sâmbătă, 16 aprilie 2011

Parisul si Roma au cerut Bruxellesului sa "examineze posibilitatea de a restabili temporar controlul la frontierele interioare" ale statelor membre, intr-o scrisoare adresata marti Comisiei Europene si Consiliului european, potrivit AFP. Scrisoarea, al carei text a fost distribuit presei cu ocazia summitului franco-italian de la Roma, precizeaza ca aceasta restabilire trebuie avuta in vedere "in caz de dificultati exceptionale in gestionarea frontierelor exterioare comune, in conditii ce vor fi definite". Dupa ce a constatat ca "presiunile la frontierele comune antreneaza consecinte pentru ansamblul statelor membre", Sarkozy si Berlusconi apreciaza ca la consiliul european din iunie "trebuie dat impusul politic ce va permite depasirea obstacolelor pentru a putea lua decizii concrete ca raspuns la dificultatile actuale". "Principala prioritate pentru Uniunea Europeana este sa gaseasca rapid un acord global cu vecinii din sudul Meditaranei", se arata textul citat. Cei doi lideri cer de asemenea ca "mecanisme de solidaritate financiara" in privinta statelor care primesc imigranti trebuie "intarite", apreciind totodata drept "fundamental" ca "UE sa construiasca un regim de azil european comun". Din aceasta perspectiva, "o mai mare convergenta in norme si practici ar trebui sustinuta cat mai curand posibil".Mediafax,Rador,Basa Press,MediaTrust,LiveNews.ro,NewsIn,A.M.Press,AFP,News-AR,Prompt Media,RomNET,ServerPress,Best News,Rompres,Amos

5 comentarii:

Anonim spunea...

Singurul site unde poti gasi portofele Hello Kitty.

Anonim spunea...

Singurul website unde poti gasi produse Hello Kitty.

Anonim spunea...

Coface România a realizat studiul privind situaţia sectorială a falimentelor din anul 2010, precum şi o analiză comparativă cu situaţia din 2009. Numărul falimentelor înregistrate în 2010 a crescut cu 18% faţă de numărul de falimente din 2009, cand se înregistrau 18.421 de dosare de insolvenţă. Primele trei poziţii ale clasamentului – comerţ cu ridicata, comerţ cu amănuntul şi construcţii – rămân neschimbate pentru al treilea an consecutiv, din punct de vedere al sectoarelor reprezentative şi concentrează cea mai mare parte a numărului de insolvenţe înregistrate în 2010, respectiv 54%, o stabilizare a nivelului înregistrat în 2009, de 53%.

În studiul realizat de Coface România au fost luate în evidenţă firme care şi-au deschis procedura de faliment, firme aflate în reorganizare judiciară şi firme pentru care a fost închisă procedura de faliment din lipsă de active, indiferent de anul deschiderii acestor proceduri.

La sfârşitul anului 2010, un număr total de 21.692 companii se aflau în diverse stadii ale procedurii de insolvenţă. Dintre acestea, 10.377 de firme se aflau în procedură generală de insolvenţă, 5.104 în procedură simplificată de insolvenţă, 5.482 în faliment, 702 în insolvenţă şi 27 în reorganizare judiciară.

Anonim spunea...

Similar studiilor precedente privind situaţia insolvenţelor, situaţia globală a anului 2010 nu aduce surprize majore în ceea ce priveşte primele 10 sectoare, acestea înregistrând cel mai mare număr al firmelor aflate în insolvenţă şi rămânând neschimbate ca poziţie, singurele modificări fiind la nivel de ordine în cadrul topului. Astfel, comerţul cu ridicata şi distribuţia sunt pentru al doilea an consecutiv pe prima poziţie, confirmându-se astfel persistenţa dificultăţilor de ordin financiar cu care se confruntă firmele din aceste sectoare, din cauza orientării accelerate a pieţei de consum către hypermarketuri şi retaileri.

Poziţia a doua a clasamentului conform numărului de insolvenţe este ocupată de comerţul cu amănuntul, totalizând un număr de 4.178 de firme în insolvenţă. Deşi numărul companiilor insolvente din acest sector a fost sensibil mai mic în 2009 decât cel înregistrat în 2008 (3.501 companii faţă de 3.553), volumul firmelor insolvente a cunoscut o creştere de 19% în 2010 comparativ cu 2009 datorită scăderii cererii, care nu a fost suficient de convingătoare şi eficientă pentru depăşirea provocărilor ridicate de criza financiară.

