

Anonim spunea...

* La Ministerul Justitiei, pentru ca n-a iesit cine trebuie la comisia de evaluare, s-a pus in mod deliberat cruce licitatiei pentru achizitionarea de echipament destinat inregistrarii sedintelor de judecata. D-aia nu exista aparatura necesara nici azi! Culmea, ministerul a ajuns sa ceara instantei de judecata sa dea o solutie care sa impiedice desemnarea vreunui castigator, si astfel de ani de zile nu se poate pune in aplicare prevederea legala cu inregistrarea din sali. In spatele betelor in roate bagate de la varful MJ se afla, cine credeti? Diafana Alina Bica (procuror si secretar de stat) care dupa ce ca e banuita de legaturi cu SRI, ba chiar ca ar fi fost capitaneasa, tup pe problema interceptarilor si-a bagat coada in licitatia organizata de propria institutie! In curand aflati toate detaliile....

Anonim spunea...

Probabilitatea ca Grecia sa intre in default este plasata de investitori la 98%


Probabilitatea ca Grecia sa intre in default (incapacitate de plata) in urmatorii cinci ani este plasata de investitori la 98%, conform pietei derivatelor credit default swap (CDS) pe datoria guvernului elen.

"Toata lumea ia in calcul un default pe termen scurt si cred ca va fi un eveniment dur. E clar ca acest program de austeritate nu functioneaza", comenteaza un analist, citat de Bloomberg.

Asigurarea fata de eventualitatea default-ului a unui imprumut pe cinci ani de 10 milioane de dolari catre Grecia a atins marti un nou nivel record, de 5,8 milioane de dolari in avans si alte 100.000 de dolari pe an pe piata CDS, in urcare de la recordul anterior, de 5,5 milioane de dolari, atins vineri.

Promisiunile premierului George Papandreou si ale guvernului elen de a respecta tintele fiscale care conditioneaza programul de finantare externa convenit cu UE si FMI si-au pierdut recent din credibilitate, dupa ce o misiune a inspectorilor institutiilor financiare internationale la Atena a constatat ca deficitul bugetar a crescut cu 22% in primele opt luni ale anului.

Discutiile dintre Grecia si misiunea UE-FMI, suspendate 10 zile. Atena rateaza tinta de deficit si creste TVA la 23%


Probabilitatea de default a Greciei este bazata pe un model standard de estimare care presupune ca investitorii ar recupera 40% din valoarea nominala a obligatiunilor daca statul elen nu va reusi sa-si respecte obligatiile.

Guvernul grec estimeaza ca economia se va contracta cu peste 5% in acest an, fata de prognoza de -3,8% inaintata de Comisia Europeana. Masurile severe de austeritate adancesc recesiunea, in care a intrat tara in urma cu trei ani.