miercuri, 3 august 2011

Actualizat 09-09-2011



Vineri, 9 septembrie: Comisia Europeană lansează Reţeaua de Conştientizare a Radicalizării


Ştire: Comisia Europeană va lansa Reţeaua de Conştientizare a Radicalizării, o supra-reţea la nivel european ce include experţii în domeniu şi actorii locali implicaţi în combaterea mişcărilor de radicalizare violente. Reţeaua va permite membrilor să schimbe şi discute bunele practici în ceea ce priveşte identificarea şi găsirea de soluţii pentru mişcările de radicalizare şi recrutare ce duc la actele de terorism.

Context: În data de 22 noiembrie 2010, Comisia a adoptat “Strategia UE de Securitate Internă în Acţiune” (IP/10/1535 şi MEMO/10/598). Prevenirea radicalizării, ce poate duce la acte de terorism, a fost identificată ca prioritate şi a fost anunţată crearea unei Reţele de Conştientizare a Radicalizării la nivelul UE
Eveniment: O reuniune oficială de inaugurare a Reţelei de Conştientizare a Radicalizării va avea loc la Bruxelles, în data de 9 septembrie. În aceeaşi zi, comisarul european Cecilia Malmström va fi prezentă în sala de presă pentru a face un anunţ pe subiect, la orele 12.00 (clădirea Berlaymont).



* Nimeni nu mai are nicio indoiala ca Serviciul Roman de Informatii nu e capabil sa previna marile sifonari ale banului public pe linia achizitiilor publice, desi detine o logistica impresionanta, intreaga retea nationala de ascultari si a facut recrutari masive in sistemul judiciar, in special in marile parchete. Data fiind situatia de jaf national al banului public, in toate sectoarele de activitate, ne intrebam daca mai este oare acest serviciu in slujba cetatenilor? Bunoara am aflat cu stupoare ca dimensiunile acestui serviciu, care sfideaza normele europene in materie de interceptari, au depasit orice inchipuire, ajungand la cifra record de 40.000 de angajati. Numai vorbim de costurile interceptarilor si monitorizarilor... Spre comparatie, fostul Departament al Securitatii Statului avea doar vreo 15.000 de cadre, iar in prezent MAI are circa 55.000 de angajati. Daca tot nu sunt bani la buget, de ce oare nu se fac reduceri de personal si la ineficientul SRI?

**************************** *************


"O nouă recesiune nu poate fi evitată" -- America a evitat la o distanţă de câteva ore furtuna financiară perfectă, însă înţelegerea dintre republicani şi democraţi privind creşterea pragului de îndatorare şi luarea unor măsuri de reducere a deficitului nu a impresionat agenţia de rating Standard & Poor's, care a coborât ratingul SUA la "AA+" de la "AAA".
Europa, pe de altă parte, se zbate de ceva vreme pentru a pune punct crizei datoriilor suverane. Lipsa consensului asupra naturii măsurilor care ar trebui luate în perioada următoare ar putea duce la extinderea problemelor la Italia, Spania şi Franţa. Prin urmare, de unde vine cel mai mare pricol pentru destabilizarea economiei mondiale?


******************************************
Randamentele pentru obligaţiunile spaniole şi italiene cu maturitatea pe 10 ani au scăzut semnificativ luni pe pieţele de obligaţiuni, revenind sub pragul de 6%, după ce Banca Centrală Europeană a anunţat, duminică seară, că va interveni 'activ' pe piaţa obligaţiunilor în faţa escaladării crizei datoriilor în zona euro, transmite AFP. În jurul orei 06.30 GMT, randamentele pentru bondurile italiene pe 10 ani au scăzut la 5,602%, de la 6,189% vineri seară, în timp ce în cazul obligaţiunile spaniole randamentele au scăzut la 5,507% de la 6,271%. Deşi BCE nu a precizat care sunt obligaţiunile pe care intenţionează să le achiziţioneze, investitorii se aşteaptă ca achiziţiile BCE să vizeze obligaţiunile emise de Italia şi Spania, în condiţiile în care în ultimele săptămâni dobânzile cerute de investitorii pentru a achiziţiona bonduri emise de cele două state au atins niveluri record. Oficialii Administraţiei Obama pun la îndoială credibilitatea analizei Standard&Poor’s (S&P) care a stat la baza deciziei de retrogradare a ratingului de ţară de la AAA la AA+, transmite Reuters. Potrivit acestora, analiza conţine o eroare la calcule cu o sumă de 2.000 de miliarde de dolari. S&P a fost nevoită să elimine cifra din analiză, după ce oficialii Trezoreriei au descoperit că estimările privind cheltuielile discrecţionare ale guvernului au fost cu 2.000 de miliarde de dolari mai mari, potrivit unor surse apropiate discuţiilor. "O decizie viciată de o eroare de 2.000 de miliarde de dolari vorbeşte de la sine", a declarat un purtător de cuvânt al Trezoreriei Americane, după ce agenţia de rating a anunţat reducerea ratingul creditelor pe termen lung de la AAA la AA+, cu perspectivă negativă, pe fondul îngrijorărilor privind deficitul bugetar în creştere. Este pentru prima dată când Trezoreria Statelor Unite a criticat public agenţia de rating S&P. Oficiali ai Administraţiei Obama au spus, în discuţii neoficiale, că înţelegerea agenţiei de rating a sistemului politic american este "nesofisticată", potrivit Reuters.


************************************
Încercarea lipsită de onoare a preşedintelui francez de a hărţui romii din Franţa a fost un eşec, întrucât romii repatriaţi în Bulgaria şi România s-au întors şi trăiesc în condiţii mai dure, informează The Independent. Iar partea cea mai tragică, susţin jurnaliştii britanici, este că Nicolas Sarkozy ştia ce se va întâmpla. Potrivit publicaţiei britanice, Sarkozy a vrut însă să împrumute retorica partidului de extremă-dreapta Frontul Naţional, într-o încercare de a-şi îmbunătăţi procentele din sondaje. În ciuda criticilor internaţionale faţă de hărţuirea celei mai mari minorităţi din Europa, aproape 500 de tabere de romi au fost demolate şi 10.000 de membri ai acestei etnii au fost repatriaţi în România şi Bulgaria. Adulţii au rămas fără locurile de muncă, copiii şi-au întrerupt şcoala, accesul la apă şi electricitate a fost tăiat, iar programele de vaccinare oprite. În plus, presiunea şi intimidările din partea autorităţilor au crescut, tabere ale romilor fiind atacate cu cocteiluri Molotov. Jurnaliştii britanici mai susţin că preşedintele francez a încercat, prin intermediul acestor măsuri, să atragă atenţia presei şi să-şi crească popularitatea.

6 comentarii:

Anonim spunea...

In cazul foarte putin probabil ca Statele Unite vor intra in incapacitate de plata, economia americana va scadea cu 5%, iar actiunile cu aproape o treime, potrivit analistilor de la Credit Suisse, citati de CNBC.com.

Desi Andrew Garthwaite, seful departamentului de strategie globala din cadrul Credit Suisse, vede o probabilitate de 50% pentru o retrogradare a ratingului Statelor Unite din partea principalelor agentii de rating, ramane increzator ca un astfel de rezultat nu va conduce spre un dezastru.

“Noi credem ca este o probabilitate de 50% pentru o retrogradare a ratingului datoriilor Statelor Unite. Aceasta s-ar putea intampla chiar daca plafonul de datorii este ridicat”, a precizat Garthwaite, intr-o nota de analiza.

Analistii de la Credit Suisse se indoiesc totusi ca o retrogradare a ratingului SUA ar avea un efect foarte mare, deoarece multe fonduri care investesc in principal in certificate de trezorerie americane nu au limitari in functie de ratingul de credit, iar bancile central vor pastra probabil la zero riscul asociat datoriilor Statelor Unite.

Daca insa democratii si republicanii nu ajung la nici o intelegere, dar SUA nu intra in incapacitate de plata, Garthwaite estimeaza ca va urma o perioada slaba pentru economie si actiuni.

“Asa cum economistii nostri indica, fiecare luna in care plafonul datoriilor nu este ridicat ar putea taia usor 0,5-1% din PIB”, a mentionat analistul—sef de la Credit Suisse.

In acest caz, pietele de actiuni ar scadea cu 10-15%, fortand Congresul sa gaseasca o solutie, iar randamentele obligatiunilor ar scadea la 2,75%. Daca asa vor sta lucrurile, investitorii ar trebui sa se indrepte spre actiuni defensive si sa iasa de pe dolarul american, considera Garthwaite.

Totusi, cel mai rau scenariu ramane cel al unui default al Statelor Unite.

“Acesta este foarte putin probabil, dar daca totusi se intampla, PIB-ul ar putea scadea cu 5%, iar actiunile cu 30%”, a spus Andrew Garthwaite, citat de CNBC.com.

Intr-o astfel de situatie, analistul considera ca singurul loc in care investitorii se pot “ascunde” este in actiunile unor companii care ofera dividend mari.

In conditiile in care masuri de austeritate vor avea loc indiferent de rezultatul negocierilor de la Washington, analistii de la Credit Suisse sunt ingrijorati de efectele pe care acestea le vor avea asupra cresterii economice.

“Ingrijorarea noastra principala este ca, potrivit estimarilor FMI, masurile de austeritate din Statele Unite vor fi echivalentul a aproape 2,5% din PIB anul viitor”, a precizat Garthwaite. Echipa de economist a Credit Suisse estimeaza totusi ca cea mai mare parte a masurilor estimate de FMI nu vor avea avea loc si doar 0,5% din cresterea PIB se va pierde in final.

Daca pana pe 2 august, politicienii americani nu vor cadea de acord pentru a creste plafonul de indatorare, de 14.300 miliarde de dolari, atins in mai, Trezoreria SUA nu va mai putea sa-si onoreze angajamentele, echivalentul intrarii in default.

SMH spunea...

Ratingul este noua formă de guvernare iar guvernanţii sunt pieţele financiare. Ce imagine: atotputernicii politicieni europeni, americani şi asiatici, abandonaţi în faţa monitoarelor, urmărind, cu sufletul la gură, mişcările anonimilor de pe pieţele financiare ajunşi în situaţia de a dirija miliarde de dolari şi a dicta politicile fiscale şi economice ale lumii. Câtă neputinţă.

Cancelarul federal Angela Merkel şi preşedintele francez Nicolas Sarkozy schiţaseră, la recentul summit de criză al zonei euro, promiţătoare strategii de ieşire din impas. Degeaba. Şi nu-s decât vreo trei săptămâni de atunci. Nici Merkel, nici Sarkozy, nici măcar Barack Obama nu mai sunt, de mult, actori ai scenei globale. Mai degrabă nişte marionete într-o piesă în care decorul - pieţele de capital - are ceva apocaliptic.
De fapt, nimic nu s-a schimbat radical în ultimele două săptămâni. Şi, cu toate acestea, pe burse se vinde tot ce poate fi vândut. Intervenţia agenţiei Standard and Poor's asupra ratingului Statelor Unite nu este decât cireaşa de pe tort. Traducerea liberă a degradării pronunţate la adresa Americii sună astfel: nici preşedintele celei mai puternice ţări din lume, el însuşi considerat cel mai puternic om al planetei, nu se poate pune cu Wall Street.
Consecinţa imediată: creditele pe care le vor antama Statele Unite de acum înainte vor fi mai scumpe. Nimic nu exclude căderea în recesiune. La orizont se întrevede valul doi al dezastrului financiar şi economic început în 2008. Pentru întreaga planetă. De data aceasta, fără posibilitatea ca statele să inventeze soluţii de susţinere a redresării. Căci şi ele, statele, intră, de data aceasta, în criză de lichidităţi. Şi nici nu-şi pot permite noi datorii.Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Wall Street - adevăratul factor de decizie
Aşa stau lucrurile, în zona euro cel puţin. Te sperie puterea pieţelor financiare: dacă pornesc speculaţii împotriva Italiei şi transmit un mesaj de neîncredere în capacitatea statului de a-şi onora angajamentele financiare, dezastrul ar fi iminent. Zonei euro îi este imposibil să preia datoriile Italiei. Uniunea Europeană va trebui să găsească noi măsuri de austeritate.
Şi, până atunci, ar face bine să transforme paraşuta de salvare într-un veritabil fond monetar, util ţărilor intrate în criză. La fel cum mult mai eficientă ar fi Uniunea dacă s-ar îngriji să aibă un veritabil şi funcţional guvern economic.
Continuând politica micilor cârpeli, Merkel, Sarkozy şi compania nu fac decât să grăbească sfârşitul uniunii monetare. E doar o chestiune de timp până când agenţiile de rating vor fura un A din evaluarea Marii Britanii, Franţei sau chiar a Germaniei, excluzându-le din clasa elitelor absolute. Starea structurală a Franţei nu diferă mult de cea a Statelor Unite. Iar Germania e pe drumul cel bun în direcţia creşterii datoriilor publice.

Anonim spunea...

buy likes on facebook
buy targeted facebook likes
facebook likes buy

buy likes on facebook buy cheap facebook fans
buy cheap facebook fans how to buy facebook likes
_________________
facebook likes buy [url=http://www.podshow411.net/stories/279698/buy_facebook_likes.html#comments]how to buy facebook likes[/url] buy guaranteed facebook fans how to buy facebook likes

Anonim spunea...

http://www.pixmafia.com/forum/index.php?action=profile;u=68611
help theres a severe virus on my computer, how do i get rid of it. by the way it has to be a free way! helppp

Anonim spunea...

buy facebook likes
facebook likes

http://www.oxfamindia.org/blog/anjela-taneja/india-approaches-one-year-notification-right-education-act http://islandora.ca/using_islandora_demo
1000 facebook likes buy facebook likes get facebook likes
I've been trying to uninstall "Symantec AntiVirus" from my computer because it is expired and I want to install a new Anti-Virus program. The new program won't let me install it because I have to remove the old one. When I try to remove it, a "failed program" message comes up. Can anyone help please!!! I have an HP Windows XP.

facebook likes 1000 facebook likes [url=http://1000fbfans.info]get facebook likes [/url] get facebook likes

Anonim spunea...

Guvernul si-a propus ca pana in noiembrie sa fie adoptata in Parlament legea salarizarii bugetarilor in 2012, iar pana in decembrie sa se aprobe legi privind sistemul de plata a pensiilor private, alocatiile pentru copii si familie precum si de aplicare a Codurilor de procedura civila si penala, potrivit Mediafax.


Aceste termene au fost incluse pe Lista prioritatilor legislative ale Guvernului pentru cea de-a doua sesiune ordinara a anului 2011.

Printre proiectele care urmeaza sa fie aprobate si transmise spre dezbatere Parlamentului in sesiunea de toamna, Guvernul a inclus si proiectul de Lege privind salarizarea personalului bugetar in anul 2012 in contextul Legii-cadru, propunand ca termen de finalizare a procedurii legislative luna noiembrie.

Executivul isi propune totodata ca pana la sfarsitul anului, conditionat de adoptarea de catre Parlament a proiectului Legii asistentei, sa modifice si completeze prevederile privind alocatia de stat pentru copii, privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor si sa adopte un proiect de lege pentru instituirea venitului minim de insertie.

Guvernul va mai modifica sistemul asigurarilor pentru somaj si va promova un proiect de Lege privind pensiile ocupationale si un altul privind organizarea si functionarea sistemului de plata a pensiilor private.

In domeniul justitiei, Guvernul va propune Parlamentului adoptarea proiectelor de lege pentru punerea in aplicare a Codului de procedura civila si pentru punerea in aplicare a Codului de procedura penala, dar si modificari la statutul judecatorilor si procurorilor si la statutul personalului auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor.

De asemenea, vor fi promovate proiecte de lege privind executarea pedepselor neprivative si celor privative de libertate, precum si privind organizarea si functionarea sistemului de probatiune