Construcţiile întregesc topul primelor 3 sectoare cu cele mai multe insolvenţe, ocupând poziţia a treia în clasament. Acest sector a înregistrat o creştere constantă a numărului de insolvenţe, astfel că numărul firmelor în imposibilitate de a-şi acoperi datoriile curente a crescut de 6 ori comparativ cu soldul înregistrat la sfârşitul anului 2006. Principalele probleme cu care s-au confruntat constructorii în anul care s-a încheiat au fost scăderea cererii, sistarea proiectelor şi a lucrărilor de investiţii din lipsa fondurilor, scăderea puterii de cumpărare şi deteriorarea comportamentului de plată al partenerilor. Pentru următoarea perioadă, principalul motor de creştere în acest domeniu l-ar putea constitui proiectele de infrastructură, în aceste condiţii asociaţiile din domeniul construcţiilor solicitând autorităţilor măsuri pentru reducerea corupţiei din achiziţiile publice, susţinerea creditării firmelor prin reducerea dobânzilor la credite şi un nou program privind construcţia de drumuri şi autostrăzi.

Anonim spunea...

Eurostat: Avem rezerve fata de calitatea unor date transmise de Romania. Voineagu, INS: Lucram la reverificarea acestora
de Dan Popa HotNews.ro
Marţi, 26 aprilie 2011, 14:55 Economie | Finanţe & Bănci


Eurostat se indoieste de calitatea datelor transmise de Romania in ceea ce priveste deficitul bugetar, acuzatiile vizand posibile erori in privinta cifrelor legate de Termoelectrica si CFR Marfa. Agentia Bloomberg a preluat imediat informatia, dar oficialii INS au declarat pentru HotNews ca asemenea rezerve au mai fost exprimate de Eurostat şi în anii precedenţi in legatura cu Grecia, Danemarca şi Marea Britanie, inclusiv pentru ultima notificare fiscală transmisă la 31 martie 2011. „Noi aplicam chiar acum un program de verificare si de ras-verificare a datelor”, a confirmat Vergil Voineagu, presedintele INS pentru HotNews.ro

În şedinţa Guvernului din 20 aprilie 2011 s-a stabilit verificarea calităţii datelor din situaţiile financiare ale unor companii publice pentru perioada 2007-2009, pentru a depista eventuale discrepanţe dintre conturile financiare şi cele nefinanciare. Verificarea datelor de către experţi din Ministerul Finanţelor Publice a fost deja declanşată ca urmare a discuţiilor purtate cu experţii EUROSTAT.
"Odată cu notificarea fiscală s-au transmis date suplimentare la solicitările instituţiei europene în vederea analizei includerii în sectorul Administraţiile publice a unor societăţi precum CFR Infrastructură şi SC Termoelectrica SA. Situaţiile au fost elaborate de Institutul Naţional de Statistică, Ministerul Finanţelor Publice şi Banca Naţională a României conform metodologiei europene ESA 95 pe baza datelor raportate în contul de profit şi pierdere şi a celor din bilanţul contabil pe perioada 2007-2009, iar pentru anul 2010 au fost făcute estimări deoarece contul de profit şi pierdere şi respectiv bilanţul au termen de depunere ulterior datei de transmitere a notificării", mai spun oficialii INS.

Potrivit acestora, alături de experţii Ministerului Finanţelor Publice, la verificarea calităţii datelor urmează să participe şi specialistii Institutului Naţional de Statistică şi cei ai BNR.
"După verificarea datelor şi identificarea cauzelor care au condus la înregistrarea discrepanţelor dintre conturile financiare şi nefinanciare urmează a fi prezentate EUROSTAT detaliile necesare pentru înlăturarea rezervelor formulate cu ocazia raportării din septembrie 2011". mai spun reprezentantii Statisticii.

Conform Tratatului privind funcţionarea Uniunii Europene şi a Regulamentului nr. 479/2009, toate ţările UE, inclusiv România, transmit catre Eurostat de două ori pe an, respectiv pe 31 martie şi 30 septembrie, Notificarea deficitului şi datoriei guvernamentale